Hrabovjanka obdržela finanční dar

Projekt byl představen firmě Brembo Czech s.r.o., která se nachází v průmyslové zóně Hrabové. Firma Brembo Czech s.r.o. nás přijala a po společně stráveném čase jsme pochopily, že této firmě není lhostejná příroda a ani vzduch v okolí Hrabové.

Park Hrabovjanka je velmi oslovil svou nápaditostí a také se zalíbila celková koncepce myšlenky, že se obyvatelé Hrabové spojili a začali budovat krásné místo. Jejich finančního daru 150 000 Kč si velmi vážíme, protože se nejednalo jen o plané sliby, ale o velmi rychlou reakci a hezký přístup. Děkujeme!

6 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Jsou to peníze, které smrdí (doslova) – a takové se nemají přijímat. Jedná se o legální formu korupce, kterou se Brembo snaží koupit si Hrabovou, aby zde mohlo dál nerušeně šířit svůj zápach. Už když starosta záhadně nepředložil žádost o dodatečnou dotaci pro Hrabovjanku zastupitelstvu, tak se proslýchalo, že to chce řešit sponzorským darem – a teď už je jasné jakým. Nesmíme se ale nechat koupit a musíme trvat na tom, aby Brembo zápach šířit přestalo, i když je to bude stát určitě více než těch 150 tisíc! Čistý vzduch má přece větší hodnotu než peníze!

    • Vacbat říká:

      Je neskutečné, jak se věci v Hrabové otáčí. Je lepší pošpinit tyto věci, než-li se zeptat přímo mě či p. Václavíkové. Nebudeme všem stále vysvětlovat své kroky, vy také ne vždy vysvětlujete ty své. Nikdo kromě nás dvou nevěděl, že žádáme o finanční dar Brembo Czech s.r.o. ani v době, kdy byla žádost stažena. Za vším stále hledáte jen zlé věci a to je obrovská chyba Hrabové. Věčné intriky a očerňování. Teď se opět rozjede dalekosáhla diskuze na toto téma. Když jsme zjistily, jak moc by žádost vás zastupitele pobouřila, tak jsme žádost stáhly a poradiy jsme si samy a opět problém! Jinde by si naší činnosti vážili, ale tady jen vše stěžujete. Je nám jedno politické snažení vás všech. My děláme věci pro Hrabovou nezištně a budeme to stále opakovat.

    • Jan Kobersky říká:

      Korupce? Ja si myslim ze zrovna sponzorovani veci je bezna vec pro firmy, at uz jsou oblibene nebo ne. Navic tady to je zcela verejne a nikoliv “kdyz udelate XXX dame vam YYY”.

      Dle meho se 90% obyvatel Hrabove se o nejakem daru bremba vubec nedozvi. A kdyz dozvi, tak si urcite nereknou “tak kdyz dalo Brembo 150 tisic parku tak mi vlastne ten smrad nevadi”. Nedelejte z volice a lidi hlupaky.

      Navic to neni dar obci nybrz neziskovemu spolku, ktery s mistni samospravou nema nic spolecneho.

      Nikde jsem Vas take, pane Dvoraku, nevidel psat, ze by vam vadilo treba sponzorovani Mittalu mistnimu sokolu. Z jejich kominu taky zrovna nevychazi amazonsky kyslik.

      • Jan Dvořák říká:

        Sponzorování Arcelor Mittalem vadí, ale přece jen je tu trochu rozdíl. Když se stavěla Nová huť (ať už pod názvem Südbau nebo NHKG), tak byla totalita a nikdo jim žádné emisní limity nedával. Koneckonců i kraj pod vedením ODS jim stanovil limity tak velkorysé, že nic neporušují. A v neposlední řadě dávají tisícům Ostravákům práci.
        U Bremba je to jiné – již se stavělo za podmínky, že nebude obtěžovat zápachem občany. A tuto podmínku začalo flagrantně porušovat. Přijímáním peněz od subjektu nedodržujícího právo se právo ještě nikde nenastolilo.

        • Šárka Tomisová říká:

          Pane Dvořáku,
          co se stalo za Vašeho místostarostování? Bylo nám vnuceno parkoviště ve vnitrobloku. Byl jste proti? V žádném případě.
          Místo věčné kritiky čehokoli a kdykoli, by občas bylo na místě vyslechnout problémy, ale i nápady prostých občanů a snažit se měnit věci k lepšímu.
          Hrabovjanka je přirozeně trnem v oku všem, kteří v současné době drží otěže a nemíní se jich vzdát. Ukazuje na jejich těžkopádnost, neschopnost a klientelismus.
          I přesto se rodí nádherný prostor setkávání.
          Vám VŠEM NAVZDORY.

          • Jan Dvořák říká:

            Můžete, prosím, doložit kdy jsem byl jakkoli proti přírodnímu parku? Stačí přece nahlédnout do zápisu ze zastupitelstva, kde se schvalovalo zapojení obvodu do projektu, který opravdu měl dost odpůrců…. Případně by stačilo se podívat na fotky z brigád….. Co to píšete za nesmysl?
            Já jen tvrdím, že jsou čisté peníze a špinavé peníze a ty špinavé se nemají přijímat, protože takhle se smradu nezbavíme.

[email protected] [email protected]