Komentář na Hrabová.Info: Očekávatelná realita roku 2018

Ředitelství silnic a dálnic ČR v sezoně 2018 zahajuje na silnici I. třídy č. I/11 (ul. Rudná v Ostravě) rekonstrukci mostů přes Ostravici a železniční vlečku u Hornbachu.

Po celou dobu prací bude možné projíždět jen ve směru Havířov – Ostrava. Ve směru do Havířova nebude doprava po mostě možná a řidiči musí využít objízdných tras, zejména ulice Místecká, Plzeňská, Frýdecká.

Takže doprava po Paskovské bude neuvěřitelný masakr.

Doufám a věřím, že na Paskovské bude stále omezen vjezd náklaďáků nad 12 tun a bude toto hlídáno. Snad na to bude Hrabová připravena zvýšeným policejním dohledem a policisty řízenou křižovatkou u sklenářství.

Mazec bude, jestli v uvedenou dobu bude započata i stavba kruháče na Mostní x Paskovská, kde má být průjezd výrazně omezen i bez toho, že by přes křižovatku měly proudit další auta.

No potěš koště.

4 Komentáře

  1. Igor Trávníček říká:

    Kruháč Mostní x Paskovská měl být budován ve třech etapách s omezením dopravy po dobu šesti měsíců. Právě s ohledem na zmiňovanou rekonstrukci mostů na ul. Rudné by to znamenalo pro Hrabovou půlroční dopravní kolaps.
    Zhotovitel stavby teď navrhl jiné technické řešení, kdy by betonoval celý kruháč naráz, a stihl by realizovat za dva měsíce. Jedno ale to samozřejmě má – a to úplnou uzávěru.
    Zvažte sami, co je menší zlo.

    • Petr Halfar říká:

      Děkujeme za reakci, a tedy která varianta realizace kruháče a kdy se dá očekávat?

      • Igor Trávníček říká:

        Na jednání mezi investorem, zhotovitelem a policií bylo navrženo jako nejvhodnější řešení uzavřít na prázdninové měsíce ul. Paskovskou.
        Definitivně to ale ještě rozhodnuté není. Čekal jsem na nějaké závazné stanovisko, a proto to zpoždění s odpovědí. No a protože jsem se ho zatím nedočkal, berte to jako nezávazné info.

    • Jan Dvořák říká:

      Když jsem se loni na zastupitelstvu ptal na uzávěru Rudné, tak starosta tvrdil, že o ničem neví. Teď se naráz kvůli tomu vymýšlí prázdninové rozseknutí Hrabové v půli. Samozřejmě pro stavbaře je nejlevnější uzavřít vše a neřešit provizoria, ale občanům Hrabové by se neúnosně zkomplikoval život, zejména těm, co jezdí autobusy. Pokud se jedná o uzávěru Rudné, tak pokud bude polovina vozovky (tedy 2 jízdní pruhy) průjezdná, je především potřeba tlačit na zachování obousměrného provozu, což dosud u všech uzávěr Rudné šlo. Toto by měl náš úřad prosazovat především, tzn. neřešit dopady, ale odstranit příčinu, aby auta přes Hrabovou nejezdila.

[email protected] [email protected]