Naše PíáR

Před časem jsem navštívila pana starostu a zeptala se: Kudy chodím, tudy slyším jak na úřadě skoro nejsi, jak nic neděláš, jak nemáš výsledky. Je to pravda nebo makáš jako šroub a máš jen špatné PíáR?

A pan starosta se zamyslil, pochopil a začal spřádat plány:

Potřebuji PíáR!!! Protože, o nic se nestarat a nic nedělat – nevadí, nemít výsledky – nevadí, stavět draho – nevadí, nesehnat dotace – nevadí. Ale nemít PíáR – jóóó to vadí, to vadí! A hlavně se to hodí – tuze hodí.

Vždyť než se naděju jsou tu další volby. A po zkušenostech ZDARMA KALENDÁŘ DO KAŽDÉ RODINY (před volbami) vím, co je důležité. Pochválit se, vyfotit se, ukázat se.

A tak bude(me) mít PíáR? Šéfredaktora na plný úvazek? Kdo z Vás to má! Mezi velikostně srovnatelnými obcemi asi nikdo.

Nechci jakkoli shazovat kvality člověka, kterého si pan starosta na tuto pozici vybral, protože vím, že je schopen naši obec skvěle reprezentovat, odvádět svou práci pro naše občany naplno a s velkým nasazením. Je to člověk kreativní, lepšího bychom jen tak lehce nenašli.

Jenže, i když by se to panu starostovi tuze hodilo, skvěle by ho to reprezentovalo a dobře by v tom vypadal…ve Ferrari za obecní peníze jezdit nemůže. Ne proto, že bychom na něj neměli, ale proto, že nejsme firma nebo občan, který může své vydělané peníze použít na co se mu zlíbí a na co má (příp. na co si půjčí). Jsme územní samosprávný celek, který musí, dle litery zákona o obcích, se svým majetkem nakládat účelně a hospodárně.

A mně, člence finančního výboru zastupitelstva se zdá, že v tomto čase, na tomto místě, bychom touto pracovní pozicí na plný úvazek citované ustanovení zákona porušili.

K. Hrabovská

Všechny postavy a události v tomto článku jsou smyšlené. Jakákoli podobnost se skutečnými, žijícími či mrtvými osobami je čistě náhodná.

Komentáře jsou uzavřeny.

[email protected] [email protected]