Koordinační schůzka spolků a komisí – 28.1. 2020 v 17:00 hod.

Leckterá obec může Hrabové závidět (a určitě závidí) náš místní spolkový život. Organizace akcí jako je stezka odvahy, gulášfest, neckyáda, zájezdy, výlety, plesy, brigády, zábavy, není jednoduchá záležitost, a také je nutné pamatovat na nutnost koordinace termínů a spolupráce s ostatními.

Záměrně v “pozvánce” nepíšu místo setkání, protože jsem chtěl termín schůzky oznámit veřejně (což tímto dělám). Je potřeba vědět, kolik lidí přijde a podle toho “domluvit” prostory k setkání;-)

Pokud jsem zapomněl někoho pozvat, nebo si někdo ze čtenářů/organizátorů akcí myslí, že má co na takové koordinační schůzi spolků/komisí říct, napište mi prosím na [email protected].

Dobrý den/ahoj,

píšu Vám ohledně plánované koordinační schůzky spolků a komisí, která proběhne v úterý 28.1. 2020 v 17:00 hod.

Myslím si, že si představitelé místních spolků a komisí mají co říct a přestože účast není povinná, budu rád, když přijmete pozvání.

Vše bude neformální a především bychom se měli spřátelit a domluvit na tom, jaké akce budeme letos pořádat, kdo potřebuje pomoci a ať nejsou termínově kolize.

Napsal jsem níže uvedeným a pokud jsem na někoho zapomněl, rád to napravím:

  • Hasičům
  • Sokolu
  • Velocipedistům
  • Poláčkovým
  • Zelené Hrabové
  • Hrabová.Net
  • MC Smíšek
  • Bokolobka tým
  • TORALI
  • Kulturní komise
  • Komise pro děti a mládež

Nástřel programu je zhruba takový:

  • akce spolků a komisí v roce 2020
  • větší akce obce
  • ocenění občanů Hrabové pamětní medailí
  • výlety organizované hasiči
  • navázání spolupráce a vzájemné poskytnutí pomoci

Prosím, potvrďte mi svou (ne)účast a napište mi jména a počet osob, které se za spolek/komisi zúčastní. Pokud máte dotazy, klidně mi napište nebo zavolejte, jsme sousedé;-)

Moc děkuji, R.O.

8 Komentáře

  1. Radomír Orkáč říká:

    Děkuji dotyčným za upozornění a pozval jsem ještě zástupce Sdružení rodičů přátel školy a také naše hrabovské chovatele.

  2. Vladimír Slavík říká:

    Jde o velmi neobvyklou a zajímavou iniciativu zastupitele Ing. R. Orkáče. Jako hlavní důvod této schůzky uvádí nutnost časové koordinace různých akcí.
    Ale naznačuje i jiné možnosti.
    Pokládám tuto iniciativu za velmi významnou. Již dlouho si myslím, že zdejší spolky by se měly významnějším způsobem podílet i na samosprávě obce. K tomuto závěru mě vede skutečnost, že místní politické strany již nemají schopnost efektivně řídit fungování naší obce.
    Je nezbytné, aby po příštích volbách zasedli v zastupitelstvu i zástupci místních spolků. Nyní je vhodná doba k tomuto cíli vytvářet potřebné předpoklady.

    • Jan Dvořák říká:

      Hlavně jde o to, aby se zviditelnil jedinec, který se předtím sám znemožnil.

  3. Radomír Orkáč říká:

    Milý Honzo, můžeš být konkrétní? Máš na mysli mě? V čem je dle tebe koordinační schůzka jiná než ta, kterou jsem v obdobný čas svolal loni? Není vhodné se sejít alespoň jednou ročně a to nejlépe na začátku roku? Kdo má takovou schůzku dle tebe svolat, aby se nezviditelňoval?

    • Jan Dvořák říká:

      Koordinaci akcí má dělat ten, kdo je k tomu kompetentní – tedy kulturní komise. A ta v Hrabové funguje velmi dobře (a v minulosti koordinaci dělala), takže pokud by některý spolek cítil potřebu takovéto schůzky, mohl požádat předsedu kulturní komise a jsem si jistý, že by nebyl odmítnut. Pro pochopení pravého účelu schůzky odkazuji na komentář pana Slavíka.

  4. Radomír Orkáč říká:

    A co má kulturní komise společného například s programem pro děti, který mají spolky projednat? Co má kulturní komise společného například s evidencí kalendáře akcí, když to dělám již pět let já? Co má společného kulturní komise s výlety hasičů (ten první je již 1.2. 2020)? Co má kulturní komise společného se zakoupením návrhu pamětních medailí, které platí ze svého TORALI a chce ostatním spolkům nabídnout spolupráci? Co má kulturní komise společného s tím, že TORALI hledá prostory, kde může uskladnit věci a dva z pozvaných spolků pomoc nabídli a budeme se bavit na místě o dalších možnostech.
     
    Děkuji Ti za tvůj názor, ale nepřijímám ho a jsem rád, že prakticky všechny spolky a komise pozvání přijaly.

    • Jan Dvořák říká:

      Pokud podobné schůzky svolává někdo samozvaně místo lidí k tomu kompetentních, tak to může způsobit akorát disharmonie. Ale možná o to právě jde.

  5. Vladimír Slavík říká:

    Radku Orkáči,
    zorganizování setkání představitelů spolků a komisí je velmi záslužný čin. Zdůvodnění jsem uvedl ve svém komentáři v této schůzce v tomto sloupci 15.ledna. Na tvém místě bych vůbec nereagoval na připomínky Honzy Dvořáka. V tomto případě jsou zcela nekompetentní a je škoda času se jimi zabývat.

[email protected] [email protected]