Hrabovský kalendář aneb v nesprávný čas na správném místě?

Většina z obyvatel obdržela v předvolebním období Hrabovský kalendář, který stál obec cca 60 000 kč.
Neobvyklé je ale načasování distribuce kalendáře do období před komunálními volbami.
Běžně se přece kalendáře rozdávají před koncem roku, že…?

A nejen to, kalendáře s touto tématikou – připomenutí minulosti – jsou vydávány k určitému výročí pro obec významnému.
Svádí to k myšlence, že autor kalendáře tímto oslovil potenciální voliče za obecní peníze.
Došlo v rámci dobrého úmyslu, schváleného radními a zastupiteli, k zneužití a zviditelnění se?

Samozřejmě, že se nám i občanům kalendář velice líbí, ale doporučujeme se nad pozadím této zvláštní akce trochu zamyslet – PROČ?

ZO Změny v Hrabové.

2 Komentáře

  1. carmen říká:

    Předvolební kalendář a dopis ministru dopravy Antonínu Prachařovi, uvedený v hrabovských listech těsně před volbami vyhrál ODS volby z kapes daňových poplatníků.

    Na to občané, žijící podél Paskovské slyší (neúnosná doprava), ale již si vůbec neuvědomují, že to bylo naprosto účelové.

    Pokora a obdiv k historii?

    Nulová – viz plánované parkoviště v nejkrásnější části Starého Šídlovce – viz prezentace fotek – vnitroblok. Uzavřený park, kde si hrají děti a naši starší spoluobčané zde mají zahrádky – do budoucna parkoviště pro bruslaře a firmy.

    ZELENÁ OSTRAVA – pro naše současné radní (do nového zastupitelstva) – neznámý pojem.

    Pomoc lidem na zatížené Paskovské?

    Nulová – zvýšená kapacita parkoviště u Zvonírny, auta z Paskovské i za domem. BEZOHLEDNOST RADNÍCH – potažmo zastupitelstva.
    Proč? NIKDO v této lokalitě nebydlí.

    Vážení radní – neměli by jste se k tomuto zamyšlení vyjádřit?

    Ale bez demagogie a postranních úmyslů. Na schůzce s Vámi, dne 29.10.2014 jsm si všeho užila víc než dost.

    POLOPRAVDA JE TOTIŽ VELMI ČASTO OBROVSKÁ LEŹ,

    jak se vyjádřil neznámý občan ve svém protestu, v noci, ze dne 4. na 5.10.2014 – viz vox populi nebo jsem ochotná Vám darovat divko s fotkami vnitrobloku a nočního protestu, stejné, jako dostal pan starosta a spousta dalších, poměrně důležitých lidí, stačí mě zkontaktovat buď na těchto stránkách nebo mi cinkněte – můj mobil 725 877 276.

    Noční protest byla reakce na pamflet úřednice stavebního odboru p. Králové, která obhajovala parkoviště ve vnitrobloku, doručený právě 4.10.2014 dopoledne všem občanům obývajících domy tvořící vnitroblok…. podepsaný panem starostou… na požádání ráda zašlu v pdf. souboru nebo si jej vyžádejte na MÚ Hrabová, dle svobodného přístupu k informacím…

  2. Radomír Orkáč říká:

    Pani Tomisova napsala: “Předvolební kalendář a dopis ministru dopravy Antonínu Prachařovi, uvedený v hrabovských listech těsně před volbami vyhrál ODS volby z kapes daňových poplatníků.”

    Ja si nemyslim, ze by kalendar vyhral ODS volby. Na dopisu ministru dopravy bych nic spatneho nevidel, trebaze by se mohlo zdat, ze se jedna o predvolebni tah.

    Muj nazor je ten, ze volby ODS vyhralo diky “vhodne” sestavene kandidatce. Na tom ale neni nic spatneho.

    Jeste ke kalendari. Podle meho nazoru se jednoznacne jednalo o predvolebni osloveni volicu a proto dekuji Zmene za clanek, kterym na toto poukazuje. Nasvedcuje tomu i fakt, ze kalendare nebyly pro vsechny (rodiny) a muzeme tak jen spekulovat, ke komu se kalendar dostal nebo ke komu se nedostal. Nebudu sam, kdo si mysli, ze 60000,- Kc se urcite dalo vyuzit jinde a mnohem lepe. Vzdyt je to polovina castky, ktera jde na podporu TJ Sokol Hrabova. Rovnez si myslim, ze kdyby se kalendar prodaval, nemalo lidi by si ho koupilo. Zajem se mohl overit predobjednavkou.

    Dovolte mi jeste upozornit na jednu skutecnost. Podle mych informaci byla akce kalendar probirana na financnim vyboru. Financni vybor vytvoreni kalendare schvalilo, ale pokud vim nezaznela podstatna informace – KDY bude kalendar vydan.

    Kdo konkretne tedy rozhodl, kdy se kalendar vyda?

[email protected] [email protected]