Manželé Hromádkovi opět uspěli v další fotosoutěži

V úterý 13.11. proběhlo v prostorách vládního salonku na hlavním nádraží v Praze slavnostní předání cen vítězům sedmého ročníku Fotosoutěže SŽDC 2018. Letošním tématem se stala BEZPEČNÁ ŽELEZNICE. S přibývajícími ročníky sledujeme posun účastníků k novému, stále originálnějšímu pohledu na svět železnice. Snažíme se inspirovat fotografy k tomu, aby se zaměřili na modernizaci tratí, rekonstrukce nádraží a nové pohledy na život na železnici a v jejím okolí.

Tvůrcem fotografie, která si získala největší přízeň poroty a stala se absolutním vítězem celé fotosoutěže se letos stal opět náš zaměstnanec, Miroslav Volek, se snímkem výjimečně fotogenického mostu, který se stal po své rekonstrukci velkým lákadlem fotografů, Mostu Oskar. Pan Volek získal hlavní cenu od partnera soutěže, cestovní kanceláře ČD Travel poukaz na dovolenou dle vlastního výběru v ceně 15 000 Kč.

Cenu veřejnosti letos vyhrál pan Zdeněk Adler a jeho fotografie Bouřka nad seřazovacím nádražím Maloměřice, který získal také nebývalý ohlas po zveřejnění na instagramu. Získal tak poukaz na zájezd dle vlastního výběru od ČD Travel v ceně 10 000 a další ceny od partnerů soutěže, FotoŠkoda, VUZ a Fotoinstitut.

V dalších kategoriích vyhráli : Miroslav Volek s fotografií Osobní nádraží v kategorii Současná infrastruktura, Libor Hromádka se snímkem Čekání v kategorii Profese a lidé na železnici a Michael Vater s fotografií Oblouk ve Studentské kategorii. Při posuzování fotografií v kategorii Reportážní fotografie se porota jednoznačně shodla na zrušení této kategorie už pro letošní rok, protože se v kategorii nesešly fotografie opravdu vystihující toto téma.

Další, už 8 ročník fotosoutěže zahájíme opět v březnu roku 2019.

Fotky i text převzat z webu www.szdc.cz

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]