Otevřený dopis – řešení vloupání do aut na Šídlovci

p. Igor Trávníček
Úřad městského obvodu Ostrava – Hrabová
Bažanova 4
Ostrava – Hrabová
720 00
V Ostravě 14. dubna 2017

Vážený pane starosto,

dramaticky narůstající počet vloupání do aut na Šídlovci v posledních dnech mne vede k tomu, abych Vás tímto otevřeným dopisem vyzval, abyste neprodleně požádal Městskou policii a pokud možno i Policii ČR o zvýšenou hlídkovou činnost na Šídlovci zejména za tmy.

Dále Vás chci požádat, aby rada městského obvodu co nejdříve rozhodla o nákupu či pronájmu fotopasti, která by nejprve byla instalována postupně na různých místech Šídlovce. Uvedená opatření, pokud přímo nepovedou k zajištění pachatelů, už svou samotnou existencí je mohou od trestné činnosti odradit.

Považuji za nezbytné, aby v rámci svých možností obvodní samospráva pomohla občanům ochránit svůj majetek.

S pozdravem

Ing. Jan Dvořák, člen zastupitelstva městského obvodu

 

10 Komentáře

  1. Petr Novák říká:

    Se vším souhlasím,jenom nechápu proč otevřeným dopisem? A ještě maličkost,to se musí týkat celé Hrabové,loupežníci nejsou pouze na Šídlovci.

  2. Jan Dvořák říká:

    Protože více než deset vyloupených aut na Šídlovci za jeden den vyžaduje okamžité řešení, a to na Šídlovci.

  3. Petr Halfar říká:

    Jen tak na okraj mam otazku…proc hlidky mestskych policistu po hrabove chodi ve dvou?
    Teoreticky by se mobli rozdelit a behem obchuzky pokryt vetsi plochu dohledu.

  4. Jan Dvořák říká:

    Úvaha je to logická, ale pokud vím, tak policie chodí ve dvojici proto, aby snadněji zdolala pachatele trestné činnosti(a nemyslím, že by ta vloupání na Šídlovci bylo dílo jedince, spíše je pachatelů více). Navrhnout to můžeme, ale rozhodnutí bych nechal na policii.

    • Petr Halfar říká:

      Přijde mi, že služební devítka by i jednotlivému policistovi měla na zdolání pachatele stačit.

      • Radomír Orkáč říká:

        Ja se tady take klonim k tomu, aby hlidky byly po dvou… . Komu z nas by se chtelo pracovat v terenu samemu.

        A navic u policistu je to preci predepsane, ze musi chodit ve dvou (vtip – jeden umi cist a druhy psat;-)

      • Jan Dvořák říká:

        Jenže v našem absurdním systému ochrany práv zločinců platí pro použití zbraně policistou přísná pravidla. Na vyřknutí slovního varování, varovný výstřel a střelbu jen do nohou v kritické situaci není čas a běda policistovi, který pravidla poruší – v lepším případě jde na dlažbu, v horším do vězení.

  5. Libor říká:

    Aniž bych věděl o tomto článku, tak jsem si dnes ráno objednal v internetovém obchodě fotopast, protože Ti zloději řádí nejenom na Šídlovci – chatky máme vykradné několikrát do roka. Nechci nabádat, aby si každý koupil vlastní fotopast, ale možná by bylo přínosem, kdyby lidé nebyli nevšímaví a s těmi kluky od městské policie víc komunikovali a sdělili jim, že někde nějaké podezřelé individuum viděli.

    • Radomír Orkáč říká:

      Budu citovat vyklad samotnym UOOU:

      Pokud je záměrem provozovatele využití fotopasti jako nástroje pro zabezpečení objektů, resp. obecně k ochraně majetku před škodou způsobenou jinými osobami, jde o zcela záměrné zpracovávání osobních údajů, na něž se uplatní zákon č. 101/2000 Sb. v celém svém rozsahu. Ten, kdo se rozhodne provozovat takové zařízení, tedy musí respektovat základní principy ochrany soukromí a osobní údaje může zpracovávat jen za podmínek, které zákon stanoví, zejména všech povinností týkajících se zabezpečení uchovávaných informací podle § 13 citovaného zákona.

      Proto je tak dulezite, aby se o to postarala obec…

[email protected] [email protected]