Protitankové miny i dělostřelecké granáty! Hasiči objevili při požáru domu v Ostravě ostrou munici

(Jiří Cileček | Polar.cz) Hasiči, desítky policistů a následně evakuované rodinné domy i uzavřená část Paskovské ulice. Tak to vypadalo v sobotu odpoledne v Ostravě-Hrabové. Při požáru rodinného domu tam hasiči objevili nevybuchlou ostrou munici. Na místo byl povolán pyrotechnik, který rozhodl o převozu několika dělostřeleckých granátů a protitankových min za město. Tam proběhla řízená likvidace.

Drama jako z filmu se odehrálo v sobotu odpoledne v Ostravě-Hrabové. Před 15. hodinou vyjížděli hasiči do Paskovské ulice původně k běžnému požáru.

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR MSK: “Přijali jsme oznámení o požáru ve sklepních prostorách rodinného domu, kde došlo k zahoření starší autobaterie. Na místo vyjeli hasiči, kteří požár uhasili.”

V domě byl jeden muž ročníku 1956, který se nadýchal kouře a následně byl převezen do nemocnice. Při likvidaci následků požáru se ale hasiči nestačili najednou divit. V domě totiž našli nevybuchlou munici. Okamžitě byl proto na místo povolán policejní pyrotechnik.

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR MSK: “Pyrotechnik zjistil, že se na místě nachází 3 dělostřelecké granáty a 2 protitankové miny. Munice je ostrá, proto byl vymezen bezpečnostní perimetr.”

Policisté okamžitě uzavřeli část Paskovské ulice a následně evakuovali 19 lidí z pěti rodinných domů. Pyrotechnik poté rozhodl, že musí munici zlikvidovat ještě v Ostravě.

Zlatuše Viačková, mluvčí PČR MSK: “Policisté zastavili dopravu a pyrotechnická služba převezla munici na bezpečné místo za město, kde proběhla řízená likvidace.”

Odstřel provedli na poli za městem.

Převzato z polar.cz: https://polar.cz/zpravy/ostravsko/ostrava/11000025054/protitankove-miny-i-delostrelecke-granaty-hasici-objevili-pri-pozaru-domu-v-ostrave-ostrou-munici

Foto: moje;-)

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]