(FOTO) Resuscitace a první pomoc

Tomuto tématu se věnovala páteční přednáška uspořádaná Zdravotní komisí, která byla určena převážně pro seniory (ale nejen pro ně). Cílem bylo seznámit seniory, jak resuscitovat, jak přivolat pomoc druhému, případně v rámci možností i sám sobě, nebo co všechno jsme i schopni v nepředpokládané situaci udělat k záchraně života a další praktické rady zdravotníků a lékařů o poskytování první pomoci při masivním krvácení.

Jak vidno z fotografií, kdo měl zájem, mohl si resuscitaci na figuríně vyzkoušet.

Poděkování Zdravotní komisi za přípravu přednášky, všem přednášejícím (záchranářům/lékařům) a poděkování i za skvělé pohoštění

Fotografie na Zonerama

7 Komentáře

  1. Marcela Poláčková říká:

    Děkujeme moc za skvělou fotoreportáž paní Ilonce Hromádkové. Akce zdravotní komise se setkala s velkým zájmem občanů Hrabové a dle jejich vyjádření se už těší na další. Takže je určitě nezklameme a uspořádáme tentokrát především pro rodiče dětí v MŠ V.Huga 10.3. přednášku na téma Vztahy v rodině.

  2. Jan Dvořák říká:

    Zdá se, že navzdory zuřivé antikampani tzv. Hrabovanů se akce vydařila.

    • Marcela Poláčková říká:

      Ano, akce se velmi vydařila a prosíme tzv. Hrabovany, aby se vystříhali těchto trapných antikampaní. Starší lidé, pro které byla přednáška především určena, totiž tyto útoky vůbec nezajímají, sociální sítě nečtou, jen prostě zapojí zdravý rozum a ten jim velí, že zdraví je to nejcennější, co máme a u tématu resuscitace nejde “jen” o zdraví, ale o život.

      • Radomír Orkáč říká:

        Můžete být konkrétní? Co přesně máte na mysli onou antikampaní?
         
        Vaši dehonestaci našich hasičů? Že předseda komise nereaguje na dotazy, nebo reaguje a požaduje, aby se odpověď nezveřejňovala? NEBO ŽE ZASTUPITELÉ (ČLENOVÉ V KOMISI) MAJÍ ZA PRÁCI V KOMISI MĚSÍČNÍ ODMĚNU, přestože předseda komise lhal, když to popřel? Co přesně je ona antikampaň, když já Hrabovan dal upozornění na tuto akci na web obce (zdarma, ve svém volném čase), Hrabová.Info (zdarma, ve svém volném, na mém serveru za 800,- měsíčně) i facebook (zdarma, ve svém volném čase)Hrabované manželé Hromádkovi Vám akci nafotili (zdarma, ve svém volném čase)?
         
        Tuhle akci klidně mohla uspořádat kulturní komise, jakože v minulosti takové besedy pořádala. Objednat si za peníze někoho umí opravdu každý a netřeba toto chválit, když to jde z našich peněz. Naši hasiči by to udělali zadarmo…, teď zase budete pomlouvat, že né tak kvalitně a proč to neudělali, atd. Řekli jste jim? Neřekli!
         
        Než zase zaplavíte tyto komentáře na Hrabová.Info pomlouvačným textem, věřte, že mi je jedno co píšete. Více asi netřeba toto komentovat, vy si budete stejně psát své. Nepochybuji o tom, že již nyní pomlouváte někde na sociálních sítích jen proto, abyste ukázali, jací jste profesionálové za naše peníze.

        • Marcela Poláčková říká:

          Pane Orkáči, moc Vás prosím, přestaňte už s tím! Teď jste přesně předvedl ukázku té antikampaně. Již nebudu “zaplavovat” tento web nějakými komentáři, ale vždy slušně poděkuji, těm, co si to zaslouží. To snad nemůžete považovat za závadné komentáře. Mějte se moc hezky a bez nenávisti ve svém srdci.

        • Radomír Orkáč říká:

          Škoda, že ta nenávist jde od Vás a předvedla jste to právě tímto: “prosíme tzv. Hrabovany, aby se vystříhali těchto trapných antikampaní”. Já Vám pouze doložil, že tomu tak nebylo a požádal Vás, abyste to vysvětlila/upřesnila – což jste jako vždy neudělala. Mějte se moc fajn.

          • Jan Dvořák říká:

            Aha, tak to asi měli čtenáři hrabova.info vidiny, když tady viděli článek hanící besedu a především hlavního pořadatele. Nebo ten článek neměl zase v žádném případě vytvářet dojem, že by na besedě či u předsedy zdravotní komise bylo něco špatného?

[email protected] [email protected]