Jaký je provoz na Paskovské ulici po pěti měsících od otevření prodloužené Mostní?

Petr Hohn z Ostravských komunikací mi k aktuálnímu sčítání aut na Paskovské ulici tento týden napsal: “Nechal jsem již stáhnout data z řadiče na Paskovské – za minulý týden (tedy od 20.1. 2020 do 26.1. 2020)”.

Intenzity jsou (běžný pracovní den):

  • k Místecké do Ostravy 2956 vozidel směr za 24 hodin,
  • k Mostní 2995 vozidel za 24 hodin.

Maximum bylo v pátek:

  • k Místecké do Ostravy 3319 vozidel směr za 24 hodin
  • k Mostní 3192 vozidel za 24 hodin.

Vzhledem k tomu, že se jedná o zimní období, všude se intenzity pohybují o 5-10 % níže než v době před a po letních prázdninách (respektive v měsících květen, červen, září, říjen).

Proto lze předpokládat, že v tu dobu bude intenzita opět kolem 3700 – 3800 vozidel (za 24 hodin) v jednom směru, tak jako tomu bylo vloni. V pátky se intenzita na Paskovské zvyšuje o cca 200 vozidel za den v každém směru.

Ke zvážení stále je, jestli by neměla Rada MOb Ostrava-Hrabová objednat sčítání intenzity dopravy v Hrabové, jak nabízel pan Petr Hohn z Ostravských komunikací ke konci roku 2019:

Intenzity na nové Mostní jsou o něco (cca 2000 vozidel) nižší, než jsme předpokládali, naopak na Paskovské o něco vyšší (cca o 1500 vozidel). Je možné, že vozidla po Paskovské už neprojíždějí – prostě tam potřebují jet. To by se zjistilo jedině směrovým průzkumem. Ten by se dal provést (ale doporučoval bych až  v příštím roce tak v dubnu – květnu). Protože však máme problém se zajištěním brigádníků pro zápis SPZ (RZ), bylo by dobré, kdybyste si sami sehnali buď brigádníky nebo nějaké dobrovolníky, kteří by čísla zapisovali. Nemusel by to být celý den, stačí 2 hodiny dopoledne a 2 odpoledne. Jedno stanoviště by bylo u nové Mostní, druhé u rampy na Místeckou.

Pokud byste po nás pak chtěli vyhodnocení, je to možné, ale to bychom provedli na objednávku.

Intenzita kontrol Městskou policií Ostrava neustala

Intenzita kontrol Městskou policií Ostrava neustala

Co se týká každodenních kontrol městskou policií, respektive zastavování projíždějících aut nad 12t (především v jižní části Hrabové), tak zde se jednoznačně policii podařilo pravidelně projíždějící řidiče prakticky trvale odklonit na trasu Místecká -> Mostní. Například ve středu 29.1. 2020 stál strážník u Bety od 12. hod. a za první půlhodinu v žádném směru nákladní auto neprojelo. To samé v předchozí dny v dřívějších hodinách.

Štítky:

5 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Protože cílem článku je zjevně vytvářet dojem, že Prodloužená Mostní Paskovské neulevila, tak jen doplňuji, že v r. 2016 po severní části Paskovské projíždělo 10864 vozidel za 24 hod.

  2. Radomír Orkáč říká:

    Milý Honzo, pokud to není z článku patrné, tak cílem je pouze poskytnout aktuální informace z měření a zkušenosti policie. Nač se dívat na rok 2016, když máme informace z roku 2019? Stačí pohledat v článcích, kdo neumí, ať sem napíše, dohledám mu to…

    • Jan Dvořák říká:

      *** obsah byl smazán ***
       
      Milý Honzo, obsah tvého komentáře jsem byl nucen smazat, protože tak zněla dohoda s Martinem Slepičkou. Pokud v jiných masmédiích či na sociálních sítích naši dohodu kdokoliv nerespektuje, je to čistě a jen na něm a správci daného media.

  3. Jan Dvořák říká:

    Demokracie á la Orkáč.

[email protected] [email protected]