Hravá Hrabová a kritika ještě před začátkem

Dnes jsem obdržel email od paní Marcely Poláčkové, ve kterém se píše “Volají mi lidi, kteří nechodí na sociální sítě a sem tam si všimnou plakátu vylepeného, že neví, v kolik hodin je Talent Hrabová”.

Nevíme sice, kolik takových lidí bylo, protože organizátorům nikdo uvedené nevolal, ale velice se touto cestou omlouváme paní Marcele, že ji lidé ohledně této záležitosti volají. Pro nás je klíčový začátek programu a ten byl stanoven na 10:30 hod. Podrobný program visí na webu obce, Facebooku obce (pro zobrazení není potřeba se registrovat) a samozřejmě i zde na Hrabová.Info. Není tedy potřeba chodit na sociální sítě…

Dále si podle paní Marcely lidé stěžují na nevhodnost začátku talentové soutěže “program pro děti nemůže být od 13 hodin, prostě nemůže! Program se dělá pro pro lidi a ne pro program.”.

A jak to vlastně celé bylo, proč je začátek v takovou dobu?

Pavel Koutný s kapelou přišli za kulturní komisí, jestli by se nechtěla podílet na organizaci malého festivalu v Hrabové, kde by vystoupily místní kapely. Komisi se to líbilo, ale nevěděli jsme, jak bychom na té akci mohli participovat, nebo jak bychom mohli akci vlastně podpořit.

Pak nás společně napadlo, že bychom se mohli pokusit uspořádat talentovou soutěž – pro děti, dospělé a klidně i seniory. Již rok jsme měli nabídku jednoho spolku, že by pro Hrabovou uspořádal profesionální orientační běh… S komisí pro děti a mládež jsme dokonce domluvili, že bychom přesunuli na daný den i “Dětský den s Hopsalínem” (to nakonec nevyšlo). Gulášfest bychom mohli přesunout ze září právě na červen, atp. Plánů bylo hodně, ale byli jsme limitováni podmínkami – jak vše poskládat tak, aby se akce vzájemně nerušily?

Limitující podmínky

  1. Festival Hudební zastávka má program na mnoho hodin a začít se musí nejpozději v 15 hod.
  2. Talentová soutěž TALENT Hrabové 2018 vyžaduje zázemí – aparaturu, zvukaře a pódium. Dle organizátorů Hudební zastávky bude uvedené v den akce připraveno až od 13. hod. a pokud chceme soutěž uspořádat, budeme na to mít dvě hodiny.
  3. Orientační běh (Den orientace v přírodě) pro MOb Hrabová zajišťuje SKOB Ostrava v programu si vyhradili minimálně 2 hodiny.
  4. Dětský den s Hopsalínem vyžaduje mít v programu vyhrazené dvě hodiny, které již v programu nebyly volné, proto jsme dětský den ponechali v původním termínu neděle 24.6. 2018.

Je kritika zapsaná v úvodu oprávněná…? Já myslím, že není:-( Rozhodně není konstruktivní, protože “podmínek”, které musela komise řešit, byla spousta. Jestli se mě někdo zeptá, jestli mít TALENT nebo ho nemít, tak odpovídám – TALENT rozhodně v Hrabové mít a je jedno jestli dopoledne nebo odpoledne. Důležitý je zájem a ten od soutěžících rozhodně byl.

Dokud něco nezačneme opravdu dělat, zůstane i vynikající nápad pořád jenom nápadem. A takových má každý spoustu. Omlouvám(e) se všem, kteří se nemohou přijít v sobotu na TALENT Hrabové podívat, ale tak to prostě chodí… nikdy se organizátoři nezavděčí všem. Nezapomínejte, že organizátoři jsou vaši sousedé, nikoliv lidé, kteří se tím živí…

 

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]