Úpravy na cyklostezkách – starosta vs. realita

Na posledním jednání hrabovského zastupitelstva padlo několik tvrzení pana starosty k úpravám na cyklostezkách, která se poněkud liší od skutečnosti:

  1. Starosta řekl, že Policie ČR nesouhlasí s instalací sloupku bránícího průjezdu aut po cyklostezce na Domovské (za zmínku stojí, že dle sdělení tajemníka instalovaná fotopast zde zjistila „jen“ 2 auta za den). K dispozici mám totiž písemnou informaci od PČR, že přes jejich urgenci jim k návrhu na instalaci sloupku ÚMO nebyl schopný dodat žádné odůvodnění, které je k vydání jejich souhlasu potřebné. Ať už je to záměr či jen neschopnost úřadu, obojí je špatně.
  2. Starosta řekl, že se mu podařilo vyvolat s ÚMO Jih jednání ohledně úpravy přístupů k podchodu u Benziny. Pravdou bohužel je, že když se ani po roce od vznesení tohoto podnětu komisí výstavby  (cílem je odstranit zde zákaz jízdy na kole) věc nijak neposunula k realizaci, tak jsem to osobně projednal s příslušnými místostarosty Jihu a dohodl s městským cyklokoordinátorem, že on vyzve starostu Jihu ke svolání tohoto jednání. Náš starosta má pouze zásluhu v tom, že na jednání přišel a že návrh podpořil, byť si neodpustil poznámku, že komise nemá právo jednat za obvod.
  3. Na zastupitelstvu v té věci starosta také řekl, že ÚMO Jih již objednal studii na dohodnuté úpravy přístupů k podchodu. Ač bych si to velmi přál, tak jsem si raději tuto informaci na Jihu ověřil, neboť jsem věděl, že Jih chce nejdříve provést převod pozemku, do něhož by úpravy zasáhly. Odpověď byla očekávaná – studii úprav ÚMO Jih zatím neobjednal.

Nebudu to více komentovat, nechť si každý udělá úsudek sám.

2 Komentáře

  1. Petr Novák říká:

    Nepíšete nepravdu!”Pouze svůj názor a domněnky”.Napište konkrétní úředníky,kteří vám informace poskytli.A starostové obvodů,se sešli jako občané,jak pokračovat dál.Vše ostatní jsou výmysly.

    • Jan Dvořák říká:

      Tak to jsem rád, že to potvrzujete. Až na to, že ze schůzek občanů se obvykle nepíší úřední zápisy. Ano, opravdu jsou to starostovy výmysly. Máte možnost si to také ověřit na ÚMO Jih či DI stejně jako já, možná byste pak odložil růžové brýle.

[email protected] [email protected]