Velocipedisté: Co jsme dělali v posledních dnech

Náš klub se účastnil v Brně dne 17.9.-18.9.2016 Brněnského rekordoválu a Memoriálu Franty Babického.

Franta Babický mechanik československé reprezentace, stavitel kol Favorit letos zemřel ve věku 80.let. Na jeho počest se jel závod na jedno kolo na velodromu v Brně na kolech Favorit a poté byla i vyjížďka po Brně po starém Masarykově okruhu.

Na velodromu probíhal Brněnský rekordovál. Soutěžící překonávali vlastní rekordy, které kdysi vytvořili. Jízda bez držení po oválu hrající na flašinet 1.km, zlepšení času – Stanislav Klígl ze Svatobořic-Mistřína. Závodili tady i malé děti na kolech. Probíhal zde i závod na koloběžkách. Návštěvníci si mohli vyzkoušet i kuriozní kola.

Klub českých velocipedistů v Hrabové (přítomno 5.členů klubu) ustanovil základní čas v jízdě na 4.km (10.okruhů) ve 4.lidech na čas. Náš čas (8.min 47.sec) bude zapsán v letošní Pelhřimovské knize rekordů. Jelo se na závodních kolech z 30.let minulého století. Možnost nás překonat budou mít 4.členná družstva v dalších letech. I my se budeme chtít zlepšit a rekord překonat.

Navštívili jsme i velomuzeum Bořka Nakládala – HistoVelo, kde jsme si prohlídli velkou sbírku kol Favorit i kol československých reprezentantů.

V 16.h. začal pokus o překonání rekordu za 24.h v jízdě na vysokém kole, který drží Josef Zimovčák (525.km). Pokusu se účastnil Karel Tomanec z Frenštátu a Dušan Mihel. Bohužel Karel měl potíže se zády a po 140.km odstoupil po úctyhodné průměrné rychlosti 26.km/h. Dušan jel 19.h na vysokém kole a překonal svůj rekord v najetých kilometrech. Náš klub je doprovázel i v nočních hodinách jízdou po velodromu.

Fotky jsou na facebookovém profilu velocipedistů nebo Flickeru:

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]