Komise pro děti a mládež podala podněty

Komise pro děti a mládež navrhuje radě projednat zajištění přechodů pro chodce na ulici Paskovská v místech:

  1. přechod u potravin Hruška,
  2. přechod u restaurace Na Vyhlídce,
  3. přechod v blízkosti ulice Bělská.

Tyto přechody pro chodce jsou v ranních hodinách využívány dětmi, cestujícími do školy a není zde nijak zabezpečena bezpečnost přecházejících dětí, mimo obvyklé dopravní značení. Navrhujeme tedy, aby pracovníci VPP ráno od 7.00 do 7.50 hod zajišťovali bezpečnost dětí na těchto přechodech.

Dále navrhujeme rozšířit možnosti sportovního využití dětí v zimě, a to zřízením kopce, vhodného na sáňkování. Na pozemku p.č. 701/1 v k.ú. Hrabová zřídit mezideponii zeminy, přebývající při stavbě Prodloužené Mostní s pozdějším využitím jako sportoviště- kopec na sáňkování. Samotná parcela 701/1 je pro tento účel mimořádně výhodná, neboť se nachází v bezprostřední blízkosti stavby silnice, je k ní možnost bezproblémového příjezdu nákladním autem. Po zbudování kopce bude i jeho poloha velmi výhodná- ve středu obce, mimo veškerou dopravu bude toto sportoviště s minimálními náklady obce sloužit dětem po další generace. Inspiraci jsem načerpala v sousedním obvodu Jih, kde při stavbě sídliště Hrabůvka stavbaři taktéž vytvořili z přebytečné zeminy kopce na sáňkování pro děti, které k tomuto účelu slouží dodnes.

Tento záměr jsem nezávazně projednala s Ing. Janou Faicovou s tím, že před schválením by stanovila podrobné podmínky uložení zeminy a kontaktovala firmu provádějící stavbu.

Děkujeme za projednání, Komise pro děti a mládež.

3 Komentáře

  1. Radomír Orkáč říká:

    Na základě bleskové připomínky Milana Slívy a potvrzení předsedkyní komise Radmily Lysákové Baluškové, bude žádost komise doplněna o podnět na zřízení přechodu přes ulici Paskovská v blízkosti ulice Poplužní.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Děkuji. Zastávka u ulice Poplužní (zastávka Beta, dříve Prefa) je v Hrabové jediná, kde není přechod z protějšího chodníku. Chodník na zastávku ve směru na Šídlovec k ní nevede a je nutné využívat chodník na druhé straně silnice. Je to také mimo jiné zastávka, kde před pár lety zabilo auto školáka. Požadavek na přechod v tomto místě je, dle mého názoru, tedy více než oprávněný.

  2. Petr Halfar říká:

    Bylo by bezva, kdyby se u podchodu na části haldy odstranily stromy a keře a vznikla by na tomto klasickém místě větší plocha pro sáňkování. Rok od roku je to stále zarostlejší a naopak více navštěvované dětmi, takže je tam provoz větší a větší. Šlo by rovněž navrhnout?

[email protected] [email protected]