ZmapujTo: vleklý problém přetrvává

Dobrý den, pane tajemníku.

Za několik posledních měsíců jste nereagoval ani na jeden jediný podnět, který jsem Vám osobně nahlásil za TORALI o.s. (podněty od občanů přes aplikaci ZmapujTo).

Zákon o obcích jasně ukládá orgánům obce následující povinnost:
Občan obce, který dosáhl věku 18 let, má právo:
g) Podávat orgánům obce návrhy, připomínky a podněty; orgány obce je vyřizují bezodkladně, nejdéle však do 60 dnů, jde-li o působnost zastupitelstva obce, nejpozději do 90 dnů.

Je evidentní, že Vy jako tajemník ÚMOb Hrabová máte problém se slůvkem “bezodkladně”, protože slůvko nerespektujete ani v případě jednacího řádu, který Vám ukládá povinnost bezodkladného zveřejnění zápisu z jednání Zastupitelstva. V oblasti podnětů a zaslání vyjádření máte problém i se zákonem č. 106/1999sb., protože jsem Vás v souladu s tímto zákonem požádal, abyste se vyjádřil k nahlášeným problémům (podněty od občanů přes aplikaci ZmapujTo). V zákonné lhůtě jste opět nereagoval.

Dal jsem si tu práci a objel jsem dnes několik míst, která byla nahlášena různými občany jako místa hodná zásahu (úklid odpadu, suché stromy, nevhodně umístěné značky, atp.):

Mnoho podnětů nebylo dosud vyřešeno a je tak podle mého názoru porušován zákon o obcích.
Tento email posílám panu Mgr. Šumberovi, který je členem kontrolního výboru a žádám ho, aby věc prošetřili na svém jednání.

Nejvíce problémovým podnětem je, podle mého názoru, neustálý “odpad” v okolí mostu k Vratimovu.
Není zde známka toho, že by se v této věci jakkoliv úřad angažoval (domluva majiteli stánku, pravidelné vyvážení odpadkových košů).
Přitom se jedná o místo, které při pěkném počasí “navštíví” denně i tisíce lidí.

Prosím o urgentní zásah a o přijetí trvalých opatření (aktuální foto přiloženo, stav je identický několik týdnů, problém se vleče několik měsíců):
http://www.zmapujto.cz/issuestatic/132077

Za TORALI o.s. Orkáč

5 Komentáře

  1. Vladimír Slavík říká:

    Pane R. Orkáči, zcela s Vámi souhlasím, že pan tajemník Jiří Strniště poněkud zanedbává některé své povinnosti. Vám vadí jeho přezíravý a liknavý postoj k podnětům občanů v oblasti ekologie a “stošestky”, mi vadí na př. zoufalý stav plakátovacích ploch, nevyužívání místního rozhlasu a nedostatek informací na webových stránkách.
    Náš problém je v tom, že to zřejmě nevadí panu starostovi. Někdy mám dojem, že skutečným starostou Hrabové je pan Strniště. Kdysi na gymplu jsme měli školníka, který ve školním rozhlase hlásil: “Studenti! Já a pan ředitel jsme se rozhodli, že …”

  2. Vladimír Slavík říká:

    Ještě jsem zapoměl dodat následující: Pokud současné poměry v Hrabové budou vadit pouze několika jedincům, (napočítal jsem jich cca 10)tak se s tím nedá nic dělat. Možná je jich více,ale nechávají si to pro sebe. Nevidím velkou snahu něco změnit ani ze strany opozice. Přitom jejich volební programy byly tak progresivní.

  3. Radomír Orkáč říká:

    Tady platí vyřčené před více než 2000 lety:

    Nakonec vám budou vládnou ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.

    Platón (427-347 př.n.l.)

  4. Vladimír Slavík říká:

    Sokrates ( 469 – 399 př.n.l.) to viděl jinak. Tvrdil: V každém člověku je kus slunce. Jen je třeba zařídit, aby mohlo svítit.
    Možná i pan tajemník by mohl svítit, ale neumíme ho napojit na ty správné dráty.

  5. Radomír Orkáč říká:

    Moc pekne tvrzeni. Takovych rozsviceni by u nas bylo potreba zaridit vice… .

[email protected] [email protected]