Opravdu neparkují na Šídlovci auta na trávě?

V květnových Hrabovských listech byl zveřejněn článek (strana 4, názor paní Mráčkové „Názor na parkování na Šídlovci“) tvrdící, že pan Milan Orkáč nemluvil pravdou, když na zastupitelstvu řekl, že na Šídlovci parkují auta na trávě.

Protože vím, že je to křivé nařčení, přikládám fotografie prokazující, že opravdu auta parkují na trávě nikoli ojediněle. Všechny fotografie jsou z jednoho dne (21. 6. 2017) a byly pořízeny na jediné ulici – U Kotelny.

Jan Dvořák

 

11 Komentáře

  1. carmen říká:

    Když vidím, jak se postupně betonuje celý Šídlovec, chce se mi z toho zvracet a to nejen obrazně. A bohužel na tom máte lví podíl, pane Dvořáku a věřte mi, že se na Šídlovci ví…

  2. Jan Dvořák říká:

    Je snad lepší nutit lidi parkovat na trávě???

    • carmen říká:

      Jistě, pořád lépe, než beton, beton a ještě jednou beton.

      • Jan Dvořák říká:

        Takže jako řešení parkování by měl obvod dát občanům Šídlovce pokyn, že mohou parkovat kdekoliv na trávě a MP aby je za to nepokutovala????

  3. Petr Žižka říká:

    to je právě to – proč by měl dávat obvod občanům pokyn? Furt se máme řídit pokyny, nařízeními? Já třeba na chalupě parkuji na trávě. Když odjedu, je tam opět tráva. Nikdo mi nedal pokyn k tomu, zda tam mám či nemám stát. Nikdo se nezabývá tím, jestli tu plochu vybetonovat. Prostě stojím na trávě a nikomu to nevadí. Pořád je dle mého soudu lepší přejetá tráva, než beton. Ale chápu, že to lze vidět i jinak. Můžeme takto zabetonovat celou planetu a radovat se z toho, že všichni parkují spořádaně na betonu. Tráva nebude trpět. Ale to proto, že žádná tráva už v té době také nebude existovat – bude nahrazena betonem…

    • Jan Dvořák říká:

      Tak na chalupě by betonování byl hřích, to souhlasím. Pokud někde stojíte na trávě 1x týdně, opravdu se jí nic nestane. Pokud stojíte denně, tráva se časem změní v bláto…

      • Petr Žižka říká:

        Jojojo, o tom žádná. To byl jen takový povzdech nad betonováním planety jako celku:-).

        • Jan Dvořák říká:

          Jjjj, o tom žádná. Nejhorší je, že se staví na zelené louce u měst to, co by mohlo být postaveno v intravilánu, což platí zejména pro Ostravu. A slovo pokyn jsem asi nezvolil šťastně, protože jsem nemyslel nařízení, ale spíše povolení, že by se občané nemuseli bát takto zaparkovat, protože jinak se to opravdu nesmí a městská policie to pokutuje (v Hrabové jsou v tomto naštěstí rozumní, protože ví, že jinde už na parkování není místo).

    • carmen říká:

      Moje řeč pane Žižko !!!

      Na chatě také parkuji na trávě a jí to vůbec nevadí :-)))

  4. Petr Novák říká:

    Proč někdo komu ta situace na ulici U Kotelny vadí,nezavolá policii?Ty auta tam tímto stylem parkují již řadu let a nikomu to nevadilo,hlavně majitelům rodinných domů před nimiž se parkuje.Podle mne je špatné takto parkovat,ale toto by měli řešit lidé pokud jim to vadí přes policii.Další místo je za restaurací Beskyd,ale jinak mne další místo,kde stále či opakovaně parkují auta na trávě na Šídlovci nenapadá.Rád se dozvím víc,také proto,že bych si dokázal představit záchytné parkoviště pro občany Hrabové Šídlovce na obecním pozemku u bývalé točny autobusu.Ale už teď tuším,že část obyvatel bude pro,část proti atd.Každopádně jsem pro zachování zeleně na Šídlovci,již bez dalšího budování parkovišť na našem sídlišťátku.

    • Radomír Orkáč říká:

      Ono to neni o tom, jestli to nekomu vadi/nevadi. Honza Dvorak se zastal meho otce, ktery napsal do HL nasledujici:

      “Za téměř fanatickým bojem proti vybudování parkoviště na Šídlovci, v duchu ochrany zeleně, uniká odpůrcům jeho výstavby ztráta zeleně parkováním aut na trávě,”

      Na Sidlovci proste problem s parkovanim je a nazor meho otce rozhodne nebyl iracionalni:

      “Na tento názor reagovala paní Mráčková ze Šídlovce: “9. března a 16. března jsem v čase 16:30 — 17:15 prošla celým Šídlovýnn, a to nejen cestami U kotelny, Srobárovou a Viktora Huga, ale i všemi spojovacími cestami. Jediné auto, stojící částečně mimo komunikaci a na trávě, bylo v ulici U kotelny, u řadových garáží (vedle domu 233/19). Dá se tedy konstatovat, že zeleni na Šídlovci se žádná křivda neděje a připomínka pana Orkáče je poněkud iracionální.”

      Staci se podivat na fotky Honzy Dvoraka a kazdy musi dat za pravdu otci a Honzovi. Kdo ne, at me kontaktuje na [email protected], rad ho budu kontaktovat POKAZDE, kdy jedu na zakladku, coz je prakticky kazdy den, vcetne vikendu, abych na dotycnou/dotycneho pockal a prosel s nim dana mista. Nebo klidne je budu fotit, nemam problem ani natocit, jak ucitele projizdeji parkoviste s dvorkem a jedou pak hledat misto po Sidlovci.

      Nyni jsou prazdniny a spoctete si auta na parkovisti u skoly a jeste se podivejte, kolik aut skutecne parkuje na trave v protejsich ulicich.

      Nikdo nechce ztratit zelen, ani ja ne!

      Rikat vsak, ze na Sidlovci neni potreba resit parkovani je Z MEHO POHLEDU nespravne. Vysvetlete ucitelum/personalu, kteri jezdi treba i 70km do Hrabove do skoly, ze maji jezdit po Sidlovci a hledat misto na parkovani. Sam tam u skoly nemohu zaparkovat, takze radsi jezdim na kolobezce;-) Celkem 140 km denne, jako jezdi ekonom k Vitkovu, by se mi ale na kole/kolobezce jezdit nechtelo, Vam ano?

      I kdyby byla situace jeste takova, ze se da do 5 minut nekde zaparkovat…, NEVERIM, ze to do budoucna tak zustane, nebo ze to bude lepsi. NEBUDE, situace BUDE jen horsi a kdyz to chteji zastupitele resit, tak jsou tercem kritiky? Uvidime, co bude po dalsich volbach… . V predchozich vsichni slibovali (podivejte se na volebni programy), ze budou resit parkovani na Sidlovci a ted jsou za to kritizovani… .

[email protected] [email protected]