Prosba spolku TORALI: Akutně hledáme prostory k uskladnění našich věcí

Před více než rokem spolek TORALI získal formou výpůjčky od obce prostory v budově knihovny na uskladnění svých věcí (stany, aparatura, talíře, popelnice, rukavice, hračky, sportovní věci, atd.), které používáme nejen na našich dětských táborech, ale i na akcích v Hrabové, které organizujeme, nebo kde s organizací pomáháme – stezka odvahy, neckyáda, Ukliďme Česko, mikuláš, gulášfest, atd.

Výpůjčka nám měla vypršet ke konci roku 2019, a tak jsme s předstihem požádali o klasickou nájemní smlouvu. Všechny spolky v Hrabové mají prostory v nájmu za korunu, a tak jsem si myslel, že nic nebrání tomu, abychom prostory získali. Samozřejmě jsem si byl vědom, že to není nárokové, takže jsem osobně projednával s radními (Dolejška, Balušek, Kopitzová, Kelnarová) a tajemníkem situaci a možnosti.

Do konce prosince 2019 jsem na bankovním účtu TORALI držel finanční rezervu, kdyby “náhodou” nájem nevyšel… jelikož jsem byl všemi ujišťován, že ty prostory dostaneme, použil jsem až dne 17.12. 2019 naše rezervní peníze na (myslím pro Hrabovou užitečnou věc) vytvoření návrhu a zhotovení sádrových modelů pamětní medaile pro občany Hrabové (budu řešit s ostatními spolky na koordinační schůzce). Mimochodem bylo to (objednávka medailí) jen den po tom, co jsem se ohledně pronájmu přímo na místě sešel s tajemníkem a Jiřkou Kelnarovou.

Ve spolku jsem to vysvětlil tak, že když budeme platit nájemné korunu, tak bychom to měli Hrabové nějak vrátit. Medaile vytvoří Jiří Neuwirth, který pro Hrabovou vytvořil i znak;-)

Včera (15.1. 2020) se na jednání Rady MOb Ostrava-Hrabová JEDNOHLASNĚ odsouhlasilo, že TORALI prostory nedostane, přestože v minulosti VŠECHNY SPOLKY V HRABOVÉ dané prostory odmítly. Takže nyní nemáme ani rezervní peníze na případný nájem jinde a nemáme ani prostory. Máme jen stovky věcí, trvanlivé potraviny, mnoho stanů s dřevěnou podsadou a elektroniku, které musíme někam přesunout/přemístit.

Nevíte prosím někdo o prostorech, kam by mohl spolek TORALI přesunout všechny své věci a kde k nim budeme mít neomezený přístup?

Pište na [email protected], nebo mi klidně zavolejte na 604715917.

Moc děkuji za pomoc! A radě obce i všem, se kterými jsem zbytečně trávil čas vysvětlováním, že prostory potřebujeme, také děkuji.

Radomír Orkáč, předseda spolku TORALI.

 

Faktura za pamětní medaile

Faktura za pamětní medaile

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]