Přijďte se rozloučit s “Lípou”

Den D se nezadržitelně blíží. Dne 13.  10. 2018 bude odehráno v hostinci U Lípy v Ostravě-Hrabové, co by rozloučení s legendární hospodou a na památku významného hrabovského barda Inocence Březiny, který v těchto prostorách odehrál nejeden divadelní kus, představení hry Václava Havla – Audience.

Součástí programu bude i vystoupení mažoretek a hudební produkce místních legendárních muzikantů. Začátek programu je v 17.30 hodin, přičemž jako první přijdou na řadu mažoretky. Předpokládaný začátek Audience je cca v 18 hodin, poté bude následovat hudební produkce. Nebude chybět ani tradiční občerstvení – něco na zub a čepované pivo v prostorách bývalého výčepu a ožije i peklo jako za starých časů!

Sál bude otevřen v 17 hodin, přičemž jeho kapacita je omezena. Předprodej vstupenek proběhne dne 25.9. od 16:29 hod. do 20:29 hodin v restauraci U Hňupa v Ostravě-Hrabové. Telefonická rezervace není možná – nákup vstupenek možný pouze osobně.

Akci pořádá Klubu Hrabovských Alkoholiků, zkráceně KHA. Výtěžek celé akce bude použit na rozvoj spolkové činnosti KHA.

Vzhledem k natáčení celé akce televizními štáby TV Deutsche Welle a BBC Vás chceme poprosit, pokud se tuto akci rozhodnete navštívit, o vhodné společenské oblečení, tak aby nás v zahraničí diváci nepomluvili. U dam jsou doporučeny malé černé, u mužů čisté, neseprané montérky.

Záštitu nad tímto vystoupením převzala jeho excelence, prezident Burkina Faso, pan Roch Marc Christian Kaboré.

Srdečně vás nezveme – pořadatelé.

PS: Vzhledem k omezenému počtu mobilních toalet, pokud možno vykonejte veškeré potřeby (zajděte si na hajzly) doma.

22 Komentáře

  1. Šárka Tomisová říká:

    Škoda Lípy, přeškoda…

    Nádherný sál, nejlepší pivní sklepy v Ostravě… a vzpomínky.

    I veselé, toalety bez klik a u chlapů i bez dveří.
    Zážitek nemusí být veskrze pozitivní, hlavně když je silný.

    A v místní extrovně vznikaly za pochodu první Hrabovské protestlisty. Krátce předtím, než byl oprávněně odstaven od kormidla bývalý starosta Naď. Tehdy jsme ještě drželi pohromadě…

    Orkáč ml., Slíva, Šumbera, Gromnicovi, Poláčkovi, místní patriot pan Slavík, moje maličkost a asi jsem na některé zapoměla, nechtěně.
    Proč teď ty podrazy ?!?
    Jde o prachy, koryto, či uznání?

    Nevím… každopádně je to velmi smutné, stejně jako bourání Lípy, která by si zasloužila přetrvat… pro příští generace, je to kousek historie naší vesnice.

  2. Jan Prokeš říká:

    Vážená slečno. Když čtu Vaše slova, tak nestačím lapat po dechu a přemýšlím, proč tady řešíte politiku. Já se svými přáteli se jdu rozloučit a hlavně dobře pobavit. Doufám, že tam nepřijdete.

    • Petr Novák říká:

      Této paní nemá cenu cokoli vysvětlovat,nepochopila význam slova pozvánka.A i přes doporučení,nemůže mít doma malé černé a u muže čisté neseprané montérky.

      • poláček miroslav říká:

        Pane Petře Nováku, teď jste se velmi shodil. V tomto plátku můžete jakkoli kritizovat a oponovat, ale takovým způsobem urážet ženu, o něčem svědčí, byť nebyla použita vulgární slova. Je to o kultuře slova i ducha. A mimochodem dle Vaší modní a stále stejné kreace (květované kraťasy a pestré tričko) na oficiálních zasedáních, dokládá jen to, že slovo dress code, právě Vám nic neříká. A myslím si, že “necenzurované” neznamená trpět hulvátství k ženě.

        • Petr Novák říká:

          Pane Poláčku,určitě dobře víte kdo koho začal urážet první,vždyť informatika je vaším koníčkem(vaše snaha schánět info kdekoli jen né přímo u zdroje).Já napsal pouze konstatování a urážky v tom hledáte vy.Jinak opět pouze konstatuji,že váš modní trend předběhl očekávání všech a já jsem jediný,kterému slovo dress code utekl.Říkal jste na poslední schůzce(beseda k rozvoji),že by se lidé k sobě měli chovat slušně,tak se tím prosím nejdřív začněte řídit vy.
          Mně osobně je velmi líto jak Lípa dopadla,ale na rozdíl od jiných lidí vím v jakém byla stavu a doufám,že pan Kovář dodrží slovo a jednou třeba pod jiným názvem tam bude stát lepší zařízení než byla ona restaurace.Já chodil do Lípy dědovi pro pivo,kdy jste ještě možná nevěděl kde je Hrabová.

          • poláček miroslav říká:

            Pane Petře Nováku, jste poněkud “mimo mísu” úplně ve všem. Já určitě “nesháním informace”, jak říkáte Vy, já hovořím se svými sousedy a naslouchám jejich přání a diskutuji s nimi. Stejně tak jsem činil i na naší akci včera na ŠÍDLOVCI- HURÁ DO ŠKOLY A HURÁ DO VOLEB. A od člověka, který ani pořádně neví, kdo byl Vilém Závada, ten “hrabovský patriotismus” velmi sedí. Ano, nenarodil jsem se v Hrabové, ale žiji tady 20 let, mám ji rád, mám rád lidi zde žijící. Zajímá mne také její historie a výborným zdrojem je mi publikace Historie obce Hrabová, na které se významně podílet můj přítel Mgr. Martin Slepička. Ale tento můj názor na Vás nic nemění na velkém uznání za Vaši práci na Sokole. A ještě jednou Vás prosím, nikdy neurážejte žádnou ženu, zvlášť ve veřejné diskuzi ne.

          • Radomír Orkáč říká:

            Pane Mirku Poláčku,

            nevím co měl Petr na mysli, ale možná to Vaše zjišťování informací u starostů okolních obcí, kdy oni neví, jestli mluvíte za sebe nebo za obec, nehledě na to, že jim voláte na soukromá tel. čísla, agresivně a opakovaně. Tuto informaci mi potvrdili dva starostové, možná jich však bylo více…

            Nebo jdete za mnou do práce, přestože tam nemáte co dělat, to samé by se dalo říct o obtěžování Vlaďky Kopitzové v práci (na Magistrátě) nebo desítky SMSek dlouhých jako email, které posílate v nepřátelském duchu našemu starostovi, aby zajistil přidělení prostor Vašemu spolku. Tohle si nedovolí nikdo, pouze vy.

            Dále pak zjišťování informací u Kumana, které si necháte pro sebe, místo toho, abyste veřejnosti napsal, že to co píše Petr Novák, že SOKOL nikdy Kumanovi nezakázal vystavět dětské hřiště, že je pravda.

            Tohle všechno je prostě, slušně řečeno, nezdravé jednání.

            Co se týká přenice paní Šárky a Petra, je to jejich problém. Paní Šárka, Petr, já, vy a kdokoliv si musí být jistý/á, že pokud napíšeme “útočný” komentář, reakce na sebe nenechá dlouho čekat.

            Když se Vás kdokoliv ve Vaší politické FB skupině ostrava-hrabova někdo zeptá, jak chcete toho či onoho dosáhnout, napíšete, že se to ptá Orkáč pod svým falešným profilem. Jenže Orkáč k Vám do skupiny na Vaše kecy nechodí pod “žádným účtem”, jsem odhlášený a vidím veškeré příspěvky, čili i od těch, kteří si blokují můj profil. Jak jednoduché vysvětlení, že?

            Mohl bych pokračovat, ale bude to bráno jako předvolební boj, takže ať víte, je to zastání Petra, který jen reaguje na to, co napsala paní Šárka a vy se do toho pletete jen proto, aby to vypadalo jaký jste gentleman.

            • Šárka Tomisová říká:

              Zdravím Vás Radku,opětovně,

              a opakuji, pana Nováka již poměrně dlouho ignoruji. Jakákoli diskuse s ním totiž nemá smysl.

              Jenom pro Vaše info, tento zastupitel za ODS mě otravuje na mé pracovní!!! adrese pomluvami na místní občany a “dobrými radami” na fejsu.
              Pokud na něj máte nějaký vliv, zkuste mu domluvit.

              V politice jsem se nikdy nepohybovala (jen ji jednu dobu sledovala) a svým zbůsobem jsou mi tyto pseudopolitické půtky ukradené.

              Jediné, co mě zajímá, je, aby byla nejen na Šídlovci zachována zeleň a kvalitní životní prostor.

              A abychom to společně chránili…

              To je naší morální povinností, ne rozdmýchávát zcela zbytečné třenice.

      • Radomír Orkáč říká:

        Petr a paní Šárka si tady dlouhodobě vyměňují názory. Prosil jsem je, ať toho oba nechají a dále to nebudu řešit. Jsou dospelí, oba.

        Osobně si však nemyslím, že by bylo jakkoliv potřeba zasahovat do této přestřelky, protože hulvátství v tom rozhodně nevidím a od posledního “napomenutí” si myslím, že se oba drží v mezích, za což jim děkuji. Je před volbama a tak se není čemu divit, že se přiostřuje.

        Nepochybuji o tom, že jste největším odborníkem na pojmy cenzura, agitace, falešné profily, moderování, hackování, apod., ale tohle si pište ve vaší “sektě”, kterou “moderujete” a kde si to patřičně v pěti lidech olajkujte, ať se cítíte na koni.

        Tady se to řídí stejnými pravidly již čtyři roky a nemyslím si, že by tyto komentáře jakkoliv přesahovaly mez, kterou jste vy zde překročil mnohokrát, přesto jste nebyl, jak vy píšete, “cenzurován”.

        • poláček miroslav říká:

          Radku, jak už jsem psal, vyměňovat si názory a urážky muže vůči ženě jsou dva velmi rozdílné aspekty. A nemá to nic společného s volbami, ani s ničím jiným. Je to prostě věc výchovy a úcta k ženě patří v civilizovaných zemích k základním kodexům. Ale samozřejmě je to Vaše právo, rozhodovat o tom, co na Vašem webu bude zveřejněno, vždyť jste jeho majitelem. Nebo se mýlím?

        • Šárka Tomisová říká:

          Zdravím Vás Radku,

          pana Nováka již poměrně dlouho ignoruji. Jakákoli diskuse s ním totiž nemá smysl.

          Svým způsobem se mi na představení ani nechce, protože to bude naposledy, kdy prostory v Lípě uvidím.
          Nevím… jestli jsme za ni neměli více bojovat…

          Je to totiž v bleděmodrém, jak u vnitrobloku, marnost nad marnost…nebo ještě horší…
          Protože možná s příštím vedením radnice můžeme VNITROBLOK znovu oživit, ale historickou budovu LÍPY již nikdy nikdo nepostaví.

          Kdo za to nese odpovědnost jsem již sdělila ve svém příspěvku.
          Jiné obce a města si své historie váží, viz. např. již zmíněný Štramberk, bohužel v některých ještě pořád vládne anarchie myšlení (vše bezmyšlenkovitě zabetonovat) a Kocourkov.

      • Jan Dvořák říká:

        Nezlobte se, pane Nováku, ale nevidím jediný důvod, proč by paní Tomisová nesměla jít na rozloučení s Lípou. Jen proto, že asi nebude volit ODS? To ale většina občanů Hrabové, protože tak tomu bylo i v minulých volbách – akorát se ODS chovala tak, jako by měla absolutní moc.

        • petr novák říká:

          Pane Dvořáku,já přece nikomu nezakazuji,aby se šel rozloučit s Lípou to bych si ani vůči nikomu nedovolil a spojovat to ještě s ODS no je to vaše věc.Mně se jenom strašně líbí,jaký je tu pan Poláček džentlmen a spravedlivý člověk,který o mém komunikačním problému s paní Tomisovou určitě ví vše.Kdo koho oslovil a za odpověď,která se někomu nehodila do krámu začalo osočování,nevhodné rady a pomluvy na které nereaguji nemám čas na tento typ zábavy.A tento pán džentlmen,který před cca.dvěma roky odchytl i mně a na panu Houžvičkovi,paní Kopicové a dalších nacházel pouze to co dělají špatně(oslavy let obce)mi tu chce kázat o morálce a výchově.Nechci se v tom paplat,zase jenom voda pro lidi,jejichž zábavou je něco co mi vadí.To píšu hlavně proto,že se vždy budu proti takovým lidem bránit,ale nikdy jim nebudu bránit aby mohli někde chodit či vyjadřovat svůj názor ne lži a pomluvy.

          • Jan Dvořák říká:

            Já reagoval na Váš příspěvek z 7.9. 22:12 – jeho smysl je jasný.

            • petr novák říká:

              Já v tom příspěvku příspěvku něco zakazuju? Přečtěte si ho znova.

              • Jan Dvořák říká:

                Ano, podpořil jste příspěvek, na který jste odpovídal.

                • petr novák říká:

                  Je to váš názor a já vám ho neberu.Přesto si to znovu přečtěte než něco komentujete.

                  • Jan Dvořák říká:

                    Prostě si myslím, že takto se zastupitel k občanovi chovat nemá, toť vše.

                    • petr novák říká:

                      OK beru,jenom škoda,že si nepamatujete co jste povídal u Lípy o občance ŠT před třemi roky.

  3. Šárka Tomisová říká:

    Proč?!?

    O bazilice Svatého Václava,
    viz. https://cs.wikipedia.org/wiki/Kostel_svat%C3%A9ho_V%C3%A1clava_(Ostrava)

    se také tvrdilo, že to je ruina na spadnutí a měl se bourat.
    Ale díky osvíceným lidem prošel rekonstrukcí a je ozdobou centra Ostravy.

    Lípa má svou historii a také by si zasloužila druhou šanci.
    Ne demolici.
    Určitě existovaly možnosti, jak se s majitelem domluvit.
    Ale obec ji chtěla koupit za cenu úředního odhadu. Nedivím se majiteli, že ji za tak nízký odhad neprodal.
    Teď se bude pravděpodobně městu prodávat Ostravice. S majitelem se jedná o ceně – JEDNÁ, licituje – neprodává se za úřední odhad.

    Další možností obce, byla možnost usilovat, aby byla Lípa prohlášena za kulturní památku. Poté by na ni mohla být poskytnuta dotace.

    Nic z toho se nestalo.
    Proto ta politika.

    Kdyby byl starostou současný tajemník, Ing. Jan Socha, bývalý dlouholetý starosta Štramberka, pravděpodobně by už dávno byla opravená a konaly by se v ní různé kulturní akce, hrálo by se tam divadlo a pořádaly plesy.

    Dneska mi ve schránce přistála agitka ODS, strany, která tu rozhoduje od revoluce a také to podle toho vypadá. Chlubí se na ní kde čím.

    Co se nám společně podařilo realizovat:

    To úsilí ale vynaložili úplně jiní lidé a museli za lepší Hrabovou permanentně bojovat.

    1) vznikly nové Hrabovské listy…
    bojoval za ně Šumbera (Ostravak), Orkáč ml., Slíva(Hrabované), Slavík,Poláčkovi, Gromnicovi (KPH-Starostové), Houžvička, Kopitzová, Holiš (Změna) a my ostatní, kteří nejsme v politice. Např. pan Petr Žižka, špičkový novinář.

    2) naučná stazka Viléma Závady – Petr Žižka

    3) projekt nové MŠ – promrhané peníze – projekt za 600000 – Šídlovec, poté stěhování a další projekt za 900 000 – ano, tak to je práce ODS – z cizího krev neteče.

    4) další z bodů – např. pokus o zrušení zpoplatnění Místecké – nejvíce za tím jde pan Poláček (KPH-Starostové), ale i já jsem na to ptala přímo ministra dopravy Ťoka již v březnu 2016.

    5) Co mě ale nejvíce na agitce pobavilo, je – donutili jsme KÚ oprášit projekt okružní křižovatky Frýdecká x Mostní.
    Tak to je snad největší bota vládnoucí ODS a výsměch obyvatelům vesnice… ODS společně ze socany – prosadila MOSTNÍ, která, když pominu rozdělení vesnice – pokračuje i za mostem. Bude to výpadovka – Plzeňská – Nová Bělá, průmyslová zóna, Hrabová – Polsko. TIRák za TIRákem, permanentní zácpy.
    Proč ji naši “odborníci na všechno, naší modří PTÁCI z ODS”, nepodmínili alespoň kruháčem, proč si nevymínili, aby za tento obrovský ústupek (protože ostatní obce bojují za obchvaty), město dostavělo kanalizaci a postavili protihlukovky na Místecké?

    Proto ta politika…

    Nemám ji ráda, je to jedna lež za druhou, intriky a podrazy, často neschopnost a vždy prachy a koryta.

    S Lípou se (NE)rada samozřejmě přijdu rozloučit… jako každý, který ji měl rád.

    • Jan Dvořák říká:

      Inu, kdo nemá peří své, musí se pochlubit cizím. Musíme se tedy smířit s tím, že autorem naučné stezky a Hrabovských listů není Petr Žižka, nýbrž Igor Trávníček. A zapomenout na to, že to byla právě ODS která tomu všemu roky úspěšně bránila. Nezmínila jste kulturní sál – tam to bylo totéž a nebýt pana tajemníka a mého úsilí, aby jeho nápad nebyl zatracen, nemáme ho dnes ani na tom papíře. Ale smiřuji se s tím, že jsem zřejmě taky členem ODS.

  4. Radomír Orkáč říká:

    Dovolím si uzavřít možnost vkládat komentáře pod tímto článkem. Diskuze nabrala jiný směr a nedrží se tématu ‘Přijďte se rozloučit s „Lípou“’

    Omlouvám se a děkuji za pochopení.

[email protected] [email protected]