Do SMS InfoKanálu Hrabové se zaregistrovalo již dvěstě našich občanů

Včera, dne 29. března 2020, jsme přivítali v SMS InfoKanálu Hrabové již 200. uživatele. Jelikož dnes půjde do schránek všech našich domácností v Hrabové již v pořadí čtvrtý “tajemníkův oběžník”, rozhodli jsme se, že do něj zapíšeme informaci o této “zpravodajské” službě obce.

SMS InfoKanál rozhodně není náhradou za náš obecní rozhlas, který je aktuálně nefunkčnínení v silách úřadu ho nechat opravit. Jedná se o doplňkovou službu, která má však oprávněné ambice pokrýt větší část Hrabové (v čase kdykoliv), než málokde u nás provozuschopný tlampač.

Může se sice zdát, že podmínkou pro příjem zpráv je chytrý nebo alespoň hloupý telefon, ale není tomu tak. Telekomunikační operátoři dnes umí SMS zprávu, zaslanou na pevnou linku, přečíst automatizovaně přes hlasový syntetizátor. Plnohodnotně však toto hlasové přečtení zprávy robotem nyní ještě nepodporujeme. Bude ho podporovat až Mobilní rozhlas, o který já osobně usiluji již od poloviny loňského roku 2019. Jednou se ho určitě dočkáme, protože je smlouva už možná podepsána😉

Dobrou zprávou a vlastně novinkou je informace, že nyní vedle tradiční online registrace podporujeme i registraci přes SMS. Více se dočtete v oběžníku a vlastně i níže v informacích, které jsem zaslal tajemníkovi k další úpravě.

 


SMS InfoKanál Hrabové

Pokud nemáte k dispozici stálé připojení k internetu, kde zveřejňujeme pravidelně důležité informace, nebo jen chcete být úřadem informováni o plánovaných akcích, odstávkách, výlukách či mimořádných událostech prostřednictvím bezplatných SMS zpráv (na Váš mobilní telefon), máte možnost se zaregistrovat do bezplatné služby SMS InfoKanál Hrabové.

Úřad MOb Ostrava-Hrabová oznamuje, že:

  • dne 30. března 2020 se do SMS InfoKanálu zaregistroval 200. uživatel z řad občanů Hrabové,
  • od 31. března 2020 je možné se zaregistrovat do SMS InfoKanálu zasláním SMS zprávy na tel. číslo 702 226 845 ve tvaru:
    • jméno a příjmení, adresa (ulice ČP/ČO), email (nepovinné)
    • např. Jan Novotný, Bažanova 35/1094, [email protected]
  • od 1. dubna 2020 přechází služba z ročního testovacího režimu do ostrého provozu,
  • nadále zůstává preferovaným způsobem registrace online formulář: https://www.ostrava-hrabova.cz/sms-infokanal

Ukázka zaslané zprávy (27.3. 2020 10:30)

SMS InfoKanál: Úřad se Sborem dobrovolných hasičů Hrabová oznamují, že zítra (v sobotu 28. března 2020) od 10:00 hod. bude z celého území Hrabové svážen bavlněný materiál pro výrobu roušek našimi dobrovolníky, tzv. látková sobota. Prosíme, abyste materiál ze 100% bavlny (ubrusy, prostěradla, povlečení, zbytky látek) zabalili do igelitové tašky/pytle a nechali na volně přístupném a z cesty viditelném místě (např. u branky, na plotě, před vchodem bytového domu, atd.). Děkujeme, že nám pomáháte, společně to zvládneme.

Zdroj: Informace připravil Radomír Orkáč v úzké spolupráci s tajemníkem úřadu Janem Sochou.

  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Czech -> Czech…
    • Create a new word list…
  • Copy

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]