V odvodňovacím kanále zemřela další zvířata

Nění tomu ani rok, co jsme na Hrabová.Info psali, že se v odvodňovacím kanále utopila další lesní zvěř. Rok předtím tam vyhasl život minimálně dvou srnek. Bohužel máme v této věci opět špatné zprávy, protože před několika dny vyhasl ve stejném kanále život pro změnu dvou srnek.

7 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Tato problematika byla projednávána i na Komisi výstavby, dopravy a ekologie. Vzhledem k tomu, že do zbylých nádrží Pilíky bude zajištěn gravitační přívod vody, nebude již potřeba do nich čerpat vodu z tohoto kanálu a proto jsem otevřel možnost jeho zasypání. Bohužel však majitelé přilehlých pozemků mají obavu z jejich zavodnění. Je však dohodnuto, že bude monitorována situace, zda po zasypání nádrží I, II a III a vybudování gravitačního přívodu vody bude kanál potřeba. Určitá naděje na jeho zasypání tedy existuje.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Pokud se na dno kanálu položí drenážní trubky, kanál se zasype hrubým kamenivem a pouze svrchní vrstva, oddělena od kameniva drenážní textilií, bude zemina, tak se přece odvodňovací schopnost kanálu nemůže nějak drasticky změnit.

  2. Radmila Haertlová říká:

    Myslím, že by se měla taky odstranit další příčina plašení zvěře – volný pohyb psů a jízdy osobních aut, která tudy projíždějí hlavně v noci.

[email protected] [email protected]