Informace k otevření nové okružní křižovatky Paskovská x Mostní

Ve vydaném povolení k uzávěře ulice Paskovské je uveden termín zprovoznění 1. září od 24.00 hodin. Dle informace stavbyvedoucího, pana Kamila Urbánka, ke zpoždění nedojde a tento termín bude dodržen. To, co k dnešnímu dni schází je chodník ve směru na Vratimov, zbytek živičného povrchu bude položen zkraje příštího týdne.

Takže různé fámy a zaručené hospodské zvěsti o tom, že „jako vždy se to nestihne“ nejsou pravdivé. Dva měsíce utekly jako voda a přes veškeré obavy z dopravního kolapsu v Hrabové byl výsledek opačný. Zejména v jižní části obce si spousta obyvatel užívala ticha a některým by to tak vyhovovalo i napořád.

Co se týče průjezdu kamionů, tak zatím ke změně nedojde. Teprve po dokončení celé Prodloužené Mostní bude směrem od kruháče na jih zákaz vjezdu nad 12 tun. Snažím se ještě dojednat snížení z 12 na 7.5 tun po celé délce Paskovské. Tím by se vyloučily nákladní auta úplně a v okolí Paskovské, vlastně i většiny Hrabové, by byl po mnoha letech od nákladní dopravy klid.

6 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Když je to teď tak skvělé, tak proč se jižní část Paskovské tedy na křižovatku napojuje???? Vždyť tam mohou být zábrany trvale.

    • Igor Trávníček říká:

      Jsem hrdým otcem čtyř dětí a na infantilní otázky typu: “proč je nebe modré nebo voda mokrá?” jsem zvyklý. Překvapí mě, když podobný dotaz přijde od dospělého člověka, navíc bývalého místostarosty a současného předsedy MO ČSSD. A nevím, co na to odpovědět. Asi BO!!!

      • Petr Žižka říká:

        Budu sice opět označen za stoupence ODS, což snad nějak přežiju, ale já vstup starosty do těchto debat vítám. Už jen proto, že přesně na tuto informaci jakožto občas čekám. Tolik fakta. A malý koment: Jistě se mýlím, jak je mým častým zvykem, ale stav dopravy, stejně jako smutný systém veřejné dopravy, kdy se lidé odjíždějící ráno do práce, domlouvají na tom, kdo jede autem, aby nemuseli vstávat ještě za kuropění, ovlivnili více ti, kdo seděli na radnici před ním. A na závěr dotaz: pane starosto, proč je voda mokrá?:-):-):-)

        • Jan Dvořák říká:

          Prezentovat odřezání jižního konce jako pozitivum, to je opravdu silné kafe. Lidé se musejí domlouvat proto, že přímým důsledkem souhlasu rady s uzávěrou je to, že linka 39 v ranní špičce prakticky nejezdí (resp. má interval 2 hodiny!!!), neboť v té době jezdí jen spoje z Paskova. A o tom, že kyvadlová doprava na jižním konci jezdí někdy jen jednou za hodinu, ani nemluvě. Jen si dovolím připomenout, že až do roku 2011 fungovala doprava na jižním konci tak, že linka 39 jezdila co 40 minut a linka 41 co 60 minut, což prakticky vypadalo tak, že cyklicky 40 minut nejelo nic a pak oba autobusy zároveň. Od roku 2011 až do uzavírky jezdily obě linky v rozestupech cca co 20 minut. A podařilo se dokonce uchránit Hrabovou od redukce spojů v roce 2013, což reálně hrozilo, neboť se stačí podívat na vytížení autobusů. Jen díky tomu, že se mi podařilo najít v dopravních průzkumech případy ještě nižšího vytížení jinde, tak se podařilo rozsah dopravy v Hrabové uhájit.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Mohou, plný souhlas. Kdyby se dořešila hromadná doprava, tak jsem pro ponechání zábran všemi deseti. Těch pár minut cestování denně navíc je za ten božský klid jen malou kompenzací. Ale možná by bylo ještě lepší zábrany přesunout na Paskovskou za statek, ale pokud by to nešlo, nechal bych je tam kde jsou teď.

[email protected] [email protected]