Vladimír Slavík: Nedůstojné “podpásovky” na Ing. Skalského

Velmi nerad se zapojuji  do různých diskusí na sociálních sítích, ale po přečtení komentářů MUDr. Gromnice a Ing. Dvořáka na FB Ostrava Hrabová nemohu mlčet.

Jde o dopracování „Strategického plánu Hrabové“. Tento plán byl schválen zastupitelstvem v září 2018, a až do ledna 2020, tj. 16 měsíců,  se nic nedělo. Nyní je z této nečinnosti neprávem obviňován Ing. Skalský.

Zastupitel MUDr. Gromnica na FB tvrdí:

„Po volbách byl pan Skalský jako radní určen starostou do čela skupiny strategického plánování v rámci rozdělení kompetencí  jednotlivým radním.  Nikdy ji nesvolal a neprokázal žádnou činnost“.

Je to snůška blábolů. Starosta nemohl určovat nikoho, ani Ing. Skalského, do čela skupiny strategického plánování. Porušil by tak usnesení zastupitelstva č. 25/331 z 24.8. 2018. Tímto usnesením byl schválen dokument, ve kterém jsou uvedena i pravidla pro personální a organizační zajištění realizace „Strategického plánování“. Rozhodující roli zde má starosta. Nikdo jiný není kompetentní navrhovat změny v personálním složení řídících struktur (což bylo po podzimních volbách v roce 2018 nezbytné). V novém složení pak měly řídící orgány dokončit zbývající kapitoly tohoto plánu.

Občan Ing. Dvořák na tomto FB tvrdí:

Pan Skalský si vzal pod patronát strategický plán a neudělal nic.

Opět pouhé bláboly. Pan Skalský si žádný patronát nevzal. Znění usnesení RMOb z 23.1. 2019 je následující: Rada rozhodla o rozdělení patronátů takto: Ing. Skalský – stavby, investice, strategický plán.

Kontrolní otázka:  Byl tímto usnesením rady pověřen Ing. Skalský k provedení povolebních nezbytných změn ve složení „řídící skupiny“ a „kontrolní a iniciační skupiny“? Asi nikoliv. Koho měl tedy svolávat? Dřívější komisi nebo tu neexistující „povolební“?

Jde o výklad pojmu „patronát“.  Každý si pod tím představuje něco jiného. Pro mě je rozhodující text dokumentu, schváleného  zastupitelstvem v září 2018, a tam se pojem „patronátu“ nevyskytuje.

Myslím, že pánové Gromnica a Dvořák používají v těchto diskusích nevhodné metody, lidově řečeno „podpásovky“:

  • Motivy tohoto jednání u Ing. Dvořáka chápu. Těžce nese, že komise VDE pod vedením Ing. Skalského má konkrétní výsledky a je přínosem pro náš obvod. Na rozdíl od období, kdy předsedou této komise byl  Ing.  Dvořák.
  • Motivy jednání MUDr. Gromnice mi jsou zcela nepochopitelné. Dřívější odpůrce strategického plánování je nyní jeho horlivým zastáncem a snaží se odhalovat údajné sabotéry těchto aktivit.

Štítky:

2 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Je docela zajímavá selekce článků, které se přebírají na hrabova.info z webu pana Slavíka. Určitě je jen čirá náhoda, že jsou to vždy články, které se “hodí” a zásadně to nejsou články, ve kterých pan Slavík kritizuje Radka Orkáče či chválí mně. Co mi ale nejvíc vadí, je to, že v rámci dehonestace jsou pozuráženi všichni členové bývalé KVDE, kteří přitom odvedli obrovský kus práce. Jako příklad bych uvedl, že pokud se pan Skalský chlubí tím, že našel řešení vedení cyklotrasy od ulice K Pilíkům k nádrži Pilíky po staré hrázi, tak jen okopíroval podnět, který vzešel právě z minulé komise už někdy před 3 lety. Naproti tomu je nesporným faktem, že v době patronátu pana Skalského nad strategickým plánem se na něm neudělala ani čárka. Ono totiž nestačí apelovat, je potřeba také něco dělat. Pokud panu Skalskému bránilo ve výkonu působnosti to, že dle textu strategického plánu je předsedou skupiny starosta (což tam bylo proto, že nikoho nenapadlo, že by někdy působnost pro strategický plán mohla být předána někomu jinému, protože v Hrabové měl vždy všechny působnosti starosta), tak mohl kdykoliv iniciovat na zastupitelstvu usnesení, které by to výslovně převedlo na něj. Neudělal však nic a navíc po odchodu z rady začali tzv. Hrabované veřejně kritizovat starostu za to, že se na strategickém plánu nic neudělalo, což je ta pravá podpásovka. A o tom, že strategický plán se po odchodu tzv. Hrabovanů z rady už dopracovává, se samozřejmě čtenáři hrabova.info nesmí za žádnou cenu dozvědět ani slovo, protože by třeba také vyšlo najevo, že největší podíl na tom má právě ten, koho jako jediného chtěli tzv. Hrabované z pracovní skupiny odvolat.

  2. Milan Slíva jr. říká:

    Pana Dvořáka vnímám již delší dobu jako to, čemu se říká, „užitečný idiot“. Není dávno, co nenechával na starostovi niť suchou a nevynechal příležitost ho kritizovat. Stačilo ale, aby pan starosta dal najevo, že ho potřebuje a najednou otočil. Připomíná mi ratlíka, co štěká na kohokoliv kolem, ale stačí aby ho vyštěkávaný podrbal za ouškem, tak se celý roztřese, udělá loužičku a začne o to zuřivěji štěkat na ostatní, na které drbající ukáže. Člověk který cítí potřebu se ke všemu vyjádřit, bez ohledu na to, zda má k danému co říct. Člověk, který dvacet let seděl v zastupitelstvu, místostarostoval, ale pod jeho vedením zažila v místních komunálních volbách ČSSD největší volební debakl v historii a jím vedená místní organizace ČSSD byla dokonce zrušena. Člověk, který nevynechá jedinou příležitost plivnout jedovatou slinu na toho, koho aktuálně považuje za své nepřátele. Zapšklý a neúspěšný člověk.
     
    A co více, chodí nevybíravě nadávat na web těm, kteří tento web spravují a pro které je tento web domovský. Když vám někdo neustále leze domů a nadává vám, tak ho pravděpodobně chytnete za flígr a vyhodíte za dveře. Tato doba nyní nastala i tady, beru tohoto člověka za virtuální flígr a odkazuji ho za dveře tohoto webu. Nic mu nebrání založit si vlastní web a tam prezentovat své názory, ať dokáže, že něco dokáže, mimo planého obviňování. Jsem však přesvědčen, že to dopadne jak to jeho „stínové zastupitelstvo“, které tak mohutně propagoval po volbách.
     
    Takže pane Dvořáku, zde máte stopku, výhradně z mého rozhodnutí, ke kterému se hlásím. Založte si svůj vlastní web pro prezentaci vlastního ega.

[email protected] [email protected]