Změna: Otázky a odpovědi

Otázky a odpovědi pro zamyšlení v HRABOVÉ

Jak si udělat propagaci před volbami?
Nechat si vytisknout krásný kalendář s dobovými fotkami za obecní peníze, tj. za peníze občanů.

Jak si zajistit popularitu před volbami?
Začít urychleně jednat o „kulturním domě“ v restauraci U Lípy.

Jak si zajistit schvalování svých rozhodnutí?
Do Rady obce nechat zvolit jen „svoje loajální“.

Jak si zajistit propagaci v Hrabovských listech?
Dosadit „své osvědčené“ do redakční rady a šéfredaktora, kterého mohu ovlivňovat. Z opozice dosadit jen menšinu, bez možnosti ovlivnění názoru ostatních.

Jak se odvděčit tiskárně za kalendář?
Zadat tiskárně tisk Hrabovských listů bez výběrového řízení a za nadsazenou cenu. Následně informovat RMOb Hrabová a dodatečně schválit další tisk do konce roku.

Jak zajistit aby se v obci neinformovalo o problémech a nedostatcích?
Jednoduše nepřipustit tyto informace v Hrabovských listech, na webových stránkách obce a v rozhlase.

Jak si udělat renomé u občanů?
Nezajistit odpovědi na dotazy podle zákona č. 106/1999 Sb., ani v zákonné době, nezveřejnit poděkování dlouholetým spolupracovníkům při ukončení jejich činnosti, neumožnit propagaci sdružením při realizaci akcí pro občany, zajistit propagaci soukromých osob podle svého uvážení, nezveřejnit propagaci brožury k výročí konce války, nezajistit ani opravy propagačních tabulí …

Jak udělat popularitu sobě?
Neomluvenou absencí na jednání Zastupitelstva a na dalším jednání se omluvit až na závěr, na požádání člena Zastupitelstva.

Jak udělat popularitu obci Hrabové?
Minimálně od roku 2012 neodstraňovat nedostatky z finančních auditů až se konečně Hrabová objeví v médiích jako jedna ze dvou nejhorších obcí, v letošním roce je již nejhorší. Zatím to v letošním roce bude obec stát cca 200 000 Kč, příští rok už to mohou být miliony …

Co ještě je třeba udělat, abychom dosáhli změny v Hrabové?

zmena

3 Komentáře

  1. Milan Slíva jr. říká:

    Článek ze všeho nejvíce připomíná agitační volební leták a moc si nezadá s populismem současného vedení radnice. Každopádně jako shrnutí přešlapů je to pěkné. Poslední věta je však napsána nešťastně, správnější by asi mělo být “Co ještě je zapotřebí udělat, aby se dosáhlo změny v Hrabové?”. Každopádně dvojsmyslnost slůvka “změny” v tomto dotazu dává článku definitivní punc předvolební agitky.

    Současný starosta je etalonem populismu, je zručný manipulátor a svěřenou moc využívá v plné šíři. Lze jen doufat, že to není styl vládnutí, který občanům obce vyhovuje a změnu si nepřejí.

    Je až neuvěřitelné, jaký máme v Hrabové vzorek biotopu velké politiky. Máme svého přeběhlíka, na kterém stojí vláda. Zákulisní jednání, pohrdání voliči, populismus v míře vrchovaté. Stavění bariér okolo informací a prakticky všechny další nešvary velké politiky by se u nás našly. Bezpáteřní KDU-ČSL bez barvy a zápachu, které se drží zuby nehty vládnutí a tiše toto vše umožňuje. Zde musím uznat, že nesu i svůj podíl viny, jelikož jsem v posledních volbách tuto stranu volil. Jeden hlas jsem dal Radkovi Orkáčovi, jelikož ten má mou plnou důvěru, bez ohledu na stranu, kterou zastupuje a zbytek mých hlasů obdržela KDU-ČSL. Kalendář pana starosty nemohl u mne rozvinout své působení, jelikož jsem jej nedostal. Čachry KDU-ČSL s mandáty po volbách, kdy nerespektování hlasů voličů pro vstup Franty Koutného do zastupitelstva nebylo realizováno (ať už je důvod jakýkoliv) mne z chuti hlasování pro tuto stranu definitivně vyléčilo. Tiché přitakačství bez vlastního názoru už je jen třešinkou na politickém dortu, proč tato strana v příštích volbách uvidí maximálně můj jediný hlas a to pro Petra Baluška.

    A ten náš komunální rybníček neobsahuje jen biotop moci. Prostředí doplňují z velké části občané bez zájmu o veřejné dění, často v důsledku dlouhé řady politických zklamání, bez představy koho vlastně volit. Pak není divu, že sáhnou po někom, kdo jim alespoň dá ve správnou předvolební dobu kalendář.

    Každopádně nejen Změna, ale i Ostravak a také ČSSD, ač v opozici, vyvíjejí v tomto volebním období snahu a kroky, vedoucí ke zlepšení a zpříjemnění života v obci. I když ČSSD svůj podíl na vedení již měla, moc toho nepředvedla, ale strana se personálně obrozuje.

    Nelze než doufat, že občané z naší obce přijdou k příštím komunálním volbám v hojnějším počtu a před vhozením svého hlasu se alespoň na chvílí zapřemýšlí, komu své hlasy dávají a své rozhodnutí si budou s to, sami před sebou, i po půl roce od voleb vnitřně obhájit.

    A vzhledem k tomu, že ten náš politický biotop je oproti tomu hlavnímu, státovládnému, poněkud opožděn, nezbývá než doufat, že radnici v příštím volebním období neovládne nějaký místní oligarcha komunálních rozměrů.

  2. Miroslav Houžvička říká:

    Zdravím a několik vět k tématu: v první řadě – na 100% toto nepovažovat za
    předvolební agitku. Je to jen malá část toho, co se nelíbí některým občanům a mají obavy se vyjádřit svým jménem. Holt jsme si vybrali název Změna a vše kde bude toto slovo obsaženo bude považováno za předvolební propagaci… Ale do voleb je daleko a my chceme pomoci některých změn zlepšit současnou situaci. Jednou z forem je upozornění na přetrvávající nedostatky, které nejsou nikde pro občany Hrabové v obci interpretovány. Budeme rádi, když se holou skutečnost, tj. pravdu dovědí dlouho před volbami. Víme jak se “masírují” voliči před volbami.
    Jinak s vámi souhlasím, ohledně formulace naší poslední věty. Kéž by na tyto stránky nejen občané klikali kvůli čtení, ale zapojovali se i do diskuze. Ono něco jiného je diskuze u piva a veřejná diskuze. Vždyť kolik lidí je rádo, že může říct svůj názor – jen to umět využívat ke prospěchu všech….

  3. Radomír Orkáč říká:

    Milan Sliva ma samozrejme pravdu, ze clanek pusobi jako agitacni volebni letak, ale to neznamena, ze to je spatne.

    Je potreba, aby se na veci upozornovalo prubezne a navic kdo se sdelenim nesouhlasi, muze se zde vyjadrit (brzo bez registrace / anonymne). To napriklad letak pana Novotneho neumoznoval, ale clanek nechci s timto letakem v zadnem pripade srovnavat.

    Kdyby clanek vysel pul roku pred volbami, bylo by to spatne a lide by se opravnene ptali, proc Zmena (nebo nekdo jiny) o techto vecech neinformovala drive.

    Jeste bych chtel upozornit, ze v clanku se nepise o zadne konkretni osobe a tak by mel nezasveceny clovek vedet, ze nekompletni vycet otazek a odpovedi narazi na chovani pouze jedineho cloveka v Hrabove. Bohuzel pro Hrabovou klicoveho cloveka.

    Nezbyva, nez se opet podepsat pod komentarem od Milana Slivy a podekovat Zmene za clanek!

[email protected] [email protected]