Víte o tom?

Na hrabova.info není žádný ohlas na stavbu, o které se na minulém zastupitelstvu vedla vášnivá diskuse – přístavbu Úřadu městského obvodu Hrabová. Že jste o tom nikdy neslyšeli?

No až do konce letošního srpna o to nikdy neslyšeli ani zastupitelé. Jedná se o další stavbu, kterou začal prosazovat nový starosta takříkajíc horkou jehlou. Prakticky se jedná o nástavbu dalšího patra nad zasedací místností zastupitelstva, kterou by v 1. patře vznikly 4 nové kanceláře.

Objektivní důvod je v tom, že úřad převzal správu bytového fondu a pro tyto pracovníky už ve své budově prostory nemá a musí tedy pracovat v kulturním středisku na Šídlovci, kde dříve seděla pracovnice realitní agentury City.

A proč tedy byla ona diskuse?

Pracovnice starající se o bytový fond jsou 2 a kanceláře jsou 4 – jedna kancelář je údajně rezerva pro navýšení počtu úředníků a jedna je pro místostarostu, který je však neuvolněný a nikdy vlastní kancelář neměl. Problémem je také to, že přemístěním do budovy úřadu se tyto pracovnice vzdálí svým klientům – tedy nájemcům obecních bytů na Šídlovci.

Nejzávažnější však jsou obavy z toho, zda přístavba nebude vyžadovat zpevnění zdí, případně i základů zasedací místnosti, což by akci podstatně prodražilo. Proto opoziční zastupitelé za KSČM a ČSSD prosazovali, ať se ještě neschvaluje zadání zpracování projektu, ale nejprve se provede stavebně-technický průzkum a až na základě znalosti jeho výsledku by zastupitelé rozhodli o zpracování projektu. Starosta se sice průzkumu nebránil, ale opět prostřednictvím koaličních zastupitelů protlačil, že se rovnou s průzkumem schválí i zpracování projektu.

Na závěr ještě je třeba upozornit na to, že se letos kvůli detašovanému pracovišti úřadu rekonstruovalo nemalým finančním nákladem sociální zařízení v kulturním středisku, což svědčí o nekoncepčním přístupu rady.

10 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    A než jsem to napsal a bylo pověšeno na web, tak už to musím doplnit, neboť jsem se dnes dozvěděl, že úřad zase zvažuje variantu bez přístavby – prostě jen vyměnit prostory pošty s kulturním střediskem. Svědčí to sice ještě více o nekoncepčním přístupu rady, ale pokud by se to podařilo, tak je to určitě lepší řešení zasluhující pochvalu, neboť by to úřad stálo výrazně méně peněz a ještě by se odstranil jeden nedostatek pošty – nově by byla přímo u autobusové zastávky. Ale musí se ještě hodně věcí dořešit a nechat poschvalovat, takže zatím to není více než varianta.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Prima, takže další zhoršení obslužnosti „Staré“ Hrabové. Předpokládám, že máte analyzováno, kolik lidí dochází na poštu z autobusových zastávek a kolik dojíždí autem. Na Šídlovci je sice blíže zastávka, ale podstatně horší možnost parkování. Moc tuto vaši pochvalu tedy nechápu.

      • Petr Halfar říká:

        Toto už se řešilo dříve. Pokud by mohla být pošta na Šídlovci v agiťáku, pak se hned naproti příští rok bude dělat velkoparkoviště, kde pár míst během pracovní doby může být jistě pro poštu rezervovaných.

        • Petr Halfar říká:

          A rovnou u vstupu do pošty nechat nainstalovat bankomat nějaké banky, která nevyžaduje za výběr poplatky :o)

      • Miroslav Poláček říká:

        Plně souhlasím s Vaším zdůvodněním, že lidé by měli podstatně horší možnost parkování vč. dojezdu a pošta uprostřed dlouhé obce je logičtější. A co na to Česká pošta, bude chtít budovat novou poštu a bude nabízený prostor v kulturním centru z hlediska i dojezdu auta České pošty vyhovovat? Hodně otázek pro rychlá rozhodnutí a jejich rychlé změny.

    • Miroslav Houžvička říká:

      Dobrý den p.Dvořáku,
      nevím jaký význam má vaše zpráva typu jedna paní povídala o stěhování pošty. Poslední zastupitelstvem schválené e že bude nástavba a úvahy jiného typu akorát vyvolávají diskuze na neověřené téma.Myslím si , že když něco není schváleno, tak proč o tom vést diskuze.Plně chápu obavy p. Poláčkové, vždyť jediné vhodné místo pro její aktivity je v Agitačním středisku- pak by měla tuto záslužnou činnost provozovat na úřadě? Samozřejmě, že by se přemístění líbilo občanům ze Šídlovce- jako kdyby tam bylo pokud možno všechno, ale jak píše Milan Slíva , co “Stará Hrabová”. Určitě by nepotěšilo ty co brojí proti parkovištím – další rozšiřování parkovacích míst pro “poštovní auta.Pevně věřím, že staré manýry-rozhodovat o nás bez nás už v Hrabové skončily.

  2. Poláčková Marcela říká:

    Dobrý den, mám takovou skromnou otázku. A kde by ta pošta v KC na Šídlovci byla?

  3. Jan Dvořák říká:

    Musel jsem uvést na pravou míru, co jsem napsal, když je to zase jinak. Pokud je něco již schválené, tak pak už není o čem diskutovat. S parkováním u kulturního střediska žádný problém není, neboť je tam parkoviště již nyní v provozní době pošty volné a ještě se bude počet míst rozšiřovat. Určitě je potřeba vše dořešit tak, aby aktivity provozované v kulturním středisku mohly pokračovat k obecné spokojenosti.

  4. Petr Žižka říká:

  5. Stanislav Holiš říká:

    Pošta si může nadiktovat nesplnitelné požadavky, takže se může stát, že se vrátí úřad k variantě nádstavba. Snad budeme někde někým informováni o vývoji. Zatím se tak neděje.

[email protected] [email protected]