Začala rekonstrukce mostu na Rudné ulici

Před více než týdnem jsem kontaktoval ŘSD, abych si ověřil, že existují objízdné trasy pro plánovanou uzavírku ul. Rudné ve směru na Havířov. Snažil jsem se kontaktovat osoby, které by mohly pomoci s prevencí předpokládaného vytížení objízdných tras.

Z odpovědí ŘSD a Krajského úřadu MSK vyplynulo, že objízdná trasa je jasně stanovena okružním výletem přes centrum Ostravy. Navrhoval jsem rovněž, aby došlo k odlehčení dopravních uzlů ležících na ul. Mostní tím, že by mohlo dojít k dočasnému zrušení zpoplatnění Místecké až k Paskovu. Auta by tak nemusela jezdit pouze přes Hrabovou.

Myšleno to mohlo být sice dobře, ale dle níže uvedených odpovědí nikdo nepočítal s tím, že by auta mohla vůbec jet na ul. Mostní a neobjížděla tak uzavírku jinak, než výhradně přes centrum…

Dobrý den, 

k Vašemu podnětu, týkajícího se objízdné trasy pro opravu mostu ev.č. 11-143B a 11-144 Vám sdělujeme, že oficiální objízdná trasa je „Rudná – Frýdecká – Bohumínská – D1 – MÚK D1 x Rudná“, nikoliv přes sil. I/56, popř. D56. Z tohoto důvodu si myslíme, že není důvod k tomu upustit od zpoplatnění úseku dálnice D56 Ostrava-Hrabová – Paskov. 
  
Dále Vám pro Vaši informaci sdělujeme, že výkonným správním úřadem ve věci přechodného dopravního značení a stanovení objízdných tras je Krajský úřad MS kraje, odbor dopravy a chytrého regionu, který bude vydávat povolení omezení obecného užívání sil. I/11. 
  
S pozdravem 
  
Ing. Jiří Plesník 
Provozní úsek – Správa Ostrava 
Ředitelství silnic a dálnic  ČR, Správa Ostrava


Vážený pane Kolejáku, 

projektu Ředitelství silnic a dálnic ČR byla vyhrazena pro objížďky pouze síť komunikací severně silnice č. I/11; v jižní oblasti dojde následně k realizaci stavby „Silnice II/478 prodloužená Mostní I. etapa“, která bude vyžadovat na území Vratimova/Řepiště/Paskova vlastní objízdné trasy; příprava tohoto omezení se předpokládá v II.-III.Q/2018 včetně prověření reálného rozložení dopravy a využití dálnice D56. 

Ing. Libor ČÁSTKA, 
vedoucí oddělení silničního hospodářství 

Krajský úřad Moravskoslezského kraje 
odbor dopravy a chytrého regionu 

Video z dnešního dne je na Youtube:

Fotky různých autorů jsou na Flickru obce:

Rekonstrukce mostu na ul. Rodná začala, březen 2018

5 Komentáře

  1. jansl říká:

    paráda, už to začalo. A přitom by stačilo tak málo:
    1/ sundat debilní zbytečnou Stopku, protože výhled už je tam od paskova do Vítkovic 🙂 a namísto předchodu u školy, kde se bude kolona táhnout až k Makru a na bentinu 🙂 postavit 2 policajty s vysílačkou do křižovatek, aby ty kolony trochu korigovali. jenže to by musel někdo chtít, že ano.

  2. Petr Halfar říká:

    A teď mi prosím poraďte, kam můžu směřovat své stížnosti na to, že po Paskovské kolem školy včera běžně projížděly tahače s návěsy, náklaďáky nad 12 tun, které nerespektují platný zákaz vjezdu. Samozřejmě s připomínkou, že na smyčce se tyto vozidla dají otáčet zpět s příslušnou pokutou za vjezd do zákazu.
    Děkuji.

  3. Dominik Koleják říká:

    Dobrý den, toto by mělo řešit vedení Hrabové, popřípadě vy na lince 158, 156. A oni vy to jako podání mělo řešit, vic asi poradit nemohu.

  4. Jan Dvořák říká:

    Základní problém je, že ti, co rozhodují o dopravě v Ostravě, dopustili aby Rudná byla v jednom směru úplně uzavřena. Opravy na Rudné se dějí v posledních letech permanentně, ale dosud vždy byl zachován obousměrný provoz po polovině vozovky.
    Pokud se týče oficiální objízdné trasy přes centrum, tak tam je to zcela ucpané auty stojícími v koloně. Pokud někdo stanoví objížďku frekventované čtyřpruhové komunikace do jednoho jízdního pruhu úseku, který je obtížně průjezdný i za běžného stavu, tak ostatně nemůže nic jiného očekávat a bylo dopředu jasné, že auta si budou hledat objízdnou trasu jinudy. Ostatně objízdná trasa pro autobusy přes Hrabovou vedla již plánovaně, což hovoří za vše.

  5. Bukowska říká:

    Dobrý den,

    určitě by odlehčilo zácpám v Hrabové, kdyby úsek Místecké I/56 směrem na FM nyní nebyla zpoplatněna (po výjezd na Paskov), více řidičů by využilo tuto rychlostní komunikaci.
    Je pěkné,že je zajištěna objízdná trasa přes centrum, ale není to domyšleno pro řidiče, který pracuji na okraji Ostravy, např. Vítkovice, bydlí Datyně,Vratimov, Řepiště.. Aby každý den z práce řidič jel opačným směrem na centrum, Koblov.. Radvanice.. nelogické.

[email protected] [email protected]