Využívá Hrabová dostatečně, že je součástí Ostravy?

Čas od času se objevují hlasy, že kdybychom nebyli součástí města, měla by Hrabová více peněz. Jenže využívá současné vedení obvodu dostatečně možnosti plynoucí ze spojení s městem? Odpověď částečně skýtá tabulka v časopise Ostravská radnice z ledna 2018.

Každý obvod dostává od města neúčelové dotace, které jsou rozdělovány především podle počtu obyvatel – a ty samozřejmě Hrabová dostává (25 miliónů Kč). Jenže kromě toho se městským obvodům přidělují na specifické věci účelové dotace, a letos ze 120 miliónů Kč na ně městem vyčleněných dokázala Hrabová získat jen 72 tisíc Kč, investiční (80 miliónů Kč) dokonce žádnou.

Zato v nedočerpaných neúčelových investičních dotacích z předchozího roku máme mezi 23 obvody hezké 3. místo jen s minimálním odstupem za druhým… .

A to už vůbec nemluvím o tom, že se v několikamiliardovém městském rozpočtu nepodařilo vylobbovat ani milión na výstavbu odlehčovacího pruhu na rondelu u Makra, aby při odpoledním návratu nemuseli Hrabované čekat v obvyklých kolonách.

Skutečný problém Hrabové je tedy v tom, že peníze od města pro Hrabovou nedokáže současný starosta, na rozdíl od jiných obvodů, získat.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]