Zářijový zájezd seniorů

Poprvé jsem se zúčastnil zájezdu, který pro seniory každoročně pořádá ÚMOb Hrabová. Za sociální odbor  zájezd dne 8. září zorganizovala paní Bollogová.

Po ranním rozloučení a popřání šťastné cesty panem starostou jsme nejprve jeli do Města Albrechtice na prohlídku zámku Linhartovy, kde nás přivítal pan Jaroslav Hrubý. Jeho netradiční „průvodcovská řeč“ u nás vyvolávala úsměvy a tím nám zpříjemnila prohlídku.

Fotky jsou na Flickru obce:

Zájezd seniorů, září 2017

Na zámku jsou stálé expozice, např. známého keramika jana Kutálka, tak i obměňované výstavy. My jsme měli možnost mimo jiné vidět nafukovací hračky z Fatry Napajedla, fotografie slavných českých herců, sbírky autíček, vláčků, vagónků, výstavu nazvanou Pravěk, stavebnice Lega, první dětskou galerii v ČR, dřevěné hračky i výstavu věnovanou poštovnictví. Překvapením pro nás byla sbírka 100 ks keramických prasátek od paní Rýparové z Vratimova. Zajímavosti byla i informace o pořádaných akcích na zámku, kde mne zaujala informace, že při noční prohlídce v srpnu byl celý zámek od sklepa až po půdu osvětlen svíčkami v počtu 8500 ks, což je podstatně více než můžeme z jednoho místa vidět na nebi hvězd.

Další zastávka nás čekala ve Vrbně pod Pradědem, kde jsme se rozdělili na dvě skupiny. Část podnikla exkurzi ve vitrážní dílně a s druhou skupinou jsme navštívili kulturní památku římskokatolický kostel sv. Archanděla Michaela, který je v současné době rekonstruován. Průvodce nás provedl i do míst, která jsou návštěvníkům v současnosti ukryta, takže jsme viděli i netradiční velký „taneční sál“ nad současným stropem.

Pro vstřebání dojmů byla naši průvodkyní zajištěna chvíle odpočinku při dobrém obědě a pak již vzhůru do lázeňského města Karlova Studánka, kde byla individuální prohlídka, samozřejmě s nezbytnými nákupy lázeňských specialit.

Následovala cesta do naší Hrabové s konstatováním, že zájezd se podle mne vydařil k naprosté spokojenosti a těším se příští rok na shledanou.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]