Slavnostní otevření parku Hrabovjanka

Po roce práce se podařilo dvěma mladým slečnám dotáhnout do konce jejich sen a myšlenku. Z džungle na pokraji Hrabové se jim podařilo vytvořit krásný lesní park, který ocení nejen dospělí, ale hlavně děti. Park, který vznikl v místech, kde kopřivy vytvářely neprůchodnou džungli a málokdo by s velkou odvahou šel k potoku, který tekl za ní. Je to místo, kde prochází nebo projíždí na kole denně spousta lidí.

A nápad se zrodil. Vybudovat park, který budou rádi navštěvovat rodiny s dětmi, cyklisté, kteří tudy projíždějí a rádi si posedí než naberou další dech nebo třeba děti na procházce z mateřské školky.

Při samotné realizaci byli velmi nápomocni místní občané, a to jak dospělí, tak i děti  nebo celé rodiny, které se ve svém volném čase zúčastnili několika společných brigád. Mnozí v Hrabovjance pracovali o sobotách a nedělích, v dešti, horku.

Toto společné dílo bylo završeno pátečním slavnostním uvedením parku do provozu. Patronkou Hrabovjanky je zpěvačka Aneta Langerová, která park podpořila nejen milými slovy, ale společně se všemi hosty a realizátorky parku zasadila lípu svobody.

Na slavnostním otevření parku Hrabovjanka byli :

realizátorky parku Jana Batelková a Jana Václavíková, patronka parku Hrabovjanka zpěvačka Aneta Langerová,  architektka Ing. Iva Škrovová,  náměstek primátora města Ostravy Ing. Zbyněk Pražák, David Kopecký z Nadace Partnerství a místostarosta Hrabové Ing. Bohumil Rundt, akci moderoval Roman Pastorek. Paní Ludmila Batelková přednesla vlastní báseň s názvem “Hrabovjanka Vás vítá!”

Chodili jsme fotit Hrabovjanku od samých počátků a mohli jsme pozorovat, jak roste do krásy.  Obě Jany mohou být spokojené, dílo se podařilo a jistě se stane pýchou Hrabové. Věříme, že občané budou park rádi navštěvovat, relaxovat v něm a těšit se z okolní přírody.

Děkujeme Vám Jano a Jano ! Poděkování patří všem, co pomohli a přiložili ruku k dílu.

PS : Jano a Jano, budou nám chybět ty Vaše každodenní procházky kolem nás s kolečkem, kyblíky, lopatami a hráběmi … 🙂

Fotky na ZoneramaFlickru:

Slavnostní otevření parku Hrabovjanka, červen 2018

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]