Změna v ČSSD v Ostravě i v Hrabové

ČSSD v Hrabové již nikdo nemůže spojovat se současným vedením obce, protože pan Pospěch ukončil své členství. Věc má však širší kontext.

Někdy v lednu se i v komentáři Petra Nováka na Hrabova.info objevila narážka na údajné dvojvládí ČSSD v Ostravě. Vše začalo tím, že koncem listopadu na stranické konferenci došlo k odvolání ostravského stranického lídra Palyzy z důvodu katastrofálního dopadu jeho kariérismu i účasti v kauze Dědic na ostravskou ČSSD a byla zvolena nová předsedkyně.

Odvolaný předseda to však vyřešil tím, že se domluvil s krajským předsedou Novákem a ten napsal stížnost, že konference nebyla legitimní, protože šest dovolovaných delegátů nebylo na hlasovacím lístku uvedeno v abecedním pořadí. Vedení strany konferenci vylíčili jako puč a to následně rozhodnutí konference zrušilo. V únoru však proběhla opakovaná konference, která rozhodla stejně jako ta listopadová a navíc přijala i usnesení vyzývající k odstoupení pana Nováka z funkce předsedy krajské organizace, protože výsledek krajských voleb jasně ukázal, že má u veřejnosti špatnou pověst. Ostravská konference tak ukázala, že se v ČSSD dokáže členská základna postavit prospěchářům.

To pochopil i pan Pospěch a po několika týdnech od nové konference raději sám ukončil členství v ČSSD. Pro úplnost připomínám, že pan Pospěch na podzim 2014 přijal v rozporu s usnesením členské schůze nabídku ODS na členství v radě městského obvodu, místní organizace ho za to vyloučila, ale právě lidé spojení s městským lídrem Palyzou se zasadili o to, že mu členství bylo na podzim 2015 vráceno.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]