Co nám říká návštěvnost webu obce?

Děda Slavík se mě i tajemníka úřadu opakovaně doptával, proč na webu obce není počítadlo přístupů. Snažil jsem se mu vysvětlit, že počítadlo, tak jak jej známe z 90. let, se dnes již na weby prostě nedává. Navíc strohé počítadlo nemá vůbec žádnou vypovídající hodnotu, ale sledovat návštěvnost pochopitelně svůj význam rozhodně má.

Stejně jako většina moderních webu, tak i ty naše místní weby, kde mám správcovský přístup (www.ostrava-hrabova.cz, www.zshrabova.cz, www.hrabova.info, www.zkrajedosveta.cz), sleduje návštěvnost za pomocí velkého bratra Google Analytics. Panu Slavíkovi jsem přislíbil, že přestože ono nic neříkající strohé počítadlo na web obce a ani nikde jinde dávat nebudu, čas od času zveřejním alespoň informace o návštěvnosti za poslední období…

Jak jsem včera slíbil, tak dnes plním. Níže uvedená anonymní čísla, grafy a statistiky pocházejí z nástroje Google Analytics, za pomocí kterého sledujeme návštěvnost webu. Jelikož se skutečně jedná o anonymní data, nikdo nemusí mít strach, že by byl sledován, jak často na web obce nebo jinam chodí. To se zjistit samozřejmě dá, ale nikoliv ze sledování návštěvnosti za pomocí tohoto nástroje.

Statistiky návštěvnosti webu obce se týkají uplynulého měsíce…

Které stránky uživatelé navštěvují? Výhradně kontakty a úřední desku, na webu obce je nic jiného prakticky nezajímá…

Nejčastěji používaným zařízením je počítač.

Asi nikoho nepřekvapí, že nejvíce návštěvníků stránek obce přichází z České republiky.

Počet uživatelů podle denní doby…

Do jaké míry se nám daří uživatele udržet?

Jaké projevují stávající uživatelé v průběhu doby tendence?

Jak získáváte uživatele (odkazy)?

Jak získáváte uživatele (zdroje)?

Jak získáváte uživatele (kanál návštěvnosti)?

Návštěvnost webu obce

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]