Jaké budou Hrabovské listy?

Rada městského obvodu schválila 24. června 2015 základní principy Hrabovských listů. Je zásadně špatně, že nebyla k této problematice připuštěna diskuse veřejnosti, mezi níž jsou lidé, kteří mají k této problematice hodně blízko.

Ostatně diskuse nebyla připuštěna ani mezi zastupiteli, i když jejich pracovní jednání k tomu bylo dokonce i svoláno, ale na poslední chvíli zrušeno.

Musím se pozastavit především nad ustanovením, že čísla připravuje šéfredaktor. To je sice logické, ale zarážející je ustanovení, že redakční rada je pouze poradní orgán. Jinými slovy na rozdíl od běžné praxe minulých let nebude již rozhodovat o tom, co má být v připravovaném čísle – o tom bude rozhodovat výhradně šéfredaktor. Důvod je zřejmý: když musel starosta pod tlakem zastupitelů opustit redakční radu a umožnit i zastoupení opozice v redakční radě (i když zase ne tak, aby ODS v ní neměla většinu), tak se rozhodl ji prostě obcházet a komunikovat přímo s šéfredaktorem.

A tak se stále v Hrabovských listech místo zajímavostí a důležitých informací o tom, co se bude v obvodu dít, budeme jen zřejmě dočítat o tom, co „významného“ vykonali za uplynulé dva měsíce členové ODS. Je pravděpodobné, že v tomto i dalších číslech se budeme muset “těšit” na fotky starosty “za každou cenu”, namísto např. pravidelného zveřejňování fotek z fotosoutěže či více fotek z kulturních akcí. Je náhoda, že z jedné akce jsou v Hrabovských listech dvě fotky a na jedné z nich je starosta?

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]