Řádění zlodějíčků na Šídlovci

Letos poprvé, celkově již po několikáté, čekalo v pátek 7.4. ráno na mé dva sousedy nemilé překvapení v podobě vloupání do auta.

Pražské registrační značky, které oba pánové na svých vozidlech mají, přitahují tyto nenechavce jako magnet a parkování z boku obchodu, které není přímo pod okny domu, skýtá poměrně dobré krytí. Obligátně se nic cenného neztratilo, ale rozbitá boční okénka, střepy, rozházené věcí uvnitř a především nutnost danou situaci řešit (Policie ČR, pojišťovna, servis, zaměstnavatel) nepotěší. Policie je takovýmito případy zcela jistě zahalena. O procentech úspěšného objasnění případně výši trestů pro viníky nebudu raději spekulovat.

Otázkou je, zda by ke snížení tohoto druhu kriminality pomohla na Šídlovci instalace kamerového systému, který by byl napojen na služebnu městské policie. Je mi jasné, že pod kamerami nelze mít úplně všechna místa a k odhalení případného pachatele to nemusí rovněž pomoci, ale minimálně psychologický efekt by to mít mohlo. Nekalé živly by to možná od svých úmyslů odradilo a občané Šídlovce by se tak mohli cítit bezpečněji.

4 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Kamery by určitě pomohly. Pokud ale zloději dokážou vykrást auta 10-15 metrů od domu, co by se asi dělo na parkovištích mimo zástavbu, která někteří prosazují….

  2. Vladimír Petana říká:

    Jak jsme šli cca v 17 hodin dnes 13.4.2017 z procházky a viděli jsme policejní vůz a policistu vyšetřujícího další napadené auto a prý jich bylo za noc devět. To je tedy nářez.

  3. Jan Dvořák říká:

    Další přibyla během pátku, dokonce i přes den. Policie uvítá jakoukoliv informaci o podezřelém pohybu na Šídlovci. Zkuste se zamyslet, zda jste někoho podezřele se chovajícího na Šídlovci (zejména za tmy) v posledních dnech neviděli a nahlaste to Policii ČR, prosím. Jakákoliv informace je pro ně stopa. A zřejmě se budeme muset na Šídlovci více rozhlížet kolem sebe.

  4. Petr Halfar říká:

    Pomohla by obcanska domobrana. Schovat se ve svych autech a pockat si…a navzajem byt ve spojeni mobily.

[email protected] [email protected]