Drobnost, která ale poslouží…

Možná někteří z Vás neví, že letos byla těsně za hranicí našeho obvodu instalována novinka – pumpička na dohuštění jízdního kola. Nachází se na ulici Aviatiků v místě, kde se sjíždí do podchodu pod Místeckou u Benziny.

Možná to někdo bude považovat za zbytečnost, ale soudě dle vyježděné trávy u ní ji cyklisté využívají a určitě za tento nápad, který může posloužit i občanům Hrabové, zasluhuje městský obvod Jih pochvalu.

2 Komentáře

  1. Jiří Axmann říká:

    Nápad je to velmi dobrý. Má ale menší chybu. Musí být pumpička funkční celá, to znamená, že na konci hadice musí být redukce na ventilky, která tam často chybí, neb je ukradena. Bez ní se nedá kolo nafoukat.

  2. Petr Žižka říká:

    Pokud je pumpa v této chvíli funkční, je to proto, že ostravský cyklokoordinátor pan Krejčí na základě mého skromného upozornění, sjednal nápravu a městský obvod Hrabůvka nechal namontovat zpátky redukci na ventilky. Chci tím jen říci, že celý nápad je skvělý – pumpa je antivandal. Až do poslední části, a tou je redukce na ventilky, která se na hadičku našroubuje. Nebo taky odšroubuje… Tím se celá pumpa stává nefunkční – asi jako kdyby u benzinky plné benzínu stál moderní stojan, ale chyběla hadice, kterou strčíte do nádrže…

[email protected] [email protected]