AKTUALIZOVÁNO: Prodloužená Mostní – nový vývoj?

Včera byl na úřední desce obce zveřejněn dokument o záměru Statutárního města Ostrava o prodeji pozemků.

Na tom samotném by nebylo nic až tak zajímavého, pokud se tedy po nějakém pozemku nepoohlížíte. Zajímavé je to, že se jedná o prodej pozemků pod plánovanou Prodlouženou Mostní. Netuším jak danou informaci uchopit. Znamená to, že se připravuje prodej pozemků kraji, jakožto investorovi stavby, nebo to znamená, že projekt Prodloužené Mostní padl? Z formulace v usnesení zastupitelstva města lze pochopit, že pozemky jsou nabízeny k obecnému prodeji.

Nic bližšího nelze nalézt ani v usnesení zastupitelstva města z 10.6.2015, kde od strany 74, pod značkou ZM_M 106 je pouze vyhlášen tento záměr a na konci vyhrazena možnost od tohoto záměru ustoupit.

Bohužel je zveřejněno prozatím pouze usnesení z tohoto jednání zastupitelstva, zápis a výsledky hlasování pro toto zastupitelstvo doposud nebyly zveřejněny.

Jakmile se podaří zjistit další informace, přineseme je.

AKTUALIZACE:

Jak bylo zjištěno, jedná se o prodej pozemků kraji, pozemky nejsou určeny k veřejnému prodeji. Takže soukolí Prodloužené Mostní se točí dále.

12 Komentáře

  1. Martin Slepička říká:

    Z dokumentu nejsem nijak moudrý, ale zdá se mi, že pozemky jsou nabízeny k obecnému prodeji všem zájemcům. Ale že by Prodloužená Mostní padla, to se mi nějak nezdá. Možná by stálo za to použít 106.

  2. Petr Halfar říká:

    V tom aby se pr.se vyznalo…

  3. Jan Dvořák říká:

    Bohužel zákon pro všechny prodeje pozemků vyžaduje jednotný postup, i když v tomto případě to logiku nemá, protože je v zájmu občanů, aby pozemky nezískal nikdo jiný než kraj.

    • Petr Halfar říká:

      Tak snad ten “zájem občanů” bude realizován co nejdříve.

  4. Šárka Tomisová říká:

    “Určitých” občanů.
    Jediný rozumný a dlouhodobý záměr je obchvat, který prosazuje 99,99% obcí. Hrabová musí být v tom nedobrém zase extra.
    Bohužel 🙁

    • Linhart Jiří říká:

      Taky nesouhlasím s prodlouženou Mostní.Přeseknutá Hrabová. Přehradní hráz atd.

  5. Petr Halfar říká:

    Výběrové řízení na zhotovitele se blíží svému konci (aktuálně 7/3), takže pak snad už půjde výstavba jak po drátkách. :o)

  6. Zdeněk Kander říká:

    Celkové náklady na realizaci prodlouženou se budou pohybovat okolo 400-500 mil.Kč. Prodloužená Mostní není v seznamu priorit a v současné době do toho vstupuje řešení mimoúrovňové řešení křížení silnice a železnice ve Vratimově takže to asi nepůjde jako po drátkách

    • Petr Halfar říká:

      Podle zpráv z MS kraje je právě tato stavba plánována pro rok 2017 jako priorita. Výstavba má trvat dva roky, započetí plnění veřejné zakázky pak 3/2017.
      Očekávaná cena veřejné zakázky je cca 156,3 mil. Kč = platí pro úsek od kruháče u Místecké po nově vybudovaný kruháč na Paskovské.
      Snad jsou mé informace správné…

      • Jan Dvořák říká:

        Myslím, že ano. Nadjezd ve Vratimově je zcela jiná stavba nemající žádnou souvislost s Prodlouženou Mostní I.

  7. Petr Halfar říká:

    Pro zajímavost nově vypracovaná studie sčítání vozidel v ČR.
    Na stránce uprostřed nahoře možno přepnout sčítání mezi roky 2010 a 2016 = nárůst průměru denní dopravy kolem Šídlovce o cca 700 vozidel denně.
    Schválně si porovnejte denní průjezdy ve vesnicích podobného rázu jako Hrabová (Nová Bělá, Stará Bělá, Polanka, Řepiště, atd.).

    http://scitani2016.rsd.cz/pages/map/

    • Milan Slíva jr. říká:

      Ono to sčítání je hodné zvláštní, jako jeden celek je brána Mostní a Paskovská v severní části. Je tam uvedeno množství těžkých vozidel, která mají do této severní části Paskovské zakázán vjezd. Co na tom, že se obrovské množství nákladních a dalších vozidel odkloní na křižovatce Mostní Paskovská jižním směrem. Zajímavé, že tento nadměrně zatěžovaný jižní úsek vůbec sčítán nebyl, proč asi?

[email protected] [email protected]