Prima MAX – naladíme v Hrabové?

V pátek 13.11.2015 bylo spuštěno vysílání nového televizního kanálu Prima MAX. Naladíme jej v Hrabové?

Spuštění tohoho kanálu bylo a stále je široce propagováno. V dolní části obrazovky na ostatních kanálech Primy jste nabádáni k naladění tohoto kanálu. Mnozí v Hrabové toto zkoušejí a bezúspěšně.

Proč?

V Hrabové je v dnešní době pozemní televizní vysílání přijímáno ze dvou směrů, kde se nacházejí vysílače určené pro Ostravsko. Prvním jsou Hošťálkovice a druhým Slezská Ostrava vodojem a za ním stojící vysílač Lanová. Jak hošťálkovický vysílač, tak i vysílač na slezské vysílají multiplex 3, kterého je Prima MAX součástí. Přesto z těchto vysílačů tuto stanici nenaladíte. Na těchto vysílačích v tomto multiplexu vysílá TV stanice Polar, která vysílá i v jiném multiplexu. V tomto multiplexu má však smlouvu na vysílání až do ledna a proto bude v Ostravě dostupné toto vysílání až od pondělka 1.2.2016.

Pokud po tomto programu toužíte, lze jej v Ostravě přijímat i dnes a to z vysílače Praděd, kde tento program již vysílá. Při pohledu z Hrabové jsou vysílače Hošťálkovice a Praděd přibližně v jednom směru, tak je možnost natočit anténu tak, aby byla uprostřed mezi těmito dvěmi vysílači. Při kvalitní anténě je úroveň příjmu dostatečná pro signál z obou vysílačů a u digitálního signálu nehrozí „duchy“ ze špatného nasměrování jak u starého analogového vysílání. Signál obou vysílačů by měl být přijímán i při nasměrování přímo na Praděd pro získání maximálního signálu z tohoto vzdáleného vysílače. Pokud však anténní technika nepatří k Vašim koníčkům, doporučuji si na stanici počkat do února.

Mnozí přijímají signál ze satelitů, pro úplnost dodám, že tato stanice z nebe doposud nevysílá a nenaladíte ji momentálně ani u Skylinku, FreeSatu (UPC Direct) a také Digi TV (jedno zda staré či nové).

Štítky:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]