Komise pro děti a mládež – A zase ten Hopsalín…

Komise pro děti a mládež pořádá již tradičně Mikulášské vystoupení pro děti. V posledních letech se vždy na tomto programu podílí klaun a dětský bavič Hopsalín.

A zase ten Hopsalín

Mnohokrát jsme zvažovaly změnu hlavního představitele zábavy pro děti, avšak nakonec zase skončíme u osvědčeného programu. Po zvážení všech pro a proti se toto rozhodnutí jeví jako nejideálnější. Především nemáme adekvátní náhradu programu, neboť ostatní umělci chtějí za srovnatelnou produkci nepoměrně vyšší peníze.

Pokud bychom uvážili situaci a pustily se do programu samy, sebekriticky jsme zhodnotily, že nemáme potřebnou ozvučovací techniku, kostýmy, zkušenosti a samy pravděpodobně neudržíme pozornost všech dětí po dobu dvou hodin. Technika se dá koupit, kostýmy půjčit v půjčovně, ale v důsledku by byly peníze utracené minimálně srovnatelně a zábava poloviční.

Hopsalínův program, který je každý rok jiný, dokáže zabavit děti po dobu asi dvou hodin a závěrem s milým přístupem rozdá dětem balíčky.

Čertův mlýn - Hopsalín 2014

Čertův mlýn – Hopsalín 2014

Hopsalín je pořád jeden, ale děti se jak rostou stále střídají a v těch letech, kdy navštěvují jeho programy se považují za jeho kamarády.

Pokud, vážení rodiče, máte jiný tip nebo nápad, s radostí uvítám Vaše náměty v diskuzi pod článkem.

Za komisi pro děti a mládež Radmila Lysáková Balušková

7 Komentáře

  1. Milan Slíva jr. říká:

    Co se týče techniky a její obsluhy, nabízím své služby. Samozřejmě zdarma, mám to jako koníček a ne obživu.

    Proti Hopsalínovi nic nenamítám, znám jej, i jeho alter ega, od dob kdy naši kluci byli ještě malí a vždy se jednalo o představení dobře připravená a pokaždé jiná. Jinak jako námět na jiné akce, kupříkladu Torali má zkušenosti s dětskými maškarními plesy v Hošťálkovicích. V Hrabové máme Divadlo tety Chechtalíny, které letos Mikuláše stráví v Paskově bavením tamějších dětí.

    Každopádně kritizovat je snadné, ale zorganizovat a zajistit nějakou akci pro děti už tak snadné není. Já osobně komisi pro děti a mládež za její činnost v tomto roce děkuji.

    • Radomír Orkáč říká:

      Ono v poslednich mesicich se ukazuje, ze se nam dari v Hrabove spolupracovat.

      Hasici se nabidli, ze pomohou s akci na rozsvecovani vanocniho stromku, na kterem participuje jak TORALI o.s., tak samozrejme skolka, komise pro deti a mladez. Dnes dokonce nabidlo pomocnou ruku sdruzeni MataHari.

      Komise pro deti a mladez s TORALI spolupracuje jiz delsi dobu. Vyvrcholenim byla stezka odvahy.

      Kulturni komise spolupracuje od samotneho zacatku s ostatnimi subjekty v Hrabove. Velmi ocenuji pomoc s besedou o mlynech, kterou se nabidla poskytnout farnost.

      Ani politicka hnuti nejsou pri spolupraci vyjimkou – Ostravak, Zmena – financni i organizacni pomoc s Kinematografem bratri Cadiku.

      Mimochodem TORALI o.s. ma rovnez svoji aparaturu (letos novou), nicmene od Milana Slivy jsme si v minulosti jeho velmi dobrou aparaturu pujcovali a stale si pujcujeme projektor.

      A o tom to vsechno je! Spoluprace je nesmirne dulezita, nesmime si hrat na piskovisti sami, ale musime si pomahat.

  2. MUDr. Marcela Poláčková říká:

    Dobrý den, připojuji se s příspěvkem za naše občanské sdružení MUDr.Marcely Poláčkové,které sdružuje Divadlo tety Chechtalíny a taneční studio Mata Hari.Kdo nás nezná-sídlíme v Hrabové. Naše organizace vlastní audio i osvětlovací techniku, zajišťujeme představení i ve velkých sálech. Na ozvučení nám přispěla obec Hrabová sponzorským darem, takže o to ochotněji bychom třeba Mikulášský program (ale i jiné- máme několikaleté zkušenosti)vytvořili pro hrabovské děti my. A za daleko menší finanční obnos, než třeba požaduje pan Riedl-Hopsalín(chceme finance jen na pokrytí nákladů).Chci ale zdůraznit, že proti Hopsalínovi nic nemám, právě naopak,pan Riedl dělá velice kvalitní programy. Je však na zvážení, zdali nepozvat místní soubor za méně peněz. Ale bohužel paní Balušková -Lysáková nebyla ochotna si ani vyslechnout naši nabídku s vysvětlením, že na žádné akce nejsou peníze. Nabídku jsem se pokoušela opět uskutečnit letos v létě, bohužel neúspěšně.To je pak jakákoli spolupráce těžká. Mrzí mě to velice, protože takto vlastně děláme programy, pohádky atd. pro různá divadla a instituce v celém MS kraji, jen pro naše hrabovské děti nikoli. Ale blýská se na lepší časy, paní Balušková je konečně ochotna se se mnou sejít, takže se možná na spolupráci přece jen dohodneme.

  3. Miroslav Houžvička říká:

    Připojuji se k tématu spolupráce v Hrabové-divadlo tety Chechtalíny bude v již dohodnutém termínu v příštím roce v “režii” kulturní komise pod vedením p. Kopitzové…Spolupracujme a Hrabová bude určitě kulturní obec zásluhou jejích občanů.

    • MUDr. Marcela Poláčková říká:

      Ano, ano, děkuji kulturní komisi, tam je spolupráce s našim sdružením vynikající.

  4. Jana Machálková říká:

    Vážení a milí rodičové a milé děti .. Všem se předem omlouvám, letos na Mikuláše ze zdravotních důvodu nebudu přítomna. Mám za mě mladší a šikovnou náhradnici, která se bude těšit na Vaše děti. Opět se budu těšit v roce 2016 na další akce, kterých není nikdy dost. Přeji krásné vánoční svátky a do Nového Roku 2016 zdraví a spokojené usměvavé Vaše děti.
    Děkuji za pochopení.
    Všem přeji krásný den s úctou Jana Machálková
    ( Člen komise pro děti a mládež )

[email protected] [email protected]