Aktivity velocipedistů

Klub českých velocipedistů v Hrabové včera oslavil 110 let od svého založení. Na počest této význámné události jsme se sešli u kostelíku a jeli jsme společně na kolech do Dobré. Jízdu jsme zakončili na hřišti v Hrabové – na Čafce.

Fotky Ivo Brázdila jsou na Flickru:

Dne 28.5. byl náš klub pozván na prezentaci na akci Veteran Rally Ostrava 2016. Tato akce začala na Masarykově náměstí v Ostravě, kde jsme se v 9 hod. připojili k vystavovaným nádherným veteránům. Byla zde vystavena auta, motorky a i autobus. My jsme vystavili dvě vysoká kola a několik nízkých velocipedů. Veteráni měli plánovanou trasu do Beskyd a my jsme je doprovodili jen na první zastávku u Dolu Michal.

Jeli jsme z Masarykova náměstí přes lávku Černá louka – Slezskoostravský hrad a dále do kopce kolem Ústředního hřbitova a starého židovského hřbitova, dále přes Michálkovice. Pro veteránisty byl připraven program a i pro děti dětský den. Po odjezdu kolony automobilů a motorek jsme se vydali přes Masarykovo náměstí, kde byl jarmark, zpět směr Hrabová.

Na pozdní oběd kolem 15. hod. jsme dojeli do Nové Bělé na myslivnu, kde byly myslivecké hody se srnčím gulášem a řízky. Po vydatném obědě jsme před blížící se bouřkou stihli dojet na závěr akce do Hrabové na hřiště. Byla to v tento den hlavně pastva pro oči. Tolik nádherných aut, motorek a i dobově oblečených občanů. Nádhera!

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]