(FOTO) Mgr. Petra Nytrová: I naše škola se zapojila do celorepublikového projektu Pěšky do školy

(Autor: Mgr. Petra Nytrová) V průběhu září se naše škola již po několikáté zapojila do celorepublikového projektu Pěšky do školy. Do tohoto projektu bylo zapojeno přes 300 škol v celé České republice. Během týdenní akce věnované  udržitelnému způsobu cestování se žáci 1. – 7. ročníku snažili co nejvíce chodit do školy pěšky, autobusem, někteří se dopravili na koloběžce, kole či skateboardu.

V rámci tohoto osvětového týdne také žáci malovali obrázky ve výtvarné výchově. Vyšší ročníky si zase vymyslely píseň nebo provedli monitoring vnímání dopravy v okolí školy. Žáci se ptali občanů Hrabové, jak vnímají dopravu v okolí školy. Jaké byly odpovědi si můžete přečíst v jejich zprávě na konci článku.

Momentálně čekáme, zda se v  tom velkém množství školy na nás usměje štěstí a budeme oceněni. Děti byly motivované a snad se také některé mladší děti osmělily začít jezdit do školy s kamarády, např. autobusem.

Poděkování patří žákům za aktivitu, rodičům za podporu dětí a učitelům za spolupráci.

Mgr. Petra Nytrová
koordinátor projektu

Fotky jsou na Google Photos:


Text písně žáků 6. A: (Hudba Jarek Nohavica, Kozel)

Byla jedna škola,
ta Pěšky do školy dělá.
Autem nebudu jezdit,
ať to můžu zeleně vybarvit.

Sportuju rád,
opravdu moc.
Je to zdravé
a pro radost.

Jednoho dne,
jsem to spletla.
Jela jsem autem,
jsem to popleta.

Když to učitel zřel,
zařval jéje.
To je škoda,
máme o bod méně.

Monitoring okolí školy žáků 9. B Pěšky do školy

Naše škola se zúčastnila projektu „Pěšky do školy“. Žáci 9. B vytvořili dotazník, který se týkal dopravy v Ostravě – Hrabové. Na otázky nám odpovědělo celkem 25 lidí.

Na otázku využívání hromadné dopravy odpovědělo 19 lidí pozitivně. Měli by být strážnici na přechodu u školy po výuce? 15 lidí si myslí, že ano. Ptali jsme se, zdali někdy chodí přes přechod na červenou. 11 lidí se přiznalo, že občas přejde na červenou. Na otázku „Jak přispíváte k ekologičtější dopravě?“ se na 1. místě umístilo MHD, na 2. místě chůze pěšky a na 3. místě jízda koloběžkou. V poslední otázce jsme se ptali, jak lidé vnímají dopravu v Ostravě – Hrabové? Většina lidí by chtěla přidat více spojů MHD. Jiní si myslí, že není potřeba nic měnit.

Bílá A., Pavelcová N., Siegelstein A., Smertenko V., IX. B

 

Zdroj foto/text: https://www.zshrabova.cz/pesky-do-skoly-16-22-9-2022/

Štítky: ,

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]