Dočká se Hrabová krytého plaveckého bazénu?

(Článek byl zveřejněn v rámci aprílového dne!) Na nezávislém blogu msstavby.cz se zhruba před měsícem objevila vizualizace krytého plaveckého bazénu, který má od roku 2023 stát v Hrabové na pozemku vedle školy. Projektovou dokumentaci dle Magistrátu zhotoví firma Véčko s.r.o. z Příbrami. Její nabídku 1,8 milionu korun vybrali radní města jako cenově nejvýhodnější.

Vizualizace

S maximální kapacitou 320 lidí bude bazén určený sportovcům i rodinám s dětmi. Bazén bude mít šest drah, tribunu a ochoz pro diváky, takže bude vhodný i pro pořádání plaveckých závodů. Součástí areálu má být recepce, společné šatny s převlékacími boxy, sociální zařízení a sprchy. Veřejnou zakázku na jeho výstavbu schválila rada města na konci prosince loňského roku.

Pokud záměr posvětí i zastupitelstvo MOb Ostrava-Hrabová, které bude záležitost projednávat dne 25. června 2018, pak se dle webu msstavby.cz krytého bazénu v Hrabové dočkáme na konci roku 2023.

Zdroj: Stavbaweb.cz – Atelier 11 zhotoví projekt na krytý bazén v Mladé Boleslavi

11 Komentáře

  1. milan orkáč říká:

    Takže školku si zde nedokázal nikdo představit, protože zde „byl“ rybník (ing. Petana na zastupitelstvu obce). O to více bychom měli stát o to, aby v úplné blízkosti školy a budoucího bazénu školka vyrostla. Bazén, ten zde i přes ztížené zakládací podmínky vyrůst bude moci. Je zajímavé, že Magistrát plánuje stavbu na soukromém pozemku pč. 763/2 (ostatní plocha, manipulační plocha) o výměře 11 790 m2 od Sey Development, a.s. z Frýdlantu nad Ostravicí. Co za tím může být? Snaha vykoupit pozemky od soukromého vlastníka, který zde nemohl postavit stavbu dle svého původního záměru? Podle všeho to bude znamenat i zpětvzetí pozemku pč. 763/1 (ostatní komunikace, ostatní plocha) o výměře 14 485 m2 ze správy našeho obvodu Statutárnímu městu Ostrava. Předpokládám, že zde zřejmě bude vybudováno parkoviště k bazénu. Nicméně buď zde nebo i vedle školy u navrhovaného bazénu je stále dostatek místa na vybudování nové školky. V tom případě by úspora finančních prostředků na novou školku (budování parkoviště, rozšíření cesty) znamenala velké finanční úspory. Nemohl by tam vyrůst i sál v rámci požadavku obvodu na Magistrát města Ostravy a obec by kulturák nemusela stavět? To nikdo z našeho úřadu o plánované akci nevěděl, když to Rada města schválila ve 12/2017? ÚMOb Hrabová zápisy z Rady nedostává? Nějak moc otázek….
    Milan Orkáč
    nezávislý zastupitel zvolený za KSČM

  2. Igor Trávníček říká:

    Předělat rybník na bazén je podstatne snazší, než na skolku, proto ten záměr chválím a podporuji. A ještě má na miste dnešní kotelny vyrůst rozhledna. Jedna se o soukromou investici sdružení Hrabovských patriotu.

  3. Vladimir Petana říká:

    Nebyt 1.4.tak bych se uz tesil.

  4. Šárka Tomisová říká:

    Jen aby to 2.4. nebyla nakonec pravda, tak jak se to stalo s kostelíkem. Také jsem si myslela, že to je apríl a pak se šla podívat na dohořívající trámy.
    Ale počítám, že v případě bazénu to nehrozí, ten se tak brzo stavět nebude.
    Nejsme v Brušperku, kde si jej lidé prosadili v referendu a i přes nepřízeň části zastupitelů, již přes dva roky stojí a slouží jak místním občanům, tak širokému okolí.

    U nás by možná stačilo upravit alespoň komunikaci k Pilíkům, abychom se na tu vodní plochu mohli alespoň podívat a to jinak než v gumákách :-)))

  5. Petr Žižka říká:

    Skvělá zpráva. Na obrázku to vypadá přesně jako Tropical Island, který postavili v Německu v bývalém hangáru na výrobu vzducholodí. Pokud něco velmi podobného až ideantického postaví někdo v Hrabové, a to za pouhé dvě mega, tak to je třeba ocenit. Protože v Německu to stálo mnohonásobně více a ještě v eurech. A je to tahák na turisty jako hrom. Takže tleskám a těším se. Jen opravdu doufám, že to bude pravda i 2.dubna… 🙂

    • Miroslav Houžvička říká:

      Peťo, 1. dubna je možné slíbit vše. Jsou i takoví co uvěří všem zprávám tohoto dne(1.dubna). Jen vládní činitelé a jim podobní mohou slibovat kterýkoliv den a také se najdou ti kteří těmto slibům věří…

      • Jan Dvořák říká:

        Asi proto, že po veletoči se školkou už v Hrabové nikoho nic nepřekvapí. Ostatně tři paneláky na vedlejším malém pozemku bohužel aprílem nejsou….

  6. Miroslav Poláček říká:

    Super Apríííííl! Ta rozhledna taky! A nebylo by tam ještě nějaké fitko, welnes, kino,ZOO, dostihová dráha, bowling a kryté kluziště?

    • Šárka Tomisová říká:

      Počítám, že vše vyjmenované bude přislíbeno cca měsíc před volbama. Brala bych ještě umělou sjezdovku na haldě.

  7. Petr Halfar říká:

    Smutné je, že v mnoha okolních (a to v mnoha případech chudších) obcích stavební ruch bují…staví se sportovní haly, nové návsi, kulturní a multifunkční domy, nové hasičárny, semtam bazén…a v Hrabové prd. Tady se o všem jen kecá, provádějí se studie a víc nic. Pokud vlastními silami občané neuklidí Hrabovou sami, resp. si nepostaví park, tak se tu nic neděje! Po Sidlovci neuklizený prostor, zastávka MHD děs a hrůza, školka kapitola sama pro sebe. Kdyby tak obec v současné době aspoň zajistila časté čištění Paskovské díky zvýšenému provozu aut a hlavně zabezpečila nepřetržitý dohled PČR na výskyt kamionů v obci.

    • Šárka Tomisová říká:

      Rozumné slovo chlapa na pravém místě.

[email protected] [email protected]