Co spolek Zelená Hrabová, z.s. momentálně řeší?

Cílem spolku Zelená Hrabová, z.s. je ochrana životního prostředí, udržování čistoty a pořádku převážně v místech, kde bydlíme. Nejsme však lhostejní k našemu okolí a veřejnému prostoru obecně. Proto jsme kontaktovali ÚMOb Ostrava-jih ve věci autobusových a tramvajových zastávek.

Zaměřili jsme se na autobusovou zastávku Benzina směrem do centra, tramvajovou zastávku Hrabůvka – kostel směrem do centra a autobusovou zastávku Hrabůvka kostel směr Zábřeh.

Jsme v kontaktu s paní Ing. Barborou Kolářovou z Úřadu městského obvodu Ostrava – Jih (odbor dopravy a komunálních služeb), která díky našim podnětům nařídila zvýšit četnost vysypávání odpadkových košů a v autobusové zastávce Benzina směr centrum došlo také v minulém roce k instalaci druhého odpadkového koše. Máme přislíbeno, že v průběhu cca 2 měsíců dojde k instalaci většího odpadkového koše v autobusové zastávce Benzina směr centrum. Stále je však současný stav neuspokojivý, proto budeme dále s příslušnou referentkou jednat o podchycení udržování pořádku i v okolí zastávek.

Rovněž řešíme odpadky a skládky se Slezskou Ostravou, konkrétně s panem Sýkorou, a to v místě cyklostezky vedoucí z Hrabové do centra. Jedná se konkrétně o velkou kupu odpadků a nepořádku na pravé straně cyklostezky pod jezem, který je momentálně opravován firmou Mestrostav a.s. Bylo nám přislíbeno, že odpadky budou odstraněny.

Za dob našich babiček a dědů nebyly plastové obaly, odpad měl jinou strukturu, než je tomu dnes. Proto buďme ohleduplní k našemu prostředí, kde žijeme. Děláme to pro nás, aby se nám lépe žilo. V hezkém a čistém prostředí je vždy veseleji.

Nadále monitorujeme a hlásíme autovraky na Šídlovci. Děkujeme paní Černoškové, že se problematikou zabývá. Za poslední dva týdny byla odstraněna dvě auta, která nesplňovala podmínky pro parkování ve veřejném prostoru.

Zabýváme se i dalšími podněty a nápady, o kterých se s vámi rádi příště podělíme.

Děkujeme všem, kterým není lhostejné životní prostředí a kteří se snaží aktivně přispívat k čistější Ostravě!

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]