Úřad upozorňuje nájemce, že nebude zajišťována havarijní služba

Upozorňujeme všechny nájemce bytů svěřených do správy Městského obvodu Hrabová, že ode dne 3. 7. 2018 nebude zajišťovaná HAVARIJNÍ SLUŽBA.

V případě závady na vodoinstalaci či plynoinstalaci je nutné zastavit nejbližší možný uzavírací ventil. V případě závady na elektroinstalaci vypnout příslušný jistič či jističe. Ucpané odpady nejsou havarijní stav.

Veškeré závady je možné nahlásit následující pracovní den od 8 hod. na tel. č. 599 420 126. Opravy budou operativně řešeny.

Děkujeme za pochopení.

Zdroj: ÚMOb Hrabová

6 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Inu, “vedení obvodu dělá vše pro občany”.

  2. Jan Socha říká:

    Jen upozorňuji, že nejsem autorem tohoto sdělení.

    • Radomír Orkáč říká:

      Jen upozorňuji, že tajemník obce zodpovídá za dění na úřadě, že dokument zveřejnil na webu obce on a že pokud není autorem (dá se to předpokládat), autora v dokumentu neuvedl a za dokument má tak zodpovědnost on jako tajemník úřadu a správce webu v jedné osobě.

      Informaci o “Janu Sochovi” v tomto příspěvku na hrabová.info je tak nutno brát v souvislosti se zodpovědností za zveřejnění, nikoliv jako autora textu. V konečném důsledku veškeré dotazy stejně musíte směřovat tomu, kdo informaci zveřejnil, protože jiné jméno v dokumentu uvedeno není a úřad nemá ani sekretariát ani obecnou emailovou adresu typu – [email protected], jakou mnoho let měl.

      Tajemník se zříká zodpovědnosti pravděpodobně proto, aby nemusel na dané téma odpovídat, jak vyplynulo z jeho stížnosti na sdílení této informace mezi námi občany prostřednictvím hrabová.info.

      Jenže pokud si informace mezi sebou nebudou sdílet sami občané, nikdy se nic nedozví a tato stížnost tajemníka to jen dokládá.

      “Zveřejníme jen povinné informace, hlavně ať je nikdo nečte, protože by mohli mít dotazy.” Pokud máte mezi sebou vy občané nějaké informace, bez uvedení zdroje je na webu obce zveřejníme. Toto je běžná praxe, o které občané prostě neví a měli by.

      • Jan Socha říká:

        Vůbec se nezříkám odpovědnosti a komunikace s občany mi nečiní žádný problém. Vadí mi, že se informace objevila na privátním webu hrabova.info bez mého vědomí a souhlasu, byl jsem označen za autora textu a uveden můj soukromý email, na který mi chodí diskusní příspěvky. I přes toto pochybení si vážím lidí, kteří chtějí veřejnost informovat. Jsem však přesvědčen, že pokud se na neoficiálním místě něco objeví, měla by o tom dotyčná alespoň vědět. Nebo podle p. Orkáče ten, kdo vyvěšuje na oficiální web informace je automatiky jejich autor a tudíž odpovědný za každý text? V tom případě mu musím připomenout, že v době nedávno minulé zavěšoval texty na web ostrava-hrabova.cz on. Nikdy by mě jako občana nenapadlo, že bych si měl stěžovat u něj jako autora a vyvěšovatele textu a použít k tomu jeho soukromou emailovou adresu. Tak tolik, byť chápu, že je toto pro drtivou většinu čtenářů a obyvatel zcela marginální problém Těším se, že budeme řešit reálné problémy a ne si dopisovat nicneřešící návody, kdo je za co odpovědný.

        • Radomír Orkáč říká:

          Tohle je na vydání samostatného článku, protože to co píšete mi nebere hlavu.

          1. Již osm článků bylo v minulosti pod Vašim jménem na Hrabová.Info zveřejněno a nikdy Vám to nevadilo.

          – Úřad upozorňuje nájemce, že nebude zajišťována havarijní služba
          – Upozornění na přerušení dodávky pitné vody – 18.6. 2018
          – Úřad hledá spolupracovníka k profesionalizaci čety veřejně prospěšných prací
          – Vyklízení půd obecních bytových domů na Šídlovci
          – Poděkování hasičům od tajemníka úřadu
          – Jednání Zastupitelstva – 1.3.2017
          – Oznámení výběrového řízení č. 2/2017 – mistr veřejně prospěšných prací
          – Výběrové řízení č. 1/2017 na obsazení pracovního místa

          2. O zveřejnění na hrabová.info jste v minulosti nejen sám žádal (viz zveřejnění výše a žádost níže), ale dokonce jste opakovaně prosil komisi (a jeji předsedkyni), aby informace, které má komise mít na webu obce, zveřejňovala na hrabová.info (klidně mohu doložit). Ostatně z tohoto důvodu je na plakátku Hravé Hrabové odkaz na hrabová.info, nikoliv na web obce – to se může každý přesvědčit na plakátovacích plochách obce.

          Vaše žádost o zveřejnění, tehdy vznikla Vaše identita…
          Dne 9. srpna 2017 15:03 Socha Jan napsal(a):
          Chtěl bych poděkovat hrabovské jednotce dobrovolných hasičů za včerejší výjezd, ořezání zlomené větve břízy před domem Reymontova 10 a vyklizení oleje sorbentem v místě nelegální rampy za garážemi u Šídlovce. Prosím veřejnost o dodržování čistoty, jinak bude rampa zlikvidována.

          Ing. Jan Socha
          tajemník

          Úřad městského obvodu Hrabová
          Bažanova 174/4, 720 00 Ostrava-Hrabová
          T +420 599 420 109
          M+725 940 318
          E [email protected]
          W http://www.ostrava-hrabova.cz

          Nelíbí se Vám, že máte někde reagovat a je jedno, jestli na FB obce (kde dotazy byly a kde jste důležitou informaci opomněl zveřejnit) a nebo na Hrabová.Info, kde chcete informace zveřejňovat podle toho, jak se Vám hodí.

          Tím bych to uzavřel.

  3. Vladimír Petana říká:

    Šetřit se musí, ať to stojí co to stojí.

    Tak si představte pátek 4.7. 2018 a ucpe se svislá či ležatá kanalizace ve sklepě. exkrementy + splašky postupně vystoupí do přízemí a začnou zamořovat byt a dům. Slušně dle pokynů vyčkáte do pondělí 9.7.2018. Ohlásíte na byťáku a vyčkáte opravy. Totéž se vám stane v pátek 21. 12. 2018 a vyčkáte do čtvrtku 27.12. na zákrok úřadu. Když vám selžou nervy a seženete si opraváře a zaplatíte, tak dle mých zkušeností se peněz od úřadu těžko dočkáte. Oni mají forschrift, že se musí udělat výběrovka a pak se teprve opravuje. Ta porucha v létě bude lepší, to alespoň otevřete okna.

    Řečnická otázka: provedl úřad před tímto rozhodnutím pořádnou kontrolu všech uzavíracích armatur ( voda, plyn) a jejich řádné pravidelné rozpohybování a především řádné označení a seznámení všech nájemců. Totéž platí o elektřině a pod.

    Platí první věta mého příspěvku.

[email protected] [email protected]