Rozsvícení vánočního stromku v Hrabové – 27.11.2016

Kulturní komise organizuje od svého vzniku v roce 2014 nejen už zavedené akce, ale hlavně připravuje nové, resp. obnovuje zapomenuté tradice. Jednou z těchto akcí bude v letošním roce rozsvícení vánočního stromu, v novém pojetí, první adventní neděli před obecním úřadem v Hrabové.

Komise na tom pracovala celý rok, neboť je pro ni důležité, aby občané v době předvánočního shonu měli možnost pohody a kulturního zážitku.

stromek

Na co se mohou těšit? Stromek před úřadem bude oděn do úplně nového osvětlení, podle návrhu kulturní komise, jaké ještě v Hrabové nebylo. Rozsvícení provede starosta obce. Podařilo se nám zajistit i malé pódium pro lepší komfort nejen diváků ale i pro účinkující, kterými budou nejen andělská kouzelnice Radana — mimochodem Missis Morava a ČR v roce 2009 a vítěz mezinárodní soutěže kouzelníků v Liberci 2006, ale hlavně děti 1. a 3. tříd z naší ZŠ, které se pilně připravují od začátku školního roku na své první veřejné vystoupení pod vedením učitelek Evy Janšové a Karin Kaňovské.

Pro děti připravují malou pozornost členové klubu seniorů, pod vedením Šárky Bořutové. Kulturní komise požádala i pana faráře o posvěcení adventních věnečků, které si občané v daný den donesou. Kdo si nestačí adventní věneček pořídit, bude mít možnost v omezeném množství, zakoupit ve stánku od Věry Kročkové. Pro všechny bude nabídnuto i malé občerstvení.

Na závěr akce je připraveno malé překvapení, kterého se mohou zúčastnit všichni přítomni – účinkující i diváci. Věříme, že se tato tradice udrží i pro následující léta, se stále stupňující atraktivností a stane se vyhledávanou předvánoční akcí.

Závěrem mi dovolte, abych vás jménem kulturní komise pozval 27. listopadu od 16.30 hodin před Úřad městského obvodu v Hrabové.

Zdroj: Převzato z Hrabovských listů [autor: Miroslav Houžvička]

2 Komentáře

  1. Milan Slíva jr. říká:

    Pan farář nebude dozajista adventní věnce světit, ale bude jim žehnat. Světí se kostel, oltář, voda, olej a případně další liturgické předměty. Posvěcené předměty jsou vyjmuty ze světského užívání a slouží již nadále pouze k liturgickým účelům. Předměty běžného užívání posvětit nelze. I když je tento akt často slangově posvěcením nazýván.

    • Miroslav Houžvička říká:

      Milane díky za upozornění- pozdě, ale přece. Přesně jak jsi napsal slangově je to mezi lidmi ustálené, jako svěcení. Na akci p. farář určitě toto dá do správných mezí i s malou modlitbičkou-jak slíbil.

[email protected] [email protected]