Osobní auto málem srazilo dítě

V neděli byl konečně otevřen rekonstruovaný most na Rudné ulici a mnoho lidí si v Hrabové oddechlo, protože je jisté, že dopravní vytížení Paskovské ulice nebude takové, jaké bylo v posledních devíti měsících. Nicméně vrací se problém, který zde byl odjakživa – někteří řidiči si pletou Paskovskou ulici se závodní dráhou.

Dlouho jsem zvažovala, zda zde napsat náš “nedělní” zážitek a nebo to nechat tak… a jen děkovat za to, že vše dobře dopadlo… . Nakonec si ten příběh nemohu nechat pro sebe.

Naše dcerky chodí každou neděli po kostele do malé scholy (farního sboru). Domů chodí za doprovodu starších sestřenic. Plánovaly přejít přes cestu u úřadu v Hrabové, ale musely počkat na přechodu, než zastaví nebo projede přijíždějící auto. Auto zastavilo a holky se ještě jednou dobře rozhlédly a opatrně začaly přechod přecházet.

Rok staré ilustrační foto sester, které byly v neděli málem z přechodu smeteny

S jistotou musím dodat, že je přes přechod vyslala dospělá a velice zodpovědná sestřenice Maruška. Když tu najednou se vyřítilo druhé auto ze zatáčky od staré Hrabové a přestože brzdilo, nakonec i tak nabouralo do stojícího auta před přechodem.

Nad dcerami stál určitě anděl strážný, protože starší sestra Anežka na poslední chvíli stáhla tu mladší sestřičku a vrátily se zpět na chodník. Stojící auto bylo totiž srážkou posunuto daleko přes přechod.

Ještě teď nás z toho pomyšlení, co se mohlo stát, mrazí! Tak hlavně opatrně a ať dávají děti pozor, řidiči po Hrabové jezdí rychle…

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]