Kapela JAKOST zve na festival Hrabovská hudební zastávka

Malý rockově laděný hudební festival „Hrabovská hudební zastávka“ se uskuteční dne 23. 6. 2018 na hřišti TJ Sokol tzv. Čafka. Organizátoři akce zvou všechny na netradičně strávené sobotní odpoledne, večer i noc. Začátek je stanoven na 13.00 hodin.

Nejprve se kulturní komise pokusí v soutěži najít „Hrabovský talent“.

Přibližně od 15. hodiny bude následovat vystoupení kapel Prokerr, A šmytec, Hesy Lesy, JAKOST, Hlad-now, Erar Ešus a celou přehlídku ukončí kapela Marian 333.

Občerstvení bude zajištěno. Vstupné bude činit 80,- Kč, děti do 15 let budou mít vstup zdarma.

JAKOST

Historie názvu kapely JAKOST sahá až do roku 1981, kdy členové Spojených států Hrabovských (USH), konkrétně JAnša Tomáš, KOutný Pavel (Kvedlík) a STárek Jirka (Odpor) zkouší prorazit na hudebním poli.

Jelikož muzikantsky jsou nic moc, dávají se dohromady s kapelou, která hraje ve složení František Koutný (Fery), Milan Minář a Jirka Minář a společně nacvičují první skladby. První vystoupení se koná na hasičském večírku a pro velký úspěch následně na hasičském plese. Poté se někteří z nich vydají svou cestou až na hudby chtivé bratry Koutné (Kvedlíka a Feryho), kteří chtějí hrát dál. Přidávají se k nim Dan Ondruš (Moskyt), Danek Kuchař (Pumpa) a Emil Fiša (Eman), posléze nahrazen Jirkou Cholevou (Hasič).

Píše se rok 1983 a vzniká oficiální kapela JAKOST. Všechny akce jsou spojeny s USH a kapela se dostává do povědomí svými recesistickými vystoupeními v pekle hostince „U Lípy“ a garážích svých rodičů. 35. výročí od oficiálního vzniku kapely JAKOST dalo podnět pro uspořádání malého hudebního festivalu „Hrabovská hudební zastávka“, na kterém s kapelou JAKOST (v novém složení) vystoupí spřátelené kapely a společně oslaví toto výročí. Záměrem je se nejen pobavit, ale rovněž vzpomenout na již nežijící členy, jak USH, tak i kapely JAKOST a věnovat jim „tichou“ vzpomínku.

Zaslal: Pavel Koutný

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]