Makro: Autobusový záliv u zastávky Žižkovská bude opraven letos na jaře

Minulý týden jsem na Hrabová.Info psal o žalostném stavu autobusového zálivu u zastávky Žižkovská (vedle Makra) a požádal jsem Ostravské komunikace a.s. o vyjádření, jestli mají opravu v gesci oni, nebo někdo jiný. Výsledek? Opravu vozovky musí zajistit vlastník, kterým je Makro. Více informací v článku…

Fotky aktuálního stavu zálivu jsou na Google Photos:

 

Na základě jejich vyjádření, že to jde za vlastníkem pozemku, jsem kontaktoval společnost Makro. Obratem mi odepsal generální manažer Ing. Pavel Eliáš, který mě informoval o tom, že situaci již řeší a zaslal mi emailovou komunikaci s dopravním podnikem i magistrátem (viz níže):

Dobrý den,

v této záležitosti jsem již kontaktoval mé kolegy a v této věci se již podnikají kroky k tomu, aby byly betonové povrchy autobusového zálivu opraveny. Celý proces přípravy (projekt, povolení atp.) bude nějakou dobu trvat. Stejně není možné tyto práce dělat dříve než na jaře. Opravu v tuto dobu zrealizujeme a budeme Vás o tom informovat.

Kdyby něco nebylo jasné, ozvěte se, prosím.

S pozdravem

Pavel Eliáš
General Service Manager


Dobrý den pane Eliáši,

byl jsem, upozorněn zástupcem DPO na havarijní stav komunikace a zastávkového zálivu na ulici Prodloužené, která je v majetku Metro Properties. Dovolím si Vás, jakožto zástupce Makra (potažmo Metro Properties) tímto požádat o zajištění opravy této komunikace a zastávkového zálivu, jinak bude muset DPO zrušit zastavování na této zastávce, kdy tato je využívána vašimi zaměstnanci a případně i některými zákazníky. Případně si Vás dovolím požádat o kontakt na někoho z Metro Properties, na koho bych se mohl obrátit s touto žádostí.

S pozdravem

Ing. Martin Fojtík
vedoucí oddělení


Dobrý den.

Obracím se na Vás s žádostí odstranění špatného technického stavu zálivu zastávky Žižkovská na ulici Prodloužené. Současný technický stav je takový, že betonová deska je silně narušena – výtluky, díry a samotné obruby jsou volné, nebo nejsou vůbec. Autobusy MHD díky tomuto stavu již nemohou zastavovat u hrany nástupiště, nýbrž stojí cca 1 m od obrubníku, čímž hrozí riziko zranění, popř. upadnutí cestujících při nástupu, popř. výstupu do / z vozidla. Na Vás se obracím z důvodu, že vlastníkem komunikace je společnost MAKRO.

V případě, že se technický stav zastávky bude dále zhoršovat, budeme nuceni tuto zastávku do odstranění závad autobusy MHD neobsluhovat.

Děkuji za reakci.

S pozdravem a přáním příjemného dne

Ing. David Mlčák
vedoucí oddělení výluk

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]