Aktuálně: úprava plochy hřiště, parkoviště Příborská

V těchto dnech začala úprava dopadové plochy dětského hřiště na Paskovské 35, nedaleko pak začala úprava parkovacích míst na ulici Příborská.

Okolí hřiště je zcela zbaveno drobných kamínků a dosypáno hrubším kamenivem – zřejmě bude doplněna finální vrstva (tartan?).

Hřiště na Paskovské 35, 27.4.2016

Hřiště na Paskovské 35, 27.4.2016

Dosyp hrubším kamenivem, 27.4.2016

Dosyp hrubším kamenivem, 27.4.2016

Na Příborské ulici se začalo s úpravou parkovacích míst a bagr i dělníci jsou aktivní již od 7. hod. ranní.

Práce na ul. Příborská, 27.4.2016

Práce na ul. Příborská, 27.4.2016

5 Komentáře

  1. Petr Halfar říká:

    Aktuálně na dětském hřišti specializované firma 4soft aplikuje měkký materiál SmartSoft (…pro měkký dopad).

    Nejenže tenhle povrch je opravdu měkký, ale je aplikován ve více barvách s grafickými prvky, takže se dětem každopádně bude líbit.

    Osobně děkuji vedení obce za tento krok.

    V rámci zhodnocení vzhledu okolí tohoto herního prvku si dovolím dodatečně navrhnout zrušení nevzhledných (křivých a rezavých) klepáčů (na které stejně už nikdo prádlo nevěší) a instalaci chodníku v průchodu mezi domem Paskovská 35 a hřištěm a jeho navázání na parkoviště mezi zmíněným domem a Šrobárovou 22 (musí se tam chodit po trávě a v případě deště po blátě).

    • Radomír Orkáč říká:

      Osobně děkuji nejen úřadu, ale i tlaku veřejnosti a článku pana Petany, který diskuzi rozpoutal a bez kterého by úřad věc možná ani neřešil.

      https://www.hrabova.info/2015/12/27/druhy-dojem-z-detskeho-hriste-u-paskovske-35/

      Každopádně stejně nevhodný povrh je i na hřišti za školou. Nikomu bych nepřál neustálé uklízení kamínku z hřiště, o které se musí postarat hlídající brigádníci.

    • Jan Dvořák říká:

      Zřízení chodníku v tom průchodu jsem už u ÚMO inicioval, ale narazil jsem na tuhý odpor s argumentem, že “prostor není určen pro chůzi”.

      • Petr Halfar říká:

        Já osobně tam procházím skoro denně. A určitě nejsem sám.
        Tak pak požádám o zamřížování obou “vstupů”, aby to lidi “přinutilo” tuto zkratku nepoužívat.
        Nebo by bylo lepší pletivo? Spíš ale uzamykatelná branka, aby čas od času někdo z místa uklidil bordel a smetí.
        Nakonec by nebyla od věci ani dopravní značka B30.

      • Martin Slepička říká:

        “…a instalaci chodníku v průchodu mezi domem Paskovská 35 a hřištěm a jeho navázání na parkoviště mezi zmíněným domem a Šrobárovou 22 (musí se tam chodit po trávě a v případě deště po blátě).” P. Halfar

        Chodník by měl být mezi domem a hřištěm zřízen co možná nejdříve, nejpozději však se stavbou nového sousedícího parkoviště. Pamatuji si, jak jsem se s tímto problémem v rámci několika podnětů před časem obracel na komisi výstavby prostřednictvím jejího předsedy. Chodník prozatím nebyl vystavěn, což vyvolává možná mylné představy o nezájmu představitelů městského obvodu, kteří mají rozhodovací pravomoci, o problémy občanů Šídlovce.

        Neorientuji se v cenách stavebního materiálu, ale počítám, že výstavba patnácti metrů chodníku je marginální investicí v kontextu příjmů daní z nemovitosti z hrabovské průmyslové zóny.

        Výstavbou nového hřiště s umělou trávou došlo ke změnám. Přes volně přístupné antukové hřiště vždy vedly nejkratší cesty na zastávky MHD, k lékařům, na parkoviště, do obchodu Budoucnost, do školy a školky apod. Úhlopříčně ke hřišti směřovaly i chodníky, jež najednou uťal vysoký plot nového hřiště. Chodníky byly posléze odstraněny.

        Občané již nejenže nemohou chodit nejkratší cestou na zastávky MHD, k lékařům, do obchodu Budoucnost, na parkoviště, do školy a školky apod., ale ještě musí chodit po hlíně či blátě, protože na prošlapaných cestičkách tráva neroste (důkaz potřebnosti chodníku).

        Bohudík, že alespoň mezi plotem hřiště a domem zůstal alespoň přibližně metr a půl široký průchod k prolézačkám, na zastávky MHD, k lékařům, do obchodu Budoucnost, na parkoviště, do školy a školky apod.

        Proč je hřiště tak blízko domu jsem dosud nepochopil, naštěstí nemusím spát metr a půl od hřiště. Proč byly prolézačky vysypány nebezpečným drobným štěrkem, nevím. Proč na školním hřišti hrozí podobné vážné úrazy školákům a všem návštěvníkům, nevím. Doporučuji se rozeběhnout a poté se zkusit na tartanu s drobným štěrkem zastavit, nejbližší nemocnice je dle mého názoru ve Vítkovicích, prvoinstanční soud v Porubě, odvolací v centru.

        Zřízení chodníku v tom průchodu jsem už u ÚMO inicioval, ale narazil jsem na tuhý odpor s argumentem, že „prostor není určen pro chůzi“. J. Dvořák

        Pokud prostor není určen pro chůzi, někteří lidé nejsou určeni k vykonávání dosavadní pracovní náplně…

[email protected] [email protected]