Předvolební boj pokračuje

V poslední době jsem často tázán, jak se vyvinula ta hromádka trestních oznámení a obvinění z přestupků, která Martin Slepička s náležitou pompou a famfárami roztruboval po internetu, kde se všude dalo. Mohli jste tuto informaci najít nejen v novinách pana Slavíka, několikrát na facebooku a nakonec ve várce komentářů na Hrabova.info. Potvrdilo se, co jsem tvrdil ve svém minulém článku před více než měsícem, že se nejedná o nic jiného než o účelové špinění politických konkurentů bez možnosti toho, aby se proti obviněním mohli bránit. Přestože s největší pravděpodobností byla ona oznámení opravdu podána, dodnes se nestalo vůbec nic a dá se předpokládat, že ač jich byla pěkná várka, všechna byla odložena. Ani nedošlo k zahájení trestního řízení a k zahájení přestupkových řízení, kde je řízení zahájeno teprve až ve chvíli, kdy je obviněnému sděleno, že je podezřelý ze spáchání přestupku. Není divu, protože už z formulace samotných obvinění, vzešlých z Martina Slepičky jsem nabyl dojmu, že tato obvinění byla sestavována za pomocí kombinace google a právního povědomí žáka druhého stupně základní školy.

Ona celá ta partička za níž Martin Slepička kandiduje, mi přijde hodně zvláštní. Kupříkladu její lídr na facebooku své skupiny zveřejnil 19.7. komentář: „Vyzvali jsme všechny, ať nám dávají náměty, co by chtěli v Hrabové opravit, postavit,investovat,přišly nám dva návrhy-.oba nepoužitelné do volebního probrtamu.“, aby jen pár dní poté zveřejnil na stránkách pana Slavíka ve svém článku „Poznámky k Strategii rozvoje MOb Hrabová – Hrabová 2040“ text: „Náš volební program stojí nohama na zemi , populisticky neslibuje, stojí za přečtení. Je sestaven převážně z vašich přání , připomínek a návrhů, které jste nám laskavě adresovali a které považujeme za realizovatelné i bez sci-fi vize do roku 2040.“, přičemž pasáž „Je sestaven převážně z vašich přání , připomínek a návrhů“ neopomněl pisatel samozřejmě zvýraznit tučným písmem. Oni se rádi schovávají za pěkné fráze, vždyť na stránkách Starostů a nezávislých, na jejichž kandidátku je všechny, s jedinou výjimkou, toto hnutí navrhlo, mají zvýrazněny jako klíčovou tuto větu (tučně a podtrženo): „Kampaň založíme na otevřenosti, komunikaci a slušnosti.“. Když se člověk podívá na facebookové stránky KPH, tak mu nemůže uniknout, jaká je to stoka, většinou v diskuzích pouze hanící politické protivníky z různých stran a navzájem si „lajkující“ své příspěvky a vzájemně se utvrzujících o své společné a jediné pravdě. Je pro mě nad slunce jasné, že se za pěkná slova pouze schovávají, protože tak vyhraněně a negativně laděnou kampaň v Hrabové nikdo jiný, snad s výjimkou předsedy místní organizace ČSSD, nevede.

On totiž nad tím vším hnusem předseda místní organizace ČSSD poletuje, jako oranžový anděl pomsty se stylizovanou bílou růží na hrudi, euforicky plivající do komentářů jedovaté sliny a hanící kohokoliv ze stávajícího zastupitelstva, samozřejmě mimo vlastní strany. Domnívaje se, že když bude poukazovat na domnělé chyby u ostatních, tak budou sami působit jako lepší varianta pro voliče. Maskuje tím hlavně to, že v našem zastupitelstvu již vysedává dvacátý rok a v době, kterou považuji za období největší stagnace v Hrabové, dokonce vysedával jako radní a místostarosta. Toto své plané místostarostenské působení omlouvá tím, že jako místostarosta a radní nemohl nic ovlivnit. Zde bych však považoval za normální, že pokud zjistil na své pozici bezmocnost a dokonce, že to na něj vrhá špatné světlo, tak se svého postu vzdá a odejde do opozice. Z těchto funkcí ho však odvály až následující volby, po kterých velmi těžce nesl, že ho vítězná strana, která mu předtím neumožnila „páchat“ dobro, nevzala opět do party. Nesl to až tak těžce, že na prvním zasedání nového zastupitelstva odmítl staronovému starostovi Naďovi podat ruku. U nikoho jsem nikdy nepocítil takový hlad po komunální funkci jako u něj. A lidé, kteří po jakékoliv funkci či postu tak silně touží, nebývají nikdy dobrou volbou. Ač s články pana Slavíka povětšinou z různých důvodů nesouhlasím, v jeho Hrabovských novinách vyšel dnes článek s názvem „Jak ČSSD Hrabová splnila své volební sliby“ a tento poskytuje poměrně věrný obraz stavu ČSSD v Hrabové.

V naší obci se toho za poslední tři roky změnilo k lepšímu opravdu hodně. Jsou za tím práce dobrovolníků a členů většiny komisí, napříč všemi stranami i mimo ně. Kdo se chtěl v práci pro obec uplatnit, tak mohl. Ze strany současného vedení obce bylo záslužné, že umožnila těm, kdo měli zájem, se pro obec uplatnit a do jejich práce jim prakticky nezasahovalo. Kdo toto vidět nechce, tak to samozřejmě neuvidí. Ale zneužívat tuto práci jako argument pro hanění těch, kteří investovali svůj čas a invenci pro obec, mi přijde úsměvné a tak nějak pro celé KPH příznačné. Pevně věřím, že hrabovský volič nepodlehne falešným vábničkám.

KPH se snaží evokovat dojem, že je formálním sdružením, spolkem či hnutím. Ale jedná se pouze o neformální kroužek občanů, bez jakékoliv právní subjektivity. Rovnocenné kupříkladu tedy s hrabovským USH, ale toto má alespoň smysl pro recesi a dovedou bavit lidi.

 


Po vší té špíně, která je ze strany KPH každodenně kydána nejen na mě, ale také na spoustu lidí, kterých si vážím, jsem považoval za potřebné sdělit svůj názor.

Milan Slíva jr.
nezávislý kandidát

27 Komentáře

  1. Jan Dvořák říká:

    Ale tento článek v žádném případě předvolebním bojem není! Že můj hlad po funkci byl tak velký, nejlépe dokazuje to, že ač jsem byl od roku 1998 předsedou MO tak, jsem až do roku 2014 nikdy nechtěl být lídrem kandidátky. Ano, jistě, z funkce, ze které se toho málo podaří, se dá odejít – pak má člověk ale jistotu, že už neovlivní vůbec nic. Ano, zastávám názor že za pomocí podrazů se obec vést nemá – pokud máte opačný názor, ať si každý posoudí, který názor je správný.

  2. petr novák říká:

    Váše snaha po funkci,kdo u toho byl ví své.STODOLA když se měnil starosta.

    • Jan Dvořák říká:

      Vaše se píše s krátkým “a” a před ví patří čárka. Stodola se píše malými písmeny, před když se píše čárka a ve 2. větě Vám zcela chybí přísudek, pokud tedy vůbec víte, co to je. Pokud nám vyčítáte, že jsme chtěli podpořit pana Trávníčka na starostu a za to jen nahradit samozvance Pospěcha nominantem ČSSD, tak vyčítejte. Pokud se týká paní Tomisové, tak na rozdíl od Vás jsem jí nikdy nezakazoval nikam chodit a neposílal na léčení. Chápu, že pro ODS je před péčí o blaho občanů důležitější mít v radě kývače a oponenty dehonestovat. Jen tak pokračujte – mnoho zdaru!

      • petr novák říká:

        Děkuji za upozornění na chyby.Byl jste a jste člověk prahnoucí po moci,funkci.Pro lidi neděláte nic,jenom jste ochoten hodiny o tom kecat.I já vám přeji hodně zdaru,nejdřív přestaňte myslet na sebe a myslete pro občany Hrabové.

        • Jan Dvořák říká:

          Tak to jsem netušil, že třeba kulturní sál nebude pro lidi – to je jistě zajímavá informace. Bylo by ale pro Hrabovou lepší, kdybyste Vy místo psaní podobných textů po 4 letech neustálého planého hovoření o sportovní hale byl schopen aspoň říct, kde ji Sokol chce umístit.

          • petr novák říká:

            A zase jenom jedna paní povídala což ván jde skvěle.Kultůrní sál Hrabová potřebuje,ale velikostně,mnořství lidí je asi málo.To vám nevadí,hlavně,že bude,to jste s občany Hrabové asi nediskutoval.
            Kdyby jste někdy pracoval s lidmi tak víte co hlava to jiný názor,ale to vás netíží,papír snese všechno.
            A hala a vše kolem je super téma,ale až skutečně začnete něco dělat pro lidi,zjistíte,že věci nejsou jenom bílé či černé.Místo pro halu je dané a vy si o tom tvořte příběhy jaké chcete.

  3. Šárka Tomisová říká:

    Stojí Vám to za to, pane Slívo?
    Člověk zírá a nestačí se divit…
    Jak imaginace moci dokáže oblbnout lidskou povahu…

    • Milan Slíva jr. říká:

      Stojí, jinak bych to nedělal. Hlavním problémem dnešní doby je anonymita, kdysi v rámci obce se lidé navzájem znali a nenechali se snadno obalamutit jalovými řečmi od lidí, které prakticky neznají. Já je bohužel znám, proto jsem proti nějakému balamutění od nich vcelku imunní a o to citlivěji jej vnímám (uvedené prosím nevztahujte na pana Dvořáka o kterém píšu v článku také, mám k němu sice nějaké výhrady k vedení kampaně a některé politické činnosti, ale jako s člověkem s ním nemám vážnější problém). Co myslíte pojmem „imaginace moci“ netuším, byl by to sice dobrý název pro knížku nebo budovatelsky avantgardní divadelní hru, ale co tím vzkazem chcete říct, netuším.

      • Jan Dvořák říká:

        Pane Slívo, hlavním problémem dnešní doby v Hrabové je mj. i šíření zcela neopodstatněných pomluv s cílem zdiskreditovat konkurenční opoziční strany.

        • Milan Slíva jr. říká:

          Konkrétně?

          • Jan Dvořák říká:

            Viz Váš text.

            • Milan Slíva jr. říká:

              A co konkrétně je v něm pomluva? Za vším co jsem napsal si stojím. Ono pravda nebývá vždy po chuti. Vyveďte mě z omylu, máte možnost.

              • Jan Dvořák říká:

                Např. tvrzení, že léta 2010-2014 byla údajně obdobím největší stagnace Hrabové. Zato hned rok 2015 byl obdobím rozkvětu, že jo? Proberte se. V celém období 2014-8 bylo z větších staveb postaveno jen to, co bylo připraveno v tom období minulém. A to, že lžete s údajným prahnutím po funkci dokládá nejlépe to, že jsem 15 let jako předseda MO nikdy nechtěl být lídrem kandidátky do ZMOb. Ale chápu, že cílem Vašeho snažení je pošpinit konkurenci a odvádět pozornost od těch skutečných problémů Hrabové. Voliči to jistě ocení.

                • Milan Slíva jr. říká:

                  Hovořím o celých volebních obdobích, rok 2015 byl pouhou 1/4 volebního období, ty zbylé 3/4 se nebojím označit za probuzení z letargie. Stagnace není jen o nestavění velkých staveb. Vaše vystoupení na prvním jednání zastupitelstva bylo více než výmluvné.

                  A když jsme u těch lží, co ta Vaše dnešní účelová lež, že nikdo nechce doplňovat na nový web chybějící starší dokumenty a údaje.

                  Na ostatních nenecháte nit suchou, ale sám se stavíte do pozice chudinky, která by tak ráda dělala, ale nikdo ji to nikdy neumožnil.

                  Jste inteligentní člověk, máte dobré nápady a nemáte opravdu zapotřebí takto vystupovat. Nehledě na to, že v místní organizaci stále máte kvalitní lidi – třeba pana Petanu, toho si velmi vážím. Ale možná jen držíte celostátní a městskou stranickou linii, kde to působí dojmem, že hlavním cílem je politická sebedestrukce.

                  • Jan Dvořák říká:

                    Ony ty stavby pak chybí – nevím, zda jste již zaregistroval, že v Hrabové třeba nemáme žádný kulturní sál (byť staticky se ještě drží). Vaše další obvinění z “účelové lži” si dovoluji vyvrátit citací sdělení pana tajemníka panu Slavíkovi, zveřejněného dnes v jeho Hrabovských novinách (které jste včera vychválil do nebes): “Modernizace webových stránek MOb je ukončena – bohužel nešla překlopit veškerá data ze starého webu”. Pokud by Vám to jako důkaz nestačilo, mohu totéž doložit i mailem od jiného člověka, který akci zajišťuje. Opravdu neobviňujte křivě jiné, škodíte si.

                    • Milan Slíva jr. říká:

                      „Bohužel nešla překlopit veškerá data“ je myšleno ke dni spuštění webu, zejména pro složitost ta data v rozumném formátu z původního systému získat. Na překlopení a dodání starších dokumentů se stále pracuje a bude dozajista provedeno, osobně nevidím důvod, proč by tomu tak nemělo být. Jinak nevychvaloval jsem web pana Slavíka, ale souhlasil s jedním konkrétním článkem.

  4. Jan Dvořák říká:

    Poněkud jste pominul první část věty “Modernizace webových MOb je ukončena”. Na rozdíl od Vás vím, že se nepracuje a nebude pracovat. Beru to jako Vaši nevědomost, ale ani tak jste neměl psát to nařčení, ale nejdřív si ověřit stav.

    • Milan Slíva jr. říká:

      Pane Dvořáku, myslíte, že když je migrace ukončena, že už tam nikdy nikdo nic nezapíše? Znamená to ukončení migrace, nic víc, nic míň. Web je dynamický zdroj, který se neustále vyvíjí. Já si nic ověřovat nemusím, doplnění chybějícího obsahu je jeden bod z jednání mediální komise o jejímž konání jsem byl již informován včera a které se bude konat v pondělí. Proč bych byl zván na jednání, když se bude o doplňování webu jednat, když doplňovat přece nejde? Ověřovat to, protože pan Dvořák to pochopil opět po svém a bude to tak, jak to pochopil on, a basta? Domnívám se, že mé informace v tomto ohledu budou přesnější a ověřovat byste si měl vy, myslím, že jako zastupitel tyto informace snadno získáte. Pak se nemusíte ztrapňovat po diskuzích.

      • Jan Dvořák říká:

        Já znovu poukazuji na konstatování tajemníka, že “Modernizace webových stránek je ukončena” a taky vím, že nic se nedoplňuje ani to nebylo v úmyslu doplnit. Pokud i moje kritika povede k tomu, že to bude, budu jen rád. Spuštění polotovaru v podobě vymazaných stránek jen proto, aby si pan Šumbera mohl odškrtnout do voleb bod ze svého volebního programu, považuji za nezodpovědnost.

        • Milan Slíva jr. říká:

          Spuštění stránek v takovéto podobě bylo překvapením i pro mě, obzvláště, když největší problém původních stránek, nezabezpečená komunikace byl odstraněn 30.8., v tomto s Vámi souhlasím. To, že se web doplňovat nebude, je lež. Nikdy nebyla zvažována varianta migrace bez stávajících dokumentů.

          • Jan Dvořák říká:

            Tak a dost, lžete Vy a posílám ten mail. Doufám, že to pak sám tady odvoláte.

        • Radomír Orkáč říká:

          Honzo, predpokladam, ze reagujes na muj mail z 2.9.2018, kdy jsem ale mimo jine psal: “Ano, je to tak a napravit to nepujde. Jedine, ze bych na to nasel cas.”

          Od te doby se ale mnohe zmenilo, takze se nediv, ze kdyz tady neco prezentujes, jakoze mas informace (od jednoho cloveka), tak na tebe ostatni reaguji.

          Od 31.8. do 7.9. se stary web zalohoval a vsechna data se podarilo odzalohovat.

          Takze tvrdit, ze neco neni v umyslu delat, na zaklade mailu, ktery jsem Ti posilal jako reakci, je nestastne.

          • Milan Slíva jr. říká:

            Ano, to byl ten mail co mi pan Dvořák přeposílal. Uznal jsem, že mohl nabýt dojmu, že se web neplánuje doplnit, takže tvrzení o jeho lži beru zpět. Každopádně ujišťuji, že tomu tak není a web dozajista doplněn bude.

          • Radomír Orkáč říká:

            V tom případě Honzo děkuji že vynášíš informace na základě naší diskuze a můj názor nejenže nečteš pregnantně, ale i dokonce ho používáš k útokům na radní či zastupitele.

            To, že něco nemá v plánu Orkáč, protože je na vše prakticky sám a pomoc mu nabídl pouze Milan Slíva, neznamená, že to je rozhodnutí komise, Rady či Zastupitelstva.

            Ostatně když už se vyjadřuji takto veřejně, pak musím říct, že abych napravil škody, které jsi svým argumentováním způsobil, tak aktualizaci webu ČSSD odsouvám na neurčito.

            Dávám tímto přednost přípravě fotek na kalendář pro občany, webu obce, Ukliďme Česko, Stezce odvahy, formuláři pro evidenci zápachu a ostatním věcem, kterým se věnuji jako občan, protože vy zastupitelé na to pečete a jiní občané si radši budou hřát svou předvolební polívčičku.

            • Jan Dvořák říká:

              Radku, já tady o Tobě nenapsal ani slovo, protože jsem Tě chtěl ochránit od spojitosti s touto nevydařenou akcí (a to jen kvůli Tobě, tzn. urážet se není důvod). Nicméně chápej, že obviňovat ze lži se opravdu nenechám a pan Slíva mně k přeposlání mailu zjevně donutil, když neuznal za vyvrácení obvinění ani sdělení tajemníka, že nový web je ukončen. A stojím si za tím, že spuštění stránek bez informací z minulosti bylo od pana Šumbery buď naprosté diletantství, protože se měly nejdříve naplnit, či záměr, aby byly zameteny stopy po postojích některých lidí v tomto volebním období. Nicméně musím konstatovat, že i členové mediální komise opravdu žili v domnění, že stránky budou doplněny (či dokonce jsou doplňovány), resp. vůbec je (stejně jako mně) ani nenapadlo, že tomu tak není, tzn. i já beru tvrzení o lži pana Slívy zpět, neboť v tom nebyl úmysl (a jsem tomu rád). A hodit dořešení stránek na jednoho člověka (Tebe) v nereálném termínu 0 dní, to také výmluvně svědčí o tom, jak je vlastně nyní Hrabová řízena. Nicméně se zasadím o to, aby Tvoje práce byla oceněna, protože zodpovědnost za nepodařený přechod na nový web nesou jiní.

            • Radomír Orkáč říká:

              Nikdo na mě tyto věci nehodil, zase na druhou stranu nový web chtěli všichni.

              Nechal jsem to na obci (čili i na Vás zastupitelích), od února a do konce června se nic nedělo.

              Takže jako zastupitel máš tři možnosti:
              – zaplatit firmu za desítky tisíc (20-40) aby tam ten obsah nahrála (tuto možnost bude mít obec vždy)
              – doplňovat to průběžně několik týdnů měsíců
              – pomlouvat všechny ostatní, že někdo něco udělal a tobě se to nelíbí.

              Co Ti brání si nechat zřídít na webu přístup a data tam vkládat sám?

              • Jan Dvořák říká:

                Takže on vlastně ani nikdo nerozhodl jak se na web dostanou data a přesto ho nechal spustit? To je ovšem dost úděsné.
                Brání mi to, že nemám s úřadem k tomu žádný smluvní vztah a odmítám věci dělat partyzánským způsobem z přesvědčení, že ve všem má být pořádek, neboť to je základní prevence průšvihu.

[email protected] [email protected]