Ostrava tvoří plán, zapojte se

Milí Ostraváci, Ostravané, přátelé města,

Ostrava se letos pouští do tvorby nového strategického plánu rozvoje města na období 2017-2023 s výhledem na dalších dvacet let. Chceme na to jít trochu jinak než v minulosti a k tomu potřebujeme vás. Plán bude vznikat v průběhu celého letošního roku, proces jeho přípravy jsme nazvali fajnOVA.

Netvoříme plán “do šuplíku”, tvoříme jej pro město a jeho obyvatele, pro lidi, kteří v něm žijí, pracují, baví se, stejně tak pro jejich děti, které v Ostravě budou chtít žít a budou se tady cítit dobře. Pokud vás zajímá, jakým směrem se má Ostrava v příštích letech ubírat, a chtěli byste se na tvorbě rozvoje města podílet, staňte se jeho součástí. Jsem hluboce přesvědčen o tom, že naše město má velký a dosud nevyužitý potenciál rozvoje a je přitom jen na nás, zda a v jaké míře jej dokážeme využít.

Prvním krokem vaší účasti na vzrušujícím procesu rozhodování o budoucnosti našeho města je vyplnění dotazníku na webových stránkách www.fajnova.cz/dotaznik. Věnujte prosím jeho vyplnění 10 až 20 minut svého času. Vaše názory jsou důležitými vstupy pro tvorbu městské strategie a rozhodování o dalším rozvoji Ostravy.

Výsledky dotazníkového šetření naleznete v průběhu března na stránkách www.fajnova.cz. Na stejném webu vás také budeme po celý rok průběžně informovat o přípravě plánu a o tom, jak se do jeho tvorby můžete zapojit.

Velmi se těším na vzájemnou spolupráci a děkuji za vyplnění dotazníku. Budu rád, když jej přepošlete i vašim příbuzným, kolegům a známým, všem, kterým na Ostravě záleží.

Tomáš Macura

primátor a občan města Ostravy

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]