60. výročí otevření školy ZŠ Paskovská

V 15 hodin na nádvoří školy pronesl první slova ředitel ZŠ Paskovská, Mgr. Radek Pollo. Po té se ujal mikrofonu Vladimír Cigánek, náměstek primátora. Dalším hostem byl doc. Mgr. Tomáš Jarmara, Ph.D. děkan Pedagogické fakulty OU a své slovo pronesl i starosta Hrabové, Igor Trávníček. Děti základní školy zazpívaly a všichni návštěvníci či pamětníci se mohli v prosincovém odpoledni zahřát vánočním punčem či horkým čajem.

Po oficiálním zahájení začala volná prohlídka prostor školy s ukázkami činnosti či dovednosti žáků.
V jedné třídě byly soustředěny dobové materiály a fotografie žáků školy, ve kterých se opravdu velmi náruživě listovalo. Každý z bývalých žáků školy se chtěl na historických fotografiích najít … 🙂

Odpolední program byl zakončen v tělocvičně, kde se žáci školy předvedli jak v pohybu, tak i ve zpěvu. Potlesk, který vždy následoval po jednotlivých vystoupeních byl jednoznačnou odměnou za perfektní výkon účinkujících … 🙂

Fotky jsou na Flickru obceZoneramě:

60. výročí otevření školy ZŠ Paskovská, prosinec 2017

11 Komentáře

  1. Vladimíra Holušová říká:

    Velice děkuji vedení školy za pozvání na tuto oslavu školy. Mile mě překvapila přátelská atmosféra, profesionální a důstojná příprava celé akce, spolupráce žáků a učitelů a možnost setkání s bývalými kolegy. Ve škole jsem strávila 9 let jako žákyně, pak 28 let jako pedagog. Škola je v současnosti velice krásná, moderně vybavená, ne náhodou je jejím mottem „Škola – místo k životu“. Přeji všem pracovníkům školy a žákům nejen krásné Vánoce, ale i všechny další krásné dny na cestě za vzděláním.

    • Miroslav Houžvička říká:

      Dobrý den, nic proti poděkování na hrabova.info, ale bylo by vhodné napsat i na web školy veškeré vzkazy k oslavám!!!!

    • Miroslav Houžvička říká:

      Ještě dodatek-zaslat své poznatky, poděkování,atp. na [email protected].

  2. Radomír Orkáč říká:

    Mirku, jsi si jistý, že je potřeba diktovat komukoliv, kde má děkovat? A ještě s vykřičníky?

    Není lepší poděkovat na místě, kde si to přečte nejvíce lidí? Na web školy chodí cca 5 lidí za den (měsíční průměr!). Navíc kometář nikdo neuvidí, protože na webu školy nejsou komentáře přímo viditelné. A další věcí je, že Ilča a Libor svou práci zveřejňují zde, nikoliv na webu školy a na základě toho reaguje jak paní učitelka Janšová a paní učitelka Holušová.

    Nehledě na to, že hrabová.info participovalo na akci, ale omlouvá Tě to, protože to nemůžeš vědět, nechlubím se tím…

    Opravdu je vhodné nabádat, aby lidé posílali poděkování na email školy, kde si to přečte tajemnice, která to předá maximálně vedení a co ostatní lidé, kteří si to nepřečtou (školní jídelna, učitelé, rodiče, kteří také pomáhali).

    No nevím, to co jsi předvedl je pro mě docela nešťastné…

    • Miroslav Houžvička říká:

      Radku, asi tak, kdybych věděl to co ty tak bych nereagoval. Ale pro mne jako obyčejného neznalce je normální děkovat tomu kdo akci pořádal a né tomu kdo to bude kde číst. Nikomu nic nepřikazuji-toho jsem dalek, jen jsem normálně zauvažoval bez postranních úmyslů.

      • Radomír Orkáč říká:

        Doporučuješ, že se má děkovat na webu školy. Jak to, že jsi tam nepoděkoval a případně, kde bys tam děkoval, aby si to kdokoliv z organizátorů přečetl? Můžeš to sem ostatním poradit?

        I ředitel školy děkuje zde na hrabova.info, webu obce a FB…, nikoliv na webu skoly.

        Ja to take psal bez postrannich umyslu, jen trvam na svobode slova, at si kazdy dekuje, kde uzna za vhodne. Nekdo dekuje a dekoval z oci do oci…, nekdo nedekuje a nekdo dekuje zde na hrabova.info.

        Nikdy bych se neodvazil dekovat mailem, ktery prida napr. v tomto pripade tajemnici skoly, praci a jeste se podekovani dostane maximalne k rediteli, vice neni v jejich silach.

        • Miroslav Houžvička říká:

          No coment. Netušil jsem, že můžeš číst emaily školy. Tam jsem psal jak je výše uvedeno na info.Proč taková diskuze zde, vždyť za několik hodin si to můžeme vyříkat osobně. V původním komentu jsem psal…i na webu školy…

          • Radomír Orkáč říká:

            Opravneni cist emaily skoly samozrejme mam pouze technicke – jako spravce Google Apps pro domenu skoly. Nicmene k tomu co tady pisu se vyjadruji z titulu osoby, ktera zna procesni kroky ve skole.

            Kdyz uz poskytujes rady s vykricnikama, tak si prvni zjisti, prosim, kam lidi odkazujes… mail a web skoly v tomto pripade neni to spravne misto… a na tohle jsem reagoval.

            Pokud chces dale pokracovat v tomto flame, napis kde konkretne na webu skoly maji lide reagovat – zanechavat podekovani. Jinak toto cele povazuji za dostatecne vysvetlene, proc jsem Te upozornil na to, co pises.

            • Miroslav Houžvička říká:

              O.K. Na webu školy v kontaktech jsem našel viz výše odkaz na [email protected], kde jsem psal ráno poděkování. Celá tato diskuze je zbytečná neboť bylo z tvé strany špatně pochopeno co jsem psal – ještě jednou opakuji nikomu nic nepřikazuji, ale napsal jsem svůj názor, že mohou i na webu školy poděkovat a za tím si stojím. OPAKUJI “…i na webu školy..”.

  3. Vladimíra Holušová říká:

    Děkuji Vám Radku. Tento web otiskl fotky z oslav, brala jsem tedy jako svou povinnost velmi kladně reagovat na průběh oslav právě zde. Měla jsem a mám zato, že tato oslava nebyla jen věcí školy, ale celé obce. Která obec se může pochlubit tak krásnou školou a oslavou a být na to právem hrdá. Rovněž jako pan Radek si myslím, že stránky školy jsou převážně pro potřeby školy – učitelé, žáky, rodiče, a i to čtou ne všichni. Kdežto tyto stránky, jak dobře vím, sleduje široká hrabovská veřejnost a opravdu si zde zaslouží číst i takto pozitivní hodnocení toho, co se děje v Hrabové.

    • Miroslav Houžvička říká:

      Samozřejmě s vámi souhlasím, nikde jsem nepsal nic proti tomu.

[email protected] [email protected]