Změna Změny v Hrabové!

Vážení občané,

rádi bychom Vás informovali o tom, že celostátní hnutí Změna, jehož součástí byla i ZO Změna pro Hrabovou, se názorově profilovala postupně jinak, než byly představy členů z Moravskoslezského kraje. A proto se rozhodla moravská část, mimo Opavy, zažádat o zrušení členství v tomto hnutí a založit nové hnutí Změna pro lidi.

Toto hnutí bylo zaregistrováno, po ověření petičních podpisů, na MVČR dne 27. ledna 2016. Na další činnosti ZO v Hrabové se nic nemění. Další podrobnější informace najdete na postupně aktualizovaném www.zmenaprolidi.cz.

Houžvička Miroslav
Předseda ZO Hrabová

6 Komentáře

  1. Milan Slíva jr. říká:

    Škoda, pročetl jsem si nové stránky i program a musím bohužel konstatovat jasný posun k populismu a nárůst demagogie. Připadá mi to jako klon Úsvitu – národní koalice jemně šmrnclý Stranou Práv Občanů. Škoda zajímavého hnutí.

    • Miroslav Houžvička říká:

      V činnosti ZO Změny v Hrabové se nic nemění i nadále chceme “být pro občany Hrabové”. Mimochodem jak se vám jevil celostátní program bývalé Změny?
      Jinak dík za názor budu ho “ventilovat” na plénu v nejbližší době.Budete se možná divit, ale jsem osobně rád za to, že někdo umí říci bez obalu svůj názor.

      • Milan Slíva jr. říká:

        Změnu pro Hrabovou chápu a vnímám spíše prostřednictvím činnosti jejích členů než jako odnož větší organizace. Čim nižší patro politiky, tím je to více o lidech a méně o stranické linii. Obzvláště úvodnímu trojlístku kandidátky Změny (Houžvička, Kopitzová, Holiš) nelze nic vytknout a věřím, že se jejich postoje a činnost se změnou ve Změně „nahoře“ vůbec nezmění.

        Co se týče celostátního programu původní Změny, s tím bych až na dvě drobné výjimky souhlasil. První je ta, že bych místo vysokého podílů vysokoškoláků raději uvítal rehabilitaci řemesel a nárůst počtu řemeslníků a malých podnikatelů ve společnosti a s tím související podpora řemeslného a technického vzdělávání. Vysokoškoláků v humanitních směrech je už i dnes přebytek a těžko se pro ně hledá na trhu práce uplatnění odpovídající jejich vzdělání. A druhou výjimkou je ta, že bych nezvyšoval daně.

      • Radomír Orkáč říká:

        Myslim si, ze mam stejny nazor jako Milan. Jen ho zapisu trosku jinak.

        Na komunalni urovni je mne osobne jedno, jestli spolupracuji s univerzitnim profesorem nebo telocvikarem. Kazdy ma na vec jiny pohled a nepotrebuje k tomu politickou stranu ci hnuti, aby se rozhodl, co je pro nej a ostatni nejlepsi.

        My v podstate politicke strany a hnuti vubec v Hrabove nepotrebujeme, vyjimkou je volebni system, ktery je vyzaduje.

        My vsichni umime rozeznat lidi, kteri neco delaji od lidi, kteri si na to hraji.

        Zmena v Hrabove pro me nikdy nebyla politicke hnuti, ale hnuti sousedu, ktere je mi vice nez sympaticke.

        Ja osobne budu i priste volit lidi ze Zmeny, kteri neco ukazali/dokazali, bez ohledu na zamereni v celorepublikovem meritku. Jen jich pri pristich volbach zatrhnu vice, nez pred rokem a pul. Dokonce je budu volit i kdyby nebyli pod Zmenou, protoze makali i kdyz nebyli v Zastupitelstvu.

  2. Stanislav Holiš říká:

    Za sebe si neumím představit, že bych byl někde “jinde”. Například Ostravak na Jihu nebyl proti zákazu hazardu. V Hrabové naštěstí ano, nakonec mne odradily i jejich jiné drobnosti. Ostatní strany jsem ani nezvažoval, ke každé mám v něčem ” nepřekonatelný odpor” řečeno rozvodově. Jediní, nad kterými bych uvažoval jsou Piráti, což v Hrabové nehrozí. Změna mi vyhovuje i po změně, protože to byla změna k lepšímu. Program nebude nikdy vyhovovat všem na 100%, nic není dokonalé ani černobílé, základ je dobrý a odchylky od mých představ jsem ochotný tolerovat.

[email protected] [email protected]